Hirdetés
Hirdetés

Valami érdekes történik a Telekommal

Fellegi Tamás, 2019. január 11., 11:19

Lassan éves csúcsra ér a Telekom árfolyama, amit okozhatnak az osztalékvárakozások, de akár érdekesebb dolog is állhat a háttérben. Először van érdemi kereskedés az Xtend piacon: a tegnap bevezetett CyBERG szép emelkedéssel forog. Tovább emelkedik az olajár.

Több éves csúcsához közeledik a Telekom árfolyama a mai két és fél százalékos emelkedéssel, ami a többi részvény jó teljesítménye mellett nem is különösen figyelemre méltó, ha egy komoly lapban nem jelent volna meg nem is olyan rég egy komoly felvásárlási ügyletre történő utalás. Nem kizárt, hogy ez zajlik a háttérben, ha így van, csak az a kérdés, hogy ez önmagában mennyivel növeli meg a papír értékét.

Magyar Telekom
Magyar Telekom

Elképzelhető persze az is, hogy az osztalékvárakozások mozgatják az árfolyamot, vagy csak egyszerűen a hazai papírok iránti fokozottabb érdeklődés, hisz az OTP és a Mol is csúcsközelben vannak a mai közel fél százalékos gyengüléssel is (11 570 illetve 3208 forint), és a tavaly nagyot zuhanó Richter is egész jól összeszedte magát, a tavaly júliusi 4500 forintos mélypont óta most legmagasabb értékén van 5800 forinton.

Hirdetés

A tegnap másodikként a BÉT Xtend piacára került CyBERG 8 százalékkal emelkedik 2110 forintig, míg a korábban bevezetett Megakránra 3703 forinton van vételi ajánlat, eladó nem mutatkozik.

A nemzetközi piacokon enyhe emelkedés zajlik, teljes megnyugvás tapasztalható a nagy decemberi összeomlás majd az azt követő korrekció után.

Az olajár nagy zuhanást követő korrekciója úgy tűnik, még mindig tart, ma is egy százalékkal feljebb kerültek a jegyzések, a Brent 62,24 dollár, a WTI 53,16.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

A kiberbűnözés 3 billió dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik. A kiadások alatt az incidensek utáni összes költséget értjük. Például egy zsarolóvírus esetében nem csak a váltságdíj kifizetése számít, hanem az incidens miatti termelékenységcsökkenés, számítógépek mentesítése, újratelepítése, a biztonsági szabályozás javítása, a szükséges technológiai védelmi beruházások és a vállalat hírnevét ért járulékos károk is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?