Hirdetés
Hirdetés

Zuhan az olajár, jót tett a magyar felminősítés

Fellegi Tamás, 2019. február 25., 18:28

A reggel gyengén kezdő BÉT pluszba lendült, az emelkedést a Richter vezette. Amerika októberi szinteken, az olajár lefordult a nagy magasságból.

A péntek esti Fitch Ratings felminősítés után reggel kisebb mínuszban voltak a főbb hazai részvények, vélhetően azok a befektetők realizálták nyereségük, akik a felminősítésre számítva vásároltak. Később azonban megjelentek a vevők, és mindegyik blue chip pluszban zárt.

A Richter volt a legjobb, közel egy százalékot emelkedett 5640 forintig, az OTP fél százalékkal került feljebb 11 830 forintig, a Mol negyed százalékkal 3290 forintig, a reggel még nagyobb pluszban lévő Telekom végül minimális emelkedéssel zárt 464 forinton.

Hirdetés

A kisebbek közül a Plotinus 11 százalékkal erősödött 18 800 forintig, a nemrég az Xtend kategóriába került Cyberg 5 százalékkal esett 1700 forintig.

Amerika ma ismét szépen emelkedik: a Nasdaq Composite közel egy százalékkal van feljebb 7590 ponton, ilyen magasan utoljára október közepén járt. A korábbi csúcsról a karácsonyi mélypontig tartó 1900 pontos eséséből ezzel közel 1400 pontot visszanyert, a decemberi piaci pánik már csak távoli emlék.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Ugyanilyen jól áll az S&P 500 index, amely 0,6 százalékos pluszban van 2810 ponton.

Több mint 3 százalékkal esett vissza a december vége óta sokat emelkedő olajár: a WTI 55,30 dollárig süllyedt, a Brent 65 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Május 18-a az Európai Elhízás Napja. Az elhízás népbetegség, sőt nem túlzás azt állítani, hogy már-már világméretű járvány. Sajnos hazánk Európa legelhízottabb nemzete az OECD adatai alapján, így nem csak a megelőzés, hanem a kezelés is kiemelt fontossággal bír. Az egyéni egészségügyi kockázatokon túl az elhízás következtében kialakuló betegségek mintegy 207 milliárd forintos többletterhet rónak az államkasszára.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?