Hirdetés
Hirdetés

Saját magát lőheti lábon Amerika ezzel a szankcióval

2018. október 08., 11:41

Keresztbe tehet a Lockheed Martin vadászgép-gyártónak és az amerikai légiiparnak a kongresszus egy augusztusi döntése.

Egy F-35A vadászgép.
Egy F-35A vadászgép.

Azzal, hogy a törökök Oroszországtól vennének légvédelmi rendszert, az amerikai kongresszus lépéskényszerbe került, és blokkolhatják 100 darab F-35-ös eladását – írja a Bloomberg.

Ez önmagában még nem lenne akkora gond Amerikának, csakhogy Törökország a világ egyik vezető légiipari gyártója, és tíz török vállalat közel 12 milliárd dollárnyi alkatrészt gyárt minden egyes F-35-ösbe. Ráadásul nem is könnyen pótolható alkatrészekről van szó, például a pilótafülke panoráma kijelzőfelületét csak Törökországban tudják elkészíteni.

Csúnyán megjárhatják az amerikaiak is

Ha az USA tényleg blokkolja a repülők eladását, erre válaszul Erdogan dönthet úgy, hogy leállítja a kulcsfontosságú török alkatrészek eladását. Az, hogy ebből mekkora baj lehet, már Jim Mattis védelmi miniszter júliusi levelében is látszott, a politikus szerint összeomlana miatt a vadászgépek gyártása, és közel 2 évig tartana ismét talpra állítani az ipart. A Lockheed közlése szerint egyelőre a gépek eladása sínen van, ám nem tudni, hogy mit hoz a jövő.

Hirdetés

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Az ázsiai nagyhatalom gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám tavaly hirtelen úgy belassult a növekedés, amilyenre közel harminc éve nem volt példa. A hosszú ideig tartó dübörgés annak volt köszönhető, hogy a kínai munkások egy része mert váltani, kockáztatni, és miután kaptak némi teret az államtól a szabad mozgásra, megcsinálták a szerencséjüket: szalagmunkásból gyárigazgatókká váltak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?