Hirdetés

5 év, 55 milliárd forint: ezt tudja a legnagyobb magyar abszolút hozamú alap

2013. május 17., 11:45

2013. május 14-én ünnepelte 5. születésnapját az OTP Alapkezelő két legsikeresebb abszolút hozamú alapja. A kategóriájában a legnagyobbra hízott OTP Supra Alap kezelt vagyona 55 milliárd forint, az OTP EMDA Alap 11 milliárd forintot fölött jár.

A hazai befektetésialap-piacon az elmúlt néhány évben a legdinamikusabban az abszolút hozamú alapok vagyona növekedett. A 2008-2009-es válságot követően a tőkepiacokon nem alakult ki  egyértelmű növekedési trend, így azok az alapok válhattak tartósan sikeressé, amelyek mind emelkedő, mind csökkenő árfolyamkörnyezetben képesek voltak kiemelkedő hozamot elérni.

Hirdetés

Supra: 28,76%

 

Szalma Csaba
Szalma Csaba

A származtatott eszközöket is használó hazai abszolút hozamú alapok közül ma már az  OTP Supra Alap a legnagyobb, 5. születésnapján közel 55 milliárd forint vagyont kezelt. Az alap indulásától számítva május 14-i adatok szerint  átlagosan évi 28,76% hozamot ért el.

Szalma Csaba befektetési igazgató, az OTP Supra Alap kezelője elmondta: az alap indulásától olyan piaci lehetőségeket és sztorikat keresett - eszközosztály vagy földrajzi megkötés nélkül -, amelyekkel minél magasabb hozamot lehet elérni. Hamar felismerték azonban, hogy az ügyfelek érzékenyek a kockázatokra - az alap vagyona azóta nő rendkívül dinamikusan, amióta határt szabtak az árfolyamingadozás mértékének is.

EMDA: 24,51%

 

Az OTP EMDA Alap éves átlagos hozama május 14-i adatok szerint 24,51%  Büki András befektetési igazgató, az OTP EMDA Alap portfóliómenedzsere elmondta:  az alap a feltörekvő piacokon fektet be, amelyek igencsak változó teljesítményt nyújtottak az elmúlt 5 évben. "Főként azzal tudtam értéket teremteni, hogy kihasználtam egyes országok devizáinak, állampapírjainak nagyobb mértékű átmeneti elárazásait. Természetesen ez számottevő kockázatot jelent, de a hozamot egy megcélzott volatilitás mentén igyekszem maximalizálni”.

Gáti László marketing- és értékesítési igazgató szerint az Alapkezelő munkatársai bebizonyították, hogy változó piaci környezetben is létre tudnak hozni olyan termékeket, amelyekkel befektetőik számára értéket teremthetnek. Gáti László kiemelte: a siker igazolásának tekintik, hogy ma már az OTP Bank mellett további 8 hazai pénzintézet kínálatában is elérhetővé váltak az alapok.

 

 

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Emberemlékezet óta nem látott hóhiány sújtja Japánt

Emberemlékezet óta nem látott hóhiány sújtja Japánt

Szakértők szerint a jelenség mögött a globális felmelegedés állhat, amely miatt hó helyett eső hull az égből.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?