Hirdetés

Most nagy ügyekben születhet döntés – öt hír a mai tőzsdenaphoz

Eidenpenz József, 2019. június 28., 11:30

A G20 viszi a prímet ma, mindenki erre figyel, de alapvetően pozitív a hangulat. A BUX és a forint csendesen gyengülget, magas osztalékot fizet a Duna House. Európát a bankok és a sportszergyártók húzzák. A bitcoin önmagához képest is vad tánccal szórakoztatja a befektetőket.

Részvény a 19. századból (fotó: Deutsche Bank)
Részvény a 19. századból (fotó: Deutsche Bank)

Már egész héten érezhető volt a kivárás a befektető körében a G20-találkozó előtt, amelynek vélhetően legfontosabb része csak szombaton esedékes. Az amerikai tőzsdéken tegnap este, az európai tőzsdéken pedig ma délelőtt optimizmus látszik, emelkednek az indexek. Az amerikai határidős indexek is további emelkedést vetítenek előre mára.

A BUX index 0,1 százalékos mínuszban van, a forint kissé gyengül, 323,70 az euró ára. Az OTP, a Richter és a Mol egyaránt egy-két ezrelékkel süllyed.

Hirdetés

Friss árfolyamok itt láthatók

1. Megkezdődött a G20

Nagy várakozások előzik meg a G20 (a gazdaságilag legfejlettebb húsz ország) ma kezdődött tanácskozását. Az egyik fő pont az lehet, hogy leülnek tárgyalni egymással az USA és Kína vezetői a kereskedelmi háború megoldására, ez azonban csak csak szombat reggel lesz. De tárgyalnak az amerikaiak és az oroszok is, szó van Iránról, Észak-Koreától, a klímaváltozásról.

A nagy technológiai óriások nemzetközi adóztatásáról is dönthetnek, de beszélnek majd a Huawei-ről és még sok minden másról.

2. Átmeneti volt a forinterősödés

Tegnap új számokat tett közzé az MNB, az infláció és a GDP-növekedés pályáját feljebb tolták. Úgy számolnak, hogy az új lakossági állampapír még a jövőbeni fizetésemelésünket is magához vonzza. Az is kiderült a héten, hogy jelzésértékű szigorítást hajtott végre a jegybank.

A forint a hét közepén így emelkedő pályára állt, az euró 324,40-ről 323,0-ra esett. Innét viszont az utóbbi két napban lassan ismét felfelé araszolt az árfolyam.

3. A Deutsche Bank húzza Európát

A legnagyobb német bank ezúttal probléma nélkül átment az USA hatóságainak stressztesztjén. Ezt a részvényesek jól fogadták, a részvény 3,8 százalékkal emelkedik. A többi bankot is magával húzza. Jól szerepelnek még a sportcégek is, mint az Adidas vagy a Puma.

4. Megvan a Duna House-osztalék

Az „A” sorozatú törzsrészvényekre eső 851 millió forint osztalék kifizetésének kezdő időpontja július 25. lesz, az egy darab 50 forint névértékű törzsrészvényre jutó bruttó osztalék 247,48 forint. Ez 6,2 százalékos évesített osztalékhozamnak felel meg, ami az egyik legnagyobb lehet a hazai tőzsdei cégek sorában. Osztalékra az jogosult, akinek a részvény július 18-án a birtokában van.

5. A bitcoin őrült tánca

Alig több mint egy hete a bitcoin nevű digitális fizetőeszköz még 9700 dollár körül stagnált ,majd hirtelen elszállt és egy éjszaka alatt 11 ezerre ugrott. Másfél napja elérte a 13 800 dollárt is, hogy ma reggelre 10 660-ig essen. Most megint 11 667 a Coindesk árindexe szerint.

Rengeteg hír és vélemény kering a kriptodevizákról, de az biztos ,hogy ismét kiléptek a feledés homályából és közbeszéd tárgyává lettek.

Sok minden változott 2017 vége óta, de a legfontosabb, hogy jóval több termék érhető el bitcoinra – írta például a KBC Equitas. “A frankfurti certifikátok között már több mint 60 darab Bitcoin mozgását lekövető certifikát érhető el, változatos tőkeáttétel mellett. Ráadásul nem csak long, hanem short irányban is lehet gondolkozni” – teszik hozzá.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

40 milliárddal ugrott meg az egészségügyi intézmények adóssága

40 milliárddal ugrott meg az egészségügyi intézmények adóssága

Az egészségügyi intézmények adóssága a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatás szerint 2019 végén 67,7 milliárdot tett ki, ez több mint háromszor magasabb a 2018 végi 20,8 milliárdnál. Figyelmeztető jel, hogy a 2019 végi tartozásnak immár csaknem kétharmada 60 napon túli lejáratú.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?