Hirdetés
Hirdetés

Alapvetően minden rendben volt az iskolabuszokkal

2019. május 27., 13:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei május 6. és 9. között végezték el a kiemelt turisztikai célpontokhoz érkező gyermekszállító autóbuszok célellenőrzését.

Az ellenőrzés elsősorban a járművek műszaki állapotára és az üzemeltetéshez szükséges engedélyek meglétére irányult, időzítését az osztálykirándulások időszakának kezdete indokolta. A hat regionális osztály közúti ellenőrei összesen 48 autóbusz ellenőrzését végezték el Aggtelektől Szigetvárig, Kékestetőtől Ópusztaszerig, tömegeket vonzó turisztikai nevezetességek, látnivalók közelében. Összesen nyolc jármű esetében állapítottak meg további intézkedést igénylő, döntő részben a különféle engedélyekkel, igazolványokkal, dokumentumokkal kapcsolatos hiányosságot.

A műszaki vizsgára berendelt két autóbusz egyikénél a vészkijáratokat jelölő felirat, több üvegtörő kalapács és a tűzoltó készülék hiányzott, a másiknál az eltérő ülésszám és az irányjelző búra hiánya jelentett gondot. A központi régióban ellenőrzött 11 autóbusznál semmiféle hiányosság nem merült fel, további két régióban nem találtak műszaki jellegű problémát az ellenőrök. A kisebb hibák kijavítására minden esetben felhívták a járművezetők figyelmét.

Hirdetés

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Banknál 16 595 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 13,86 százalék, míg  a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiszámolták, mennyi pénz kell egy magyar családnak a szerény megélhetéshez

Kiszámolták, mennyi pénz kell egy magyar családnak a szerény megélhetéshez

Miután a Központi Statisztikai Hivatal már évek óta nem közöl létminimumra vonatkozó adatokat, a Policy Agenda idén is folytatta ennek az értéknek a kiszámítását. Ebből kiderült, egy négyfős családnak az alapvető szükségletek beszerzésére havi 275 ezer forint kellett 2018-ban, egy egyfős háztartás 95 ezerrel, egy nyugdíjas legalább 85 ezer forinttal számolhatott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?