<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

J. K. Rowling pár éve új univerzumot teremtett Harry Potter című példátlan sikerű meseregénysorozatával, amelyben a vonatozás sokkal gyakrabban fordul elő, mint a légi közlekedés. Igaz, repülnek is – de seprűvel. Most azonban a brazil GOL légitársaság előrukkolt egy Boeing 737-essel, amelynek Harry Potter a főszereplője.

Brazília legnagyobb fapados légitársasága, a GOL Linhas Aéreas Harry Potter témájúra festtette át és rendezte be egyik 737 Max 8-as modell gépét. Az ötletnek nagy sikere van, főleg a gyermekes családok vágynak majd ezzel repülni az amerikai Orlandoba. Egyelőre ugyanis csak odarepül ez a mesejárgány. Az egész géptörzs és a Boeing belseje a regény jeleneteit eleveníti fel.

E mögött a légitársaság szellemes marketingötlete áll: szerződést kötöttek a floridai Universal Orlando Resort vidámparkkal. A gépbe való beszállás pillanata már elősegíti, hogy valaki beleélje magát a varázslótanonc világába.

Még mindig tart a Harry Potter sikerszériája. Fotó: Depositphotos
Még mindig tart a Harry Potter sikerszériája. Fotó: Depositphotos

A parkban található természetesen egy nagy tematikus csarnok - számos interaktív programmal - amelyet a kis varázsló világa ihletett, és ahol a meseregény sorozat szinte minden helyszíne, főhőse újjáéled.

A Roxfort kastély, a Diagon Alley meg a Tiltott Erdő

"Rendkívül izgatottak vagyunk , hogyan fogadják majd az utasok repülőgépünket, amelyet a varázsló világa ihletett. Az ötlet lényege, hogy látogatóink már repülés során átéljék a Universal Orlando Resortba való belépés érzését, és még kíváncsibbak legyenek a látnivalókra" – nyilatkozta Juliana Pisani, a Universal Parks & Resorts Latin-Amerikáért felelős marketingmenedzsere.

A törzsön olyan ikonikus helyszínek láthatók, mint például a Roxfort kastély, a Roxfort Expressz vonat, a Tiltott Erdő és a vad sárkány a Gringotts Wizard Bank tetején, a Diagon Alley-ben.

 A gép belseje is mesés lett, a különlegesen díszített csomagtartóktól és asztaloktól a Roxmorts és a Diagon Alley dekoratív térképeiig a repülőn belül.

A gép már megtette első útját, és nagy sikert aratott a „varázslók és muglik” körében. Alig várják az utasok, hogy gyermekeikkel követhessék a mára klasszikussá vált kalandokat. 

Turisztikai termékké vált

Ahogy az alltomresort.se cikkírója, Niklas Sessler fogalmaz, a Harry Potter témájú gép sajnos nem repül Európába, csak a brazil főváros, Brasilia és a floridai Orlando között közlekedik majd. Egyelőre nem tervezik további hasonló gépek üzembe állítását.

Nem ez az első eset persze, hogy Harry Potter a turizmus kincsesbányája lett. „Szülőhazájában” már egész turisztikai infrastruktúra épül a kis varázsló kalandjaira.

Ha azt szeretné valaki, hogy már a szálloda része legyen gyermekkori élményeinek, a londoni Georgian House Hotel kiváló választás a lap szerint. 

Ez egy 1851-ből származó épületben található, és sok korabeli részletben gazdag. Ha valaki megszállott rajongó, érdemes azokat a „varázslókamrákat” foglalni, amelyek a Harry Potter-filmek hálószobáit utánozzák. A szállodában rendszeresen tartanak tematikus „varázslós” témájú rendezvényt is.

Bevásárlóközpont, kávézó, étterem épül rá

Ez persze csupán apró adalék. A Warner Bros Studio Tour London minden Harry Potter rajongónak kötelező. Ismerős kapuk nyílnak meg, és belépsz magába a Roxfortba. A filmek minden kelléke megtekinthető itt, miközben a látogatók átélhetik, ahogyan a fikció valósággá válik. 

Egy külön szekció mutatja be a speciális effekteket, a „varázslat” mögött meghúzódó sok trükköt.  Jónéhány eredeti tárgy látható itt, amelyek szerepelnek a filmekben. Nem hiányoznak el természetesen a szokásos szuvenír boltok sem, de itt egy egész Harry Potter bevásárlóközpont várja a vevőket, ahol szinte az összes hivatalos ajándéktárgy megvásárolható. Persze nem maradhat el a kávézó és étterem se, ahol ki lehet pihenni a kirándulás fáradalmait.

 

Turizmus Bajban két kaliforniai hotelóriás, nem fizetik tovább a hiteleket
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 10:06
Ez sem jó hír a hányatott sorsú amerikai ingatlanpiac és banki szektor háza tájáról.
Turizmus Ha külföldi nyaralásra készül, ezt érdemes elolvasnia
Mester Nándor | 2023. június 7. 15:24
Van, amiben Dublin sokkal rosszabb, mint Budapest vagy Prága. Ez a városi közlekedési rendszer és a tarifák. Három európai fővárosban már ingyenes az utazás majdnem mindenkinek.
Turizmus A hét kérdése: jelentkezik-e Mészáros Lőrinc a világ legdrágább luxusutazására?
Elek Lenke | 2023. június 5. 19:36
Mit kérsz a szülinapodra drágám? Egy kis borpincét vagy inkább egy világkörüli utat? Az utóbbi uncsi? Aligha. Merthogy ugyanannyiba kerülne mindkét meglepetés. A luxuspiac egyik slágere most a White Desert World által szervezett háromhetes világkörüli utazás. Vajon melyik magyar milliárdos jelentkezik rá elsőként a leggazdagabb honfitársaink közül?
Turizmus A kínai turista egy hétre érkezik hozzánk és sokat költ
Elek Lenke | 2023. június 4. 11:33
Járt már valaha a China Townban? No, nem New Yorkban, hanem Kőbányán. A főváros egyik legkülönlegesebb, zárt világába pillanthatunk be, ahogy a 28-as villamosról leszállunk a Mázsa utcai megállóban. Rögtön feltűnik egy egykori terménymagtár ötszintes, hatalmas épülete, rajta felirat: Wanhao. Ez az iránytű, ami felé indulunk, amely nemcsak étterem, de a helyi kínai közösség egyik központja is.
Turizmus Mégsem zártak be tömegesen a magyar szálláshelyek
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 12:37
Nem igazolódtak be a tömeges bezárástól való félelmek a hazai turizmusban. A forgalmat a kínai turisták kereslete mellett az atlétikai Vb és Veszprém Európa Kulturális Fővárosa címe is megdobhatja, kockázatot jelent viszont a fizetőképes kereslet csökkenése.
Turizmus Nagyot esett a belföldi turizmus - kerülni kezdték a szállodákat a magyarok
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 09:12
Változott a KSH adatközlése a turizmusról - a magánszálláshelyek kicsit szépítik a képet, de a szállodák visszaeső belföldi forgalma alapján látszik, hogy a magyarok kevesebb utazgatást engedhetnek meg maguknak.
Turizmus Őrületes luxus: ez a világ 10 legdrágább szállodája
Kollár Dóra | 2023. május 29. 15:38
Ahogy jön a nyár, egyre többen utaznak majd el, van azonban egy olyan árkategória a szállodáknál, amelyet tényleg csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak.
Turizmus Felborult egy turistahajó Olaszországban, többen meghaltak
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 10:44
Felborult egy turistahajó az Olaszország északi részén lévő Maggiore-tavon, a hatóságok hétfői közlése szerint négyen meghaltak.
Turizmus Mindegy hova, csak irány a tenger – Megélénkült az orosz turizmus
Elek Lenke | 2023. május 27. 18:29
A turisztikai programok bővülése és a járatok számának növekedése megélénkíti az oroszországi kiutazó turizmust a nyári szezonban. Gyakorlatilag mindegy hova, milyen géppel és milyen áron, de idén nyáron útra kelnének az oroszok. A háború sokkal kevésbé befolyásolja az ottani életet – hiába halt meg sok ezer ember – mint hinnénk.
Turizmus Szerencsefüggők paradicsoma – Íme, a világ legmenőbb játékszállodái
Elek Lenke | 2023. május 27. 12:13
Mindenféle szállodatípus létezik ma már a világon. Vannak például olyan hotelek, amelyek kifejezetten a szerencse- és videójátékfüggésben szenvedőket célozzák meg. Nem, nem csupán Las Vegasra gondolunk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG