Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő pénzeket öntöttek zöld energiába Magyarországon

2017. augusztus 29., 13:25

Az Alteo 11 milliárd forintnyi befektetést készített elő az első fél évben.

Az energetikai szolgáltató és kereskedő vezérigazgatója, ifj. Chikán Attila elmondása szerint ez az összeg megalapozza majd a további növekedést és erősíti a cég pozícióját a megújuló energetika területén. Az Alteo csoport árbevétele 27 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest, ugyanakkor a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 29 százalékkal, a nettó eredménye pedig 17 százalékkal csökkent.

Chikán Attila elmondása szerint a vállalat teljesítménye nagyban függ az időjárás alakulásától, a januári és februári extrém hideg hatása miatt romlottak a mutatók a tavalyi, különösen kedvező első félévihez képest. Az adatok szerint az Alteo csoport 8,635 milliárd forintra növelte árbevételét az idei első fél évben, az EBIDA 1,645 milliárd forintról 1,173 milliárd forintra csökkent, a nettó eredmény 587 millió forint lett a 2016 első félévi 711 millió forint után. Ezen felül a társaság csaknem 10 milliárd forint értékű fotovoltaikus (naperőművi) fejlesztések feltételekhez kötött megvalósításához, valamint egy szélerőmű-akvizícióhoz is megkapta az igazgatóság támogatását.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?