1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Összművészeti fesztiválok, görög és frankofón hét, valamint folknapok is várják idén a közönséget Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa program rendezvényein
Összművészeti fesztiválok, görög és frankofón hét, valamint folknapok is várják idén a közönséget Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program rendezvényein.

A Pécsi Tavaszi Fesztivál, a klasszikus és kortárs művészetek ünnepe március 15. és április 12. között
lesz: a programban dzsessz- és könnyűzenei produkciók, táncos, irodalmi és folkestek mellett kiállítások, kamara- és kórushangversenyek szerepelnek. A rendezvényen fellép egyebek mellett a brit King´s Singers, a mexikói Contempodanza Mexico, az amerikai Jazz Steps and Leroy Jones, a Take 6 és Rost Andrea.
   
A Frankofón Hetet március 16-tól 27-ig rendezik meg a baranyai megyeszékhelyen. Ezen sanzon estek, utcaszínház, nemzetközi konferencia és civilizációs kulturális verseny is lesz. A Fringe Fesztivál befutott művészeknek és tehetséges hobbiművészeknek egyaránt teret ad április 9-11. között - szerepel a Pécs 2010 EKF hivatalos programfüzetében, amely a www.pecs2010.hu oldalon olvasható.

A Görög Fesztiválon többek között Szarantisz Mancurakisz ének- és buzukiművész, Kollonay Zoltán és zenekara, a Pyrgos zenekar és táncegyüttes, valamint Nikosz Ormandlidisz hegedűművész lép fel a március 27. és április 3. közötti programban. A fesztivál a görög képzőművészet, a zene, a színház- és táncművészet Magyarországon élő, illetve itt született képviselőit mutatja be, és ad ízelítőt a görög hagyományokból.

Az eUropemania a Rókus-dombon május 6. és 9. között olyan kortárs zenei és színházi előadásokkal várja a látogatókat, amelyek a hazai fesztiválokra ritkán, vagy egyáltalán nem jutottak el. Az Utazás a török félhold körül című rendezvénysorozat május 9-én kezdődik; a húsz napon át tartó események között kurd néptánc, táncház, kerengő dervisek, az Arasinda és a Sarikamis zenekar műsora, valamint a Replikas koncertje szerepel.

A XXI. Pécsi Folknapokon - ezt május 20. és 22. között rendezik meg - koncertek és táncház várja a publikumot, fellép például a Csík Zenekar és Kiss Tibor, a Szászcsávási Zenekar, a Szélkiáltó és a spanyol Andalúz Project. A Romafesztivált június 3-5. között rendezik Pécsett, Nagykanizsán és Kaposvárott, ezen roma költők, képzőművészek, táncosok és énekesek mutatkoznak be a közönségnek. A Sétatér Fesztivál június 12-től 20-ig gyermekprogramokkal, táncprodukciókkal, performanszokkal és koncertekkel szolgál majd, a Pécsi Szabadtéri Játékok előadásait június 12-től augusztus 10-ig tartják meg a Tettyei-romoknál, az Anna-udvarban és a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadnál.

Július 18. és 25. között lesz Pécsett és több baranyai településen a 13. Európai Kultúrhét, amelyen sportvetélkedő, vásár, nemzetközi fotókiállítás és konferencia is szerepel a programban. A Pécsi Nemzetközi Kultúrhét, azaz ICWiP (International Culture Week in Pécs) július 24. és augusztus 1. között zajlik, fellép a többi között a Besh o droM, a szerb Goran Bregovic és a török Cilekes.
   
Az Ördögkatlan Összművészeti Fesztiválra augusztus 4-től 8-ig
várják a katlanlakókat: a Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Szársomlyón sorra kerülő esemény kiemelt vendége idén Székelyföld lesz. A Vendégségben Pécsett elnevezésű találkozó augusztus 16-18. között gasztronómiai bemutatók, kiállítások, előadások segítségével mutatja be az érdeklődőknek a várost és környékét. A Pánbalkán Art Piknik augusztus 29-től szeptember 5-ig lesz, ez a street art, a képzőművészet, a zene és egyéb művészeti ágak találkozására épül: az esemény vendége Alexander Balanescu román hegedűművész, aki a pécsi Singas Project zenekarral együtt is muzsikál.
   
Első alkalommal rendezik meg a Magyarok Kulturális Világfesztiválját szeptember 14. és 26. között: a pécsi fesztivál a magyar mellett a Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Boszniában és Romániában élő nemzetiségek kultúráját is bemutatja.
   
Az Örökség Fesztivál - Pécsi Napok szeptember 16-tól tíz napon át várja a látogatókat, a
kik megtekinthetik a város épített örökségének ez időre megnyíló helyszíneit, a különféle tornyoktól a sírkamrákon át a város alatt húzódó picerendszerig. Virtual Heart - Urban Discovery elnevezéssel a Tettye-barlang ad otthont október 19-én azoknak a kompozícióknak, improvizációknak, képzőművészeti műveknek, amelyeket kortárs alkotók készítettek.

Turisták százezreit reméli Pécs

MTI

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG