<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Boeing
Makro / Külgazdaság Visszatérnek a Boeing "Álomgépei"
Szakonyi Péter | 2022. augusztus 9. 10:44
Holnap, azaz szerdán átveszi az első Boeing 787-es repülőgépet az American Airlines. A Dreamlinereket gyártó óriásvállalat kétéves  kényszerű szünet után szállíthatja termékeit a megrendelőknek. Az új gépek átadása azonban nem lesz problémamentes , hiánycikk lett ugyanis a hajtómű.
Makro / Külgazdaság Szándékosan vezethették a földnek a lezuhant kínai repülőgépet
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 07:45
A vizsgálatok szerint a pilótafülkéből utasíthatták a China Eastern márciusban a földnek csapódott gépét a 8 ezer méteres zuhanásra.
Makro / Külgazdaság Rejtélyes fénycsóva az égen – miért zuhant le az ukrán gép Iránban?
Wéber Balázs | 2020. január 9. 17:10
Néhány órával azután, hogy Irán rakétatámadást hajtott végre amerikai célpontok ellen Irakban, Teherán közelében lezuhant egy ukrán utasszállító. A fedélzeten lévő 176 ember életét vesztette. A repülő megpróbált visszafordulni a reptérre, és már a levegőben kigyulladt. De mi okozhatta a tüzet? És lehet-e összefüggés a rakétatámadás és a tragédia között? A kanadai kormányfő szerint Irán lőhette le a gépet tévedésből.
Makro / Külgazdaság Az Airbus lett a legnagyobb, a Boeing megzuhant
Privátbankár.hu | 2020. január 1. 16:50
Az Airbus lett a világ legnagyobb repülőgépgyártója, miután a nem auditált adatok szerint 863 repülőgépet adott át üzemeltetésre a tavalyi évben.
Vállalat Leminősítették a Boeinget
Privátbankár.hu | 2019. december 22. 16:16
Két vezető hitelminősítő, az S&P és a Moody's egyaránt egy kategóriával rontotta a Boeing amerikai repülőgépgyártó hosszú- és rövidtávú adósbesorolását.
Vállalat Januártól felfüggeszti a 737 Max repülők gyártását az amerikai Boeing
Privátbankár.hu | 2019. december 17. 08:00
A tragédiák révén elhíresült repülőgéptípus kapcsán a múlt hónapban még arról volt szó, hogy az idén december végéig minden engedély meglesz, és a forgalomból kivont 737 MAX-ok a jövő év elejétől már ismét repülhetnek.
Makro / Külgazdaság A Boeing és a pilóták hibája vezetett az indonéz katasztrófához
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 15:36
A Boeing 737 MAX vezérlő szoftverének hibája és a pilóták nem megfelelő felkészültsége is hozzájárult az indonéz légitársaság múlt évi katasztrófájához.
Vállalat Még nincs vége a Boeing kálváriájának
Privátbankár.hu | 2019. október 11. 07:47
Újabb biztonsági problémával kell szembenéznie a Boeing amerikai repülőgépgyártónak.
Részvény / Deviza / Áru A befektetők szeme a kereskedelmi tárgyalásokon
Csabai Károly | 2019. október 10. 11:22
Már megint az USA és Kína közötti vitára fókuszálhatnak a befektetők, ami azt jelenti, hogy a mai napot – és talán a holnapit is, lévén, hogy az újabb tárgyalási forduló ezúttal kétnapos lesz – is kivárás jellemezheti. Pedig hírdömping van, így simán elképzelhető, hogy más okokból – jelesül a Brexitről tartandó brit-ír kormányfői csúcs – is mozognak majd az árfolyamok.
Vállalat Súlyos dollármilliárdokat vár Kínától a Boeing
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 11:33
A Boeing amerikai repülőgépgyártó azzal számol, hogy Kína 2038-ig 8090 repülőgépet vásárol 1300 milliárd dollárért.
Makro / Külgazdaság Oroszok perlik elsőként a Boeinget
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 20:04
Elsőként egy orosz légitársaság indított peres eljárást a Boeing ellen a MAX 737 típusú gép miatt. A cég azt állítja, hogy a két, közelmúltbeli szerencsétlenség hátterében nem csak tervezési hiányosságok álltak, hanem a tanúsítványok kiadásakor fontos információkat hallgattak el, ezért szerződésszegés miatt több millió dolláros kártérítésre tartanak igényt.
