<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Varga Mihály nyilatkozatára hirtelen gyengülni kezdett a forint, de azóta folyamatosan erősödik, már 299 alatt is járt.

12:00

A rossz BMI adat ellenére is erősödik a forint Varga Mihály rádió interjúja óta.

EUR/HUF
Friss árfolyamok

 

9:13

Ma van a forint születésnapja. Részletek >

A forint reggel 299-es szinten mozgott, amikor Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter Kossuth Rádiónak adott interjút, amelyben a devizahitelek forintosításáról beszélt. A forint ekkor ismét elgyengült és átlépte a 300-as szintet, de azóta elkezdett vissza erősödni. Ezt azonban nem segíti a rossz adat a magyar iparról.

EUR/HUF
Friss árfolyamok


A dollár árfolyama 225,78 forintról 226,2 forintra nőtt, a japán jené pedig 2,2970 forintról 2,289 forintra csökkent.

Erre várt a piac a héten

Fontos hírek jöttek tegnap délután és este a devizapiac szempontjából. Délután amerikai makroadatok gyengítették, az egyébként is rossz formában lévő forintot. Elemzők szerint a forint gyengélkedésének oka az utóbbi napokban a devizaadós-mentés lehetősége és a körüli bizonytalanságok.

Tegnap délután jó hírek jöttek az amerikai gazdaság állapotáról, javult a foglalkoztatottság és a jobb lett a GDP a vártnál. Ezekből arra lehet következtetni, hogy a pénznyomdát hamarosan leállíthatják és ez gyengíti a régiós devizákat.

A jó amerikai makroadatok hírére a forint gyengülni kezdett tegnap délután és ismét elérte a 300-as szintet, de este a Fed bejelentette, hogy folytatja a kötvényvásárlási programot. Ennek hatására a forint árfolyam visszaerősödött 299-as szintre, és a csütörtök reggel ezen a szinten mozgott szűk sávban a magyar deviza Hasonló mozgást lehetett látni a régiós devizák esetében is.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG