Hirdetés
Hirdetés

Valami érdekes történik a Telekommal

Fellegi Tamás, 2019. január 11., 11:19

Lassan éves csúcsra ér a Telekom árfolyama, amit okozhatnak az osztalékvárakozások, de akár érdekesebb dolog is állhat a háttérben. Először van érdemi kereskedés az Xtend piacon: a tegnap bevezetett CyBERG szép emelkedéssel forog. Tovább emelkedik az olajár.

Több éves csúcsához közeledik a Telekom árfolyama a mai két és fél százalékos emelkedéssel, ami a többi részvény jó teljesítménye mellett nem is különösen figyelemre méltó, ha egy komoly lapban nem jelent volna meg nem is olyan rég egy komoly felvásárlási ügyletre történő utalás. Nem kizárt, hogy ez zajlik a háttérben, ha így van, csak az a kérdés, hogy ez önmagában mennyivel növeli meg a papír értékét.

Magyar Telekom
Magyar Telekom

Elképzelhető persze az is, hogy az osztalékvárakozások mozgatják az árfolyamot, vagy csak egyszerűen a hazai papírok iránti fokozottabb érdeklődés, hisz az OTP és a Mol is csúcsközelben vannak a mai közel fél százalékos gyengüléssel is (11 570 illetve 3208 forint), és a tavaly nagyot zuhanó Richter is egész jól összeszedte magát, a tavaly júliusi 4500 forintos mélypont óta most legmagasabb értékén van 5800 forinton.

Hirdetés

A tegnap másodikként a BÉT Xtend piacára került CyBERG 8 százalékkal emelkedik 2110 forintig, míg a korábban bevezetett Megakránra 3703 forinton van vételi ajánlat, eladó nem mutatkozik.

A nemzetközi piacokon enyhe emelkedés zajlik, teljes megnyugvás tapasztalható a nagy decemberi összeomlás majd az azt követő korrekció után.

Az olajár nagy zuhanást követő korrekciója úgy tűnik, még mindig tart, ma is egy százalékkal feljebb kerültek a jegyzések, a Brent 62,24 dollár, a WTI 53,16.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?