Vállalat Öreg, nagy fogyasztású gépekkel pótolják a kieső Boeingeket
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 21. 08:23
A Boeing 737 MAX típusú gépei öt hónapja nem szállhatnak fel. A légitársaságok azok helyett régi, drágán bérelt gépekkel repülnek.
Részvény / Deviza / Áru Nincs itt valami trükk? Gyanúsan sok a kellemes meglepetés
Eidenpenz József | 2019. július 24. 18:45
Mi van a számok mögött? Dübörög a gyorsjelentési szezon Amerikában, eddig jóval több volt a pozitív meglepetés, mint a negatív. A vállalati eredmények várt, három százalékos csökkenése helyett várhatóan emelkedés lesz. Ám van egy kis probléma. Mégpedig évtizedek óta.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsan elmúlt a nagy ijedtség a piacokon
Privátbankár.hu | 2019. július 19. 10:31
Csütörtökön az ázsiai tőzsdék komoly veszteséggel zártak, és Európában sem volt rózsás a hangulat. Az USA-ban viszont a kezdeti ijedtség után pluszban zártak az irányadó mutatók. Pénteken nem számíthatunk az elmúlt napokhoz hasonló adatdömpingre, sem makroszinten, sem a vállalati negyedéves számok közül nem lesz kiugró jelentőségű.
Vállalat 100 milliós segélyt ajánl a 737 MAX 8-as gépekkel lezuhantak családjainak a Boeing
Privátbankár.hu | 2019. július 4. 07:32
Az összeget éveken keresztül, több részletben folyósítják majd az áldozatok családtagjainak és az érintett közösségeknek.
Részvény / Deviza / Áru Sok múlik most Trumpon
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 11:07
A tőzsdék egyértelműen a hétvégi G20-as csúcsra várnak. Ha ott pozitív fejlemények lesznek a kereskedelmi háború kapcsán, akkor a jövő héten vélhetőleg újraindul a hegymenet. Abban az esetben viszont, ha nem közelednek az álláspontok akkor július eséssel indulhat.
Vállalat Újabb szoftverhibát találhattak a Boeingeknél
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 08:07
A részletekkel egyelőre erősen spórol az amerikai repülésbiztonsági hivatal, így még az is lehet, hogy a régi hiba maradt meg.
Részvény / Deviza / Áru A mai nap nagy nyertese több ezer embert foglalkoztat nálunk
Eidenpenz József | 2019. április 30. 19:15
A várnál sokkal magasabb lett a General Electric tőzsdei gyorsjelentésében az egy részvényre eső nyereség, ezt a részvény komoly emelkedéssel honorálta. A nyereséget azonban egyes üzletágak hozták össze, míg mások változatlanul veszteségesek. A cég a legnagyobb amerikai befektető Magyarországon.
Vállalat A katasztrófák és a tilalmak miatt zuhanórepülésben a Boeing
Privátbankár.hu | 2019. április 24. 14:46
Mintegy húsz százalékkal csökkent a vállalat üzemi eredménye az első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Komoly milliárdokat bukhat Amerika a Boeing miatt
Privátbankár.hu | 2019. április 17. 15:30
Nagyon komoly vámokat vethetnek ki válaszul az EU-ban.
Vállalat Ez kínos: kényszerleszállást hajtott végre a Boeing egy újabb gépe
Privátbankár.hu | 2019. március 27. 10:36
Ismételten baj volt a Boeing egyik 737 MAX 8 gépével.
Vállalat Megrendült a bizalom a Boeingben – mekkora lehetőség nyílt meg a riválisok előtt?
Kollár Dóri | 2019. március 26. 20:15
Végéhez közeledik a Boeing 737 MAX-ok botránya, a típust még mindig nem engedik felszállni, az amerikai gyártó elkészült az MCAS-rendszer szükséges szoftver módisításával. Ha a modifikációkat az amerikai légügyi hatóság, az FAA jóváhagyja is, még nem jelenti azt, hogy az érintett repülők újból felszállhatnak majd, ugyanis várhatóan az egyes lajstromozó országok polgári légiközlekedési hatóságai is tesztelni akarják majd a gyártó új változatú szoftverét. Mindeközben egyre több légitársaság alternatívákat keres a Boeing gépeire - mennyire járhatóak ezek?
