Hirdetés

Betiltanák a Huawei-t? Valami jól feltolhatja az árfolyamokat hétfőn

2019. december 15., 10:35
Cimkék
tőzsde
, USA
, Kína
, vámháború

Kína felfüggesztette a vámtarifák emelését egyes egyesült államokbeli árukra, amit eredetileg december 15-én terveztek alkalmazni – mondta az állami, vámtarifákkal foglalkozó bizottság vasárnap. Újabb jó hír azután, hogy a világ két legnagyobb gazdasága pénteken „első fázisú” megállapodást kötött. Ám a Huawei kapcsán új front nyílt.

A megállapodás hírei, vagy inkább a pletykák és kiszivárogtatások, amelyek hónapok, közel két év óta rángatják a tőzsdéket, lezárulni látszanak. Kína most bejelentette, hogy csökkent egyes amerikai termékekre kivetett vámtarifákat. Ezért cserébe az Egyesült Államok nagy előrelépést ért el az amerikai mezőgazdasági termékek és egyéb áruk kínai vásárlásában – írta az Investing.com.

Kína megtorló vámtarifáinak számos árura december 15-én kellett volna hatályba lépnie, a kukoricától és a búzától az Egyesült Államokban gyártott járművekig és autóalkatrészekig. Az USA korábban hasonló lépéseket határozott el ettől a dátumtól kezdődően, így a nemzetközi részvénypiacok feszült figyelemmel várták a nap elkövetkezését. (Az optimizmus azonban valószínűleg nagyrészt már csütörtök este beépült a részvényárakba.)

Hirdetés

A többi kínai vám, amelyet már bevezettek az amerikai árukra, érvényben maradna – mondta az illetékes kínai bizottság. Peking beleegyezett abba, hogy a következő két évben legalább 200 milliárd dollár értékben amerikai árukat és szolgáltatásokat importál a 2017-ben vásárolt összeg felett. Eközben azonban az Egyesült Államok még mindig 25 százalékos vámtarifákat hagyna érvényben 250 milliárd dollár értékű kínai árura.

Egy Bloomberg hír szerint azonban mintha új front nyílt volna. Kína nagykövete megtorlással fenyegette Németországot arra az esetre, ha a Huawei 5G-t betiltanák. De említette a német autógyártók kínai értékesítését is. Említik, hogy Angela Merkel kancellár koalíciójának törvényhozói körében "egyre növekszik a Huawei termékeivel szembeni ellenállás". Olyan törvénytervezetet tárgyalnak, amely széles körű tilalmat írna elő a „megbízhatatlan” 5G-szállítókra.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

A konferenciának sem a történelmi, sem a közelmúltbeli előzményei nem tölthetnek el bennünket pozitív várakozással. Számos jel szerint Berlin és az EU egy átfogó katonai beavatkozásra készül Líbiában és a térségben. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ki járt jól? Megvan a húsz éves kötvényeink első hozama

    2020. január 16., 13:03
    Ki járt jól? Megvan a húsz éves kötvényeink első hozama

    A magyar állam számára kedvezőnek tűnő, 3,01 százalékos átlaghozammal, jelentős túljegyzés mellett kelt el az új, húsz éves államkötvények első csomagja. Ezzel ugyanakkor többet fizetünk a befektetőknek, mint Görögország vagy Olaszország.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?