<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
F-35
Makro / Külgazdaság Botrány Németországban az amerikai csúcsfegyverek miatt
Káncz Csaba | 2022. november 23. 15:48
A német kormány döntése, hogy amerikai gyártású F-35-ös, ötödik generációs lopakodó vadászrepülőgépeket vásárol, felbőszítette a helyi védelmi ipart. Az ügylet elmélyíti a függőséget, aláássa a stratégiai autonómiát, és eltereli a profitot a hazai fegyvergyártóktól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Dél-koreai FA-50-es vadászgépeket vesz Lengyelország
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 17:46
Aláírta pénteken Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes és nemzetvédelmi miniszter a 48 darab dél-koreai FA-50 típusú vadászgép beszerzéséről szóló 3 milliárd dollár értékű szerződést.
Makro / Külgazdaság Vadászat a világ legdrágább fegyverére – Putyint is érdekli a lezuhant gép
Káncz Csaba | 2019. április 30. 09:18
A lezuhant japán vadászgép keresése már hidegháborús szinezetet kapott, hiszen a Pentagon nem akarja, hogy Moszkva, Peking, avagy Phenjan érjen előbb a célba – ezért hatalmi demonstrációként Washington egy B-52-es nehézbombázót küldött a térségbe. Az aggodalom nem alaptalan, hiszen a gépet akár hekker-támadás, vagy elektromágneses impulzus is érhette. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Saját magát lőheti lábon Amerika ezzel a szankcióval
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 11:41
Keresztbe tehet a Lockheed Martin vadászgép-gyártónak és az amerikai légiiparnak a kongresszus egy augusztusi döntése.
Makro / Külgazdaság Az oroszok kesztyűt dobnak Amerika arcába – mehet a kukába a világ legdrágább fegyvere?
Káncz Csaba | 2018. október 2. 12:35
Az Egyesült Államoknak már sikerült több gépet eladni Norvégiától Ausztráliáig ebből a sok sebből vérző, de aranyárban mért vadászgépből. Az orosz honlap szerint a Pentagon egyszerűen nem meri felhasználni az F-35-ös vadászgépet gépet az orosz légelhárítás ellen – csak Izrael merte, legalábbis addig, amíg meg érkeznek az Sz-300-asok.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG