1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hullámvasútra ült reggel a forint, 296 felett is járt az euró jegyzése, miután kiderült a már régóta sejtett MNB-elnöki jelölés. A forint erősödése a romló nemzetközi hangulat miatt torpant meg délelőtt, a 2 órakor kezdődő parlamenti meghallgatás újabb impulzusokat adhat.

12:00

A piacokon továbbra is Matolcsy György jegybankelnök-jelölt parlamenti meghallgatását várják, az előzetes várakozások szerint Matolcsy nem vállal majd nagy kockázatot: inkább óvatos kommunikációra számítanak. Egy budapesti devizakereskedő úgy fogalmazott a Reutersnek: "Vegyél a pletykára, adj el a tényre, és várd meg a meghallgatást."

Az euró a dollárral szemben1,3021-ig gyengült késő délelőttre, ez egyelőre a forint vitorlájából is kifogta a szelet.

Friss devizaárfolyamok >>

 

Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársa friss elemzésében azt írja: a nemzetközi hangulat nem túl jó az amerikai költségvetési plafon elérése miatt - mától életbe léptek az automatikus, az USA GDP-jének 0,5%-át kitevő megszorítások. A negyedik negyedéves +0,1%-os felülvizsgált GDP adat elmaradt a várttól, továbbá a költségcsökkentések - hacsak nem sikerül a politikusoknak gyorsan megegyezni -, nem sok jót sejtetnek az idei növekedés tekintetében.

Egyre többen gondolják úgy, hogy az EKB akár már a jövő heti ülésén is csökkentheti a kamatot, vagy
legalábbis utalhat erre. Ez szintén nem egy eurót erősítő lépés lenne, bár kétségtelen, hogy segítheti a periféria országokat.Délután Amerikából érkeznek konjunktúra adatok, így lesz mire figyelni a hét utolsó napján is.

Az euróval együtt gyengült a forint, a délelőtti 294 körüli szintről 295-ig emelkedett vissza a közös pénz jegyzése a bankközi devizapiacon.

Friss devizaárfolyamok >>

 

09:35

Erőre kapott a forint - végülis a miniszterelnök végre valami olyat jelentett be, amiben eddig piaci konszenzus volt -, az euró ellenében már 295 alatt van az árfolyam. Egy euró 294,5 forint, a dollár 224,89 forint, a frank 240,41 forint.

Erősödik a forint. Forrás: Privátbankár Dealbook





08:20

És már korrigál is a forint.

 

Forrás: Privátbankár Dealbook



És korrigált is a forint, újra a 296 alatti tartományban ingadozik, jelenleg 295,64 forint az euró.



08:12

Már 296 forint felett az euró jegyzése.

Az euró 296,10, a dollár 226,45, a frank 241,78 forint jelenleg.



08:08


Orbán Viktor bejelentette, ki lesz az MNB új elnöke, nincs meglepetés: Matolcsy György a jelölt, délután meg is hallgatják. Az ő helyét pedig Varga Mihály veszi majd át. A forint hirtelen gyengülni kezdett, egy euró most 295,70 forint a bankközin.

 

 

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

Lesz-e 300 forintos euró?
Egy ideje már nem arra reagál gyengüléssel a forint, hogy Matolcsy György lehet Simor András utódja - a befektetőket az érdekli, hogy újabb irányt vesz-e a monetáris politika az új vezetéssel. A piac tényként kezeli Matolcsyt, de ha újra 300 forint lesz az euró, akkor nem miatta - igaz, az unortodoxia nagy mesterével kapcsolatban leírni ezt, nagy bátorságra vall. Elemzés >>>





07:32

Péntek reggel fél hétkor az euró árfolyama 295,05 forinton állt a csütörtök este nyolc óra körüli 295,44 forint után. A dollár árfolyama 225,79 forintról 225,56 forintra változott.

 

Forrás: Privátbankár Dealbook



A svájci frank csütörtök este 241,60 forintot, péntek kora reggel 241,02 forintot ért. A jent 2,4385 forinton jegyezték pénteken fél hétkor a csütörtök esti 2,4349 forint után.

Nem változott érdemben az euró/dollár-keresztárfolyam. Az euró 1,3079 dollárt ért péntek reggel a csütörtök esti 1,3087 dollár után.

Orbán Viktor miniszterelnök várhatóan a reggeli órákban jelenti be, hogy kit javasol a Magyar Nemzeti Bank elnökének. Simor András leköszönő elnök hatéves mandátuma szombaton jár le.

Piaci szereplők szerint a jelenlegi nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György a legesélyesebb a pozíció betöltésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG