BUX
35 967.41
+0.26%
+92.00
OTP
10 800.00
+4.15%
+430.00
MOL
1 916.00
-2.74%
-54.00
RICHTER
6 650.00
-2.35%
-160.00
MTELEKOM
396.00
+0.76%
+3.00
 
2019. október 30. 09:30

Miközben az Államadósság Kezelő Központ a postákon is elérhetővé teszi hétfőtől a nyomtatott szuperállampapírokat a lakosság számára, egy másik, meglepőbb változással is számolni kell a befektetőknek.

(Archív fotó)

Az Államadósság Kezelő Központ közleménye szerint november 4-étől, vagyis hétfőtől

 • az Egyéves Magyar Állampapír kamata 2,5 százalékra mérséklődik a mostani 3 százalékról,
 • a 3 éves Prémium Magyar Állampapír kamata 1 százalék lesz a mostani 1,4 százalék után,
 • az 5 éves futamidejű papír prémiuma pedig 1,4 százalékra csökken a jelenlegi 1,7-ről.

Az adósságkezelő indoklása szerint

"Az elmúlt időszakban megvalósult piaci hozamcsökkenés és az állampapírok iránti kedvező kereslet lehetővé teszi egyes lakossági állampapírok kamatainak mérséklését úgy, hogy azok továbbra is kiemelkedő, a piaci hozamoknál lényegesen magasabb megtérülést biztosítsanak a lakossági befektetőknek".

Az adósságkezelő ezzel a lépéssel a lakossági megtakarításokat vélhetően a Magyar Állampapír Plusz felé szeretné még jobban terelni. Az ugyanis a kamatcsökkentés fényében még kedvezőbb befektetési formát jelent a lakosság számára.

A közlemény megjegyzi, hogy a forgalmazás egyéb feltételei nem változnak, az 1MÁP és a PMÁP továbbra is elérhető a Kincstár és egyes bankok, befektetési vállalkozások fiókhálózatában.

  Az Ön bizalma a mi tőkénk

  A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


  Személyes pénzügyek Fiatalok számára terveztek mobilapplikációt a jövő fejlesztői az MNB és a BME közös versenyén
  Natív tartalom | 2020. június 2. 14:50
  „Bank to the Future” címmel első alkalommal hirdették meg a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése keretében azt a mobilapplikáció tervező Design Sprint versenyt, amelynek célja különböző tanulmányi, szakmai hátterű hallgatók csoportos feladatmegoldása a pénzügyi élet kihívásaihoz, a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez, illetve az MNB Pénzmúzeum projekt interaktív megvalósításához kapcsolódóan. A verseny döntőjére 2020 tavaszán, online került sor a BME, a Pénziránytű Alapítvány és az MNB szakértőiből álló zsűri részvételével.
  Személyes pénzügyek Mennyit lízingeltek a nagycsaládosok?
  Privátbankár.hu | 2020. június 2. 10:57
  Áprilisban 10 milliárd forint fölé emelkedett a nagycsaládosok autóvásárlási programjában megvásárolt autókra kötött lízingszerződések összege – közölte a Magyar Lízingszövetség.
  Személyes pénzügyek A koronavírus sem siklatta ki a magyarok lakásfelújítási terveit
  MTI | 2020. június 2. 08:22
  Egy éven belül mintegy 450 ezer lakáson végezhetnek kisebb-nagyobb munkálatokat.
  Személyes pénzügyek Meddig húznád ki munka nélkül? A fiatalok majdnem felének semmilyen megtakarítása nincsen
  Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 30. 11:28
  Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga. Ám csak az 55 százalékuk tud megtakarítani. Csak gyenge közepesre vizsgáztak a magyarok pénzügyi ismeretekből.
  Személyes pénzügyek Éjjel jött a hír, többen kaphatnak csok-ot
  MTI | 2020. május 30. 10:15
  Több családtámogatás, így a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei is egyszerűsödnek. Valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton.
  Személyes pénzügyek Több hitellehetőséget is bebukhatnak a tevékenységüket szüneteltető vállalkozók
  Privátbankár.hu | 2020. május 28. 12:19
  Több ezer olyan katás egyéni vállalkozó volt kénytelen szüneteltetni tevékenységét az elmaradó bevételek miatt, aki nem tudta fizetni még az adóját sem, és nincs azon szerencsések között, akiknek három hónapig elengedik a fizetési kötelezettségét. Ez azonban még visszaüthetnek egy esetleges hitelfelvétel, csok támogatás vagy Babaváró hitel igénylés során.
  Személyes pénzügyek Berobbantak a pünkösdi szállásfoglalások
  MTI | 2020. május 28. 10:31
  Kiszabadultak a magyarok, rászabadulnak a hosszú hétvégére.
  Személyes pénzügyek Nem könnyű passzív jövedelmet szerezni, ezért veszik az aranyat
  Privátbankár.hu | 2020. május 27. 13:01
  A nemesfémek lehetnek a következő évek legjobb befektetése. Az előző válság után is megugrott az árfolyamuk, a nagy intézményi befektetők most is vásárolják. A passzív jövedelem bűvöletében sok fiatal él, főleg most, hogy a létbizonytalanság növekedett. De lehet, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka.
  Személyes pénzügyek A Fidesz illetékmentessé tenné a testvérek közötti öröklést
  MTI | 2020. május 26. 06:36
  A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól - egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.
  Személyes pénzügyek Szélesebb vásárlói kör számára lesz elérhető az elektromos autó
  Privátbankár.hu | 2020. május 21. 15:09
  A klímacélok elérése és a villanyautózás ösztönzése érdekében új állami támogatási rendszerben kaphatnak támogatást a villanyautó-vásárlók, a jövőben 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás kérhető a 11 millió forintnál olcsóbb tisztán elektromos autókra. A Magyar Lízingszövetség és a Gémosz örömtelinek tartja az új támogatási rendszert, amely fontos lépés a környezetkímélőbb autópark létrehozásában - közölte a két szervezet.
  Friss
  hírlevél