2p
Nagy-Britannia az utóbbi hónapokban példátlan viharsorozatot élt át, súlyos árvízveszély van az országban.

Az Atlanti-óceán felől érkezett, 130-140 kilométeres óránkénti sebességű orkán ezúttal elsősorban Dél- és Délkelet-Angliát sújtja, beleértve Londont.

Káosz a reptéren

Az ítéletidő komoly fennakadásokat okoz London légiforgalmában is, több érkező repülőgépet más városokba irányítottak át. Az American Airlines New Yorkból érkező késő esti járata például a londoni Heathrow repülőtér helyett az ír fővárosban, Dublinban szállt le, az ír nemzeti légitársaság, az Aer Lingus Dublinból Heathrow-ra, illetve az ugyancsak Londont kiszolgáló Gatwick repülőtérre tartó esti járatai pedig visszafordultak.

Az easyJet Budapestről Gatwickre közlekedő péntek esti járata le tudott szállni, de a cég több más, szintén Gatwickre tartó, később érkező járatát már átirányították más légikikötőkbe.  
Egy halálos áldozat is van  

A viharnak már halálos áldozata is van: a délkeleti partok közelében egy brit turistahajó utasterét az ablakokat betörve egy hatalmas hullám árasztotta el. A Marco Polo nevű hajóról egy 70 éves asszonyt és egy 85 éves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak a szárazföldre; a férfi nem sokkal később meghalt. A hajó számos más utasa is könnyebben megsérült, őket a fedélzeten látták el.

Folyamatosan jönnek a viharok

Nagy-Britannia az utóbbi hónapokban példátlan viharsorozatot élt át. Az ország déli partjaira a tél eleje óta két-három naponta törnek rá özönvízszerű esőzésekkel kísért, rendre súlyos károkat okozó atlanti viharok. A szombat hajnalban érkezett vihar a harmadik ezen a héten. A brit meteorológia szerint hat évtizede nem volt a jelenlegihez mérhető súlyos árvízhelyzet a déli és a nyugati országrészekben.

A brit Környezetvédelmi Ügynökség 24 dél-angliai helyszínre adott ki súlyos árvízveszélyre figyelmeztető felhívást. A fegyveres erők 2200 katonáját mozgósították árvízvédelmi feladatokra, és háromezer további katonát készültségbe helyeztek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG