Hirdetés

Zuhan az olajár, jót tett a magyar felminősítés

Fellegi Tamás, 2019. február 25., 18:28

A reggel gyengén kezdő BÉT pluszba lendült, az emelkedést a Richter vezette. Amerika októberi szinteken, az olajár lefordult a nagy magasságból.

A péntek esti Fitch Ratings felminősítés után reggel kisebb mínuszban voltak a főbb hazai részvények, vélhetően azok a befektetők realizálták nyereségük, akik a felminősítésre számítva vásároltak. Később azonban megjelentek a vevők, és mindegyik blue chip pluszban zárt.

A Richter volt a legjobb, közel egy százalékot emelkedett 5640 forintig, az OTP fél százalékkal került feljebb 11 830 forintig, a Mol negyed százalékkal 3290 forintig, a reggel még nagyobb pluszban lévő Telekom végül minimális emelkedéssel zárt 464 forinton.

Hirdetés

A kisebbek közül a Plotinus 11 százalékkal erősödött 18 800 forintig, a nemrég az Xtend kategóriába került Cyberg 5 százalékkal esett 1700 forintig.

Amerika ma ismét szépen emelkedik: a Nasdaq Composite közel egy százalékkal van feljebb 7590 ponton, ilyen magasan utoljára október közepén járt. A korábbi csúcsról a karácsonyi mélypontig tartó 1900 pontos eséséből ezzel közel 1400 pontot visszanyert, a decemberi piaci pánik már csak távoli emlék.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Ugyanilyen jól áll az S&P 500 index, amely 0,6 százalékos pluszban van 2810 ponton.

Több mint 3 százalékkal esett vissza a december vége óta sokat emelkedő olajár: a WTI 55,30 dollárig süllyedt, a Brent 65 dollárig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

Sorra maradnak el a világ nagy sporteseményei és az olimpia megrendezése is igencsak kérdésessé vált a nem csillapuló koronavírus járvány miatt. Ráadásul fogadni sincs mire és a játékadóból származó költségvetési bevétel is oda. Mindennek egyelőre kiszámíthatatlan a rövid és hosszútávú gazdasági következménye.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?