Hirdetés

Vége a rendszeres Fehér Házi sajtótájákoztatóknak

2019. szeptember 13., 11:22

Végleg megszűntek a Fehér Házban a napi sajtóértekezletek – szóvivője helyett Trump elnök kommunikál, twitter-üzenetekben.

Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében 2017. június 1-jén bejelenti, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a 2015 végén Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből.  Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais
Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Az elnök továbbra is tart ugyan szóvivőt – de annak nincs mondanivalója. Az első, Trump megválasztása után munkába lépett szóvivő hamar alkalmatlannak bizonyult és lemondott. Utóda, Sarah Sanders, az elnök lankadatlan, lelkes híve és az amerikai média elkötelezett ellenfele csaknem két évig bírta a heves csatákat részben az újságírókkal, részben kiszámíthatatlan főnökével,  majd nyár elején családi okokra hivatkozva ugyancsak lemondott.

Helyére Stephanie Grisham, az elnök feleségének szóvivője került – őt azonban nem látja a nyilvánosság, nem tartják meg a fél százada megszokott napi sajtóértekezleteket a Fehér Házban. A média alkalmanként kérdezhet az elnöktől, amikor megérkezik valahonnan vagy helikopterébe száll, de legszívesebben twitter-üzenetekben közli véleményét, terveit, vagy éppen azt, melyik közeli munkatársát távolította el a kormányból, vagy a Fehér Házból.

Hirdetés

Nehéz is lenne az elnök téves, vagy félrevezető kijelentéseit a szóvivőnek magyaráznia, írta a kérdéssel kapcsolatban a The Washington Post, hiszen az elmúlt két és fél évben Trumpnak több, mint 12.000 ilyen kijelentése volt...

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

A modern világ sokszor brutális eszközökkel számolt le a történelmi uralkodóházakkal, különösen elvesztett háborúk után. Bár az Egyesült Királyság most nem vesztett háborút, a brit királyi ház fölött is megkondult a lélekharang. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?