Vállalat Óriási kártérítéseket követelhetnek a Boeingtől - egyre meghökkentőbb részletek derülnek ki
Kollár Dóri | 2019. március 20. 17:01
Nincs vége a Boeing körüli botrányoknak – a 737 MAX-okat továbbra sem engedik felszállni, és ez minden eltelt nappal egyre többe kerül az érintetteknek. Az amerikai gyártó szinten biztosan dollármilliós nagyságú kártérítés-követelésekre számíthat, ráadásul a Szövetségi Légügyi Hatóságról (FAA) is egyre megdöbbentőbb részletek derülnek ki.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem látott magasságban a forint, 25-szörösére drágult a legújabb Mészáros-cég
Fellegi Tamás | 2019. március 19. 11:01
Napról napra erősödik a forint, újabb csúcson az OTP, az égig emelkedik a 4iG, jól tartja magát a Boeing a rossz hírek ellenére.
Vásárló Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?
Kollár Dóri | 2019. március 18. 20:20
Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.
Vállalat Oltják a tüzet a Boeingnél - leállították a szállítást, hogy kevesebb kötbért fizessenek?
Privátbankár.hu | 2019. március 15. 16:44
Mentik a menthetőt a Boeing háza táján, az elkészült 737 MAX-okat nem szállítják ki a megrendelőknek. Az amerikai gyártó még korábban bejelentette, hogy bár egyelőre nem állítja le a botrányba keveredett géptípus gyártásával, kiszállításukat felfüggesztik addig, amíg nem találnak megoldást.
Vállalat Bajban a Boeing - óriási kártérítések és elbukott megrendelések jöhetnek?
Kollár Dóri | 2019. március 14. 05:45
Egyre sötétebb fellegek gyülekeznek az amerikai légipari óriás, a Boeing feje felett. A több mint 100 éves cég a világ egyik legnagyobb civil légiközlekedési gyártója, emellett évente súlyos milliárdokat keres az amerikai hadi megrendelésekből is. Két egymást viszonylag gyorsan követő incidens elég volt ahhoz, hogy csúnyán megrendüljön a gépeikbe vetett bizalom - szégyenpadra került a Boeing.
Részvény / Deviza / Áru Átstartolhat a Boeing, tíz forinttal közelítette meg rekordját az OTP
Eidenpenz József | 2019. március 13. 18:51
Jó adatok érkeztek az USA és az EU iparából, egy inflációs adat is vidította a befektetőket, és végre a Boeing sem szakadt tovább. Így egy százalékhoz közeli indexemelkedések vannak ma is az USA-ban, az európai tőzsdék valamivel szerényebb eredménnyel zártak. A BUX főleg az OTP-nek köszönhetően emelkedett, amely bizony majdnem elérte a múlt heti történelmi csúcsot.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a forint, nem omlott össze a Boeing
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 11:44
Áttörte a forint a fontos szintet, megnyílhat a tér a nagy erősödés előtt. Az angol font nem tudja, hogy reagáljon a Brexit-káoszra, az amerikai részvények emelkedtek, a Boeing persze esett, de nem olyan sokat, mint várták az etióp repülőbaleset után. Drágul az OTP, gyengül a Richter, öszeszedte magát a Waberer's.
Vállalat Sok a hasonlóság a két lezuhant új repülő közt - van ok az aggodalomra?
Kollár Dóri | 2019. március 11. 15:01
Vasárnap röviddel felszállás után lezuhant az etióp légitársaság egyik utasszállítója Addisz-Abeba közelében. A gép fedélzetén tartózkodó 157 ember közül senki sem élte túl a katasztrófát. A Boeing 737-800 MAX típusú repülőknek ráadásul mostanában nem ez volt az egyetlen komolyabb incidense, hiszen néhány hónapja is lezuhant egy, így az amerikai gyártó egyik legújabb modelljében egyre többen kételkednek.
Vállalat Lezuhant utasszállító: nincsenek túlélők
Privátbankár.hu | 2019. március 10. 12:58
Röviddel felszállás után lezuhant vasárnap az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe Addisz-Abeba közelében.
Vásárló Új légitársaság jön Budapestre
Privátbankár.hu | 2018. december 18. 11:58
Mától már kaphatóak a jegyek a flydubai új budapesti járatára.
Részvény / Deviza / Áru Újabb pocsék tőzsdenap – beszakadt a Mol, stabil a forint
Eidenpenz József | 2018. október 24. 19:02
A rossz gyorsjelentések, a geopolitikai kockázatok, vagy valami más, de a kezdetben jó európai hangulatot ma délután is elrontotta az amerikai tőzsdék ütemes esése. Trump megint nekiment a Fed-nek, az olajkészletek magasak. A forint legalább tartja magát a pénteki szinten.
Vállalat Több ezer milliárdos üzletet hozhat össze a Boeing
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 12. 17:35
A következő években rengeteg repülőt és szolgáltatást értékesít az amerikai gyártó.
Vállalat Valakik félelmetes pénzért rendeltek repülőket
Privátbankár.hu | 2018. július 19. 11:44
Névtelen vevőnek szállít le 10 repülőt az Airbus.
Vállalat Így könnyű: Trump milliárd dolláros kedvezményt kapott
Privátbankár.hu | 2018. július 18. 11:05
A Boeing a tervezettnél csaknem 1 milliárd dollárral olcsóbban építi meg az amerikai elnök új különrepülőit.
Vállalat Félelmetesen sok repülő jelenhet meg az égen
Privátbankár.hu | 2018. július 18. 08:38
A Boeing előrejelzése szerint a világ légitársaságainak a következő húsz évben 42 730 új repülőgépre lesz szükségük.
Vállalat Varga Mihály Amerikában kilincsel: újabb multiknál járt
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 13:10
Csütörtökön a Teslánál, ma az Amazon központjában és a Boeing-cégcsoport tett látogatás. Hogy milyen konkrét megállapodások születtek, milyen eredménnyel járt a miniszter ezeknél a cégeknél, nem derült ki.
Vásárló Óriási bonyodalmat okozott egy méretes gumicukor Ferihegyen
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 12:46
Budapesten szakította meg útját az Air India légitársaság Delhi – London járata kedden kora este egy utas rosszulléte miatt.
Makro / Külgazdaság Közvetlen járat indul Londonból Ausztráliába – 17 órás repülés
Privátbankár.hu | 2018. március 24. 11:54
A Quantas légitársaság ma megindítja első közvetlen járatát Perthből Londonba, a repülő 14 500 kilométert tesz meg leszállás nélkül, 17 óra alatt.
Vállalat Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?
Fellegi Tamás | 2017. december 13. 18:30
Van egy iparág, ami stabilan, egyenletesen növekszik, és vélhetően még igen sokáig ezt is fogj tenni. Ez nem más, mint a repülés, pontosabban légi személyszállítás, és ennek a repülőgépgyártók roppant mód örvendenek. A Boeing vezére szerint az emberiség 20 százaléka repült csak eddig, de jönnek majd a többiek is.
Vásárló Új repülőket vesz egy fapados – te is utazhatsz velük
Privátbankár.hu | 2017. december 7. 14:38
Bevásárlásra készül a Budapestről is repülő Travel Service.
Vállalat Ha ez bejön, töredékére esnek majd a repülőjegy-árak
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 16:01
Vadonatúj hibrid repülőgépen dolgoznak az amerikaiak.
Vállalat Újabb területen tör világuralomra Kína – mire költenének el 1000 milliárd dollárt?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 11:19
Óriási pénzekből vásárolnának be a kínai légitársaságok a Boeing előrejelzése szerint.
Vállalat Valami történik: egészen furcsán viselkedik egy repülőgép Amerika felett
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 3. 13:54
Sok mindenre számítottunk ma, de arra nem, hogy egy óriásgép így viselkedjen.
Karrier Rengeteg ember hiányzik – itt biztos talál a gyereked munkát
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 13:37
Több mint 2 millió szakembert tudna felszívni a légiközlekedés.
Vállalat Hihetetlen drága gépek fognak repkedni az elkövetkező években
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 17:34
Rengeteg új gépet vesznek majd át a légitársaságok.
Vállalat Repülő taxi, gyilkos drón, dróngyilkos és még óriásibb óriásgép
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 18:03
A Paris Air Show a repülőipar legextrémebb gyártmányainak is gyűjtőhelye, ahol milliárdos üzletek köttetnek, de apró, futurisztikus prototípusokat is bemutatnak. Sokan próbálkoznak repülő autókkal, mások drónokat, drónkerékpárt, megint mások drónok elleni eszközöket gyártanak.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG