Szalma Csaba
Befalap Lehet, hogy nem kapjuk el a piac alját, de ideje részvényt venni?
Privátbankár.hu | 2020. április 5. 19:30
A Klasszis 2020 díjak rendhagyó, virtuális díjátadója kapcsán portfóliómenedzsereket kértünk fel arra, értékeljék a 2019-es évet és a 2020-as kilátásokat. Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója szerint aki hosszú távon gondolkodik, annak érdemes kockázatot felvennie ebben a környezetben.
Befalap Miből lehet pénzt csinálni a következő pár évben?
Eidenpenz József | 2018. május 29. 06:06
A legnagyobb hazai abszolút hozamú alap kezelője szerint a részvénypiacban van még fantázia, és a kötvénypiacot sem kell teljesen temetni, bár nagyon meg kell válogatni a célpontokat. A fundamentális gazdasági mutatók a forint erősödését támogatják, az OTP Supra mégis a forint gyengülésére játszó pozíciókat tart. Interjú Szalma Csaba befektetési igazgatóval.
Befalap Nagyon bejött az OTP-nek az abszolút hozam
Eidenpenz József | 2018. május 16. 16:06
Az OTP Supra jó visszatekintő hozamokkal ünnepelheti tíz éves évfordulóját, a svájcifrank-veszteséget már kiheverte. Jelentős Mol-csomagot és más részvényeket tart, de a kötvényekben is bízik, a forintot pedig shortolja. Az alap mérete nagy, az OTP nagy szeletet hasított az abszolút hozamú alapok piacából.
Makro / Külgazdaság "A választó a politikán keresztül harcol a technológia fejlődése ellen"
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 28. 15:44
Miért tartanak ott nemzetek, hogy frusztráltságból zárnák be a határaikat? Japán sorsára jut-e Kína és miért nem mer kamatot emelni a Fed? - alapkezelők beszélgettek.
Befalap Mit csináltál húsz évvel ezelőtt? Az OTP-nél ez történt
Privátbankár.hu | 2016. április 27. 12:45
Akkor indult, amikor Bill Clinton elnök lett - húsz éves az ország egyik legnagyobb befektetési alapja, amely majdnem kétszeresen teljesítette túl ez idő alatt az inflációt. Az OTP új vegyes alapokat indít az óvatos kisbefektetőknek, ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy óvatosan kell bánni a vegyes alapokkal, mert teljesítményük nagyon vegyes volt.
Befalap Közel felét ledolgozta az OTP Supra a svájcifrank-katasztrófának
Eidenpenz József | 2015. április 23. 07:08
Három hónap alatt bő nyolc százalékot gyarapodott az OTP Supra árfolyama, amely arról is nevezetes, hogy a legtöbbet veszítette a januári svájcifrank-mizérián a hazai alapok közül. Kezelője, Szalma Csaba szerint főleg a svájci frank részleges visszagyengülésének, a Mol-rallynak és a dollárerősödésnek köszönhető. Ismét jön az alapba a tőke is.
Befalap Három sztáralapkezelő egy asztalnál: mi van, ha több hozamot akar a nép?
Eidenpenz József | 2014. október 9. 15:10
Az ország három legjobban teljesítő befektetésialap-kezelőjét is egy asztalhoz ültették a Forbes konferenciáján. Mi várható a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben? Mit lehet tenni, ha az ügyfélnek nem elég az állampapír-hozamok felett öt százalékpont sem? Merre tart a forint a legnagyobb koponyák szerint?
Befalap Nem látszik, mi fordítaná meg a gyengülő forintot – interjú
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 06:09
A legnagyobb hazai abszolút hozamú alapnak mostanában sok a devizás befektetése, kezelője inkább a forintot gyengítő, mint erősítő hatásokat lát. Az országban többes kamatrendszer alakult ki, az alapkamat már nem orientálja a piaci szereplőket. Szalma Csaba, az OTP Supra kezelője elmondja azt is, mit üzen befektetőinek.
Befalap Bízd arra a pénzed, aki már bizonyított - interjú az Év Portfóliómenedzserével
Privátbankár.hu | 2014. április 1. 15:45
Talán még nincs vége a befektetési alapokba való pénzáramlásnak. Ha viszont kamatemelésbe kezd a jegybank, "megmozdul" a pénz is - kérdés, hogy hova. Szalma Csaba, aki a Privátbankár.hu díjátadó gáláján az Év Portfóliómenedzsere díjat kapta, azt mondta: érheti még meglepetés a piacokat. Videóinterjú.
Befalap Megvan az Év Alapkezelője és az Év Portfóliómendzsere - itt a lista
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 06:10
Március 27-én egy ünnepélyes gála keretében adták át a Privátbankár.hu Klasszis 2014 díjakat a magyarországi befektetésialap-piac legkiemelkedőbb szereplőinek. Az Év Portfóliómenedzsere Szalma Csaba lett, az Év Alapkezelője pedig a Concorde Alapkezelő.
Befalap Évi 28 százalékos hozam? Így működik az OTP Supra
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 13:03
Az ország legnagyobb abszolút hozamú alapja, az OTP Supra eddigi fél évtizedes működése során bőven két számjegyű hozamokat ért el. Főleg kötvényekre és devizákra köt üzleteket, de igyekszik, hogy árfolyam-emelkedés és esés esetén egyaránt hozamot érjen el.
Befalap Fordulat előtt állunk - mi lesz, ha eltűnik a reálhozam?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 24. 16:29
A magyarok kedvelik a befektetési alapokat: nemzetközi összehasonlításban is magas a befalapok aránya a befektetéseink között. A kockázatot viszont egyáltalán nem kedveljük, bár alakul a fordulat, az alacsony banki kamatok kihozzák belőlünk az óvatos duhajt. A profik is kivárják, mi lesz a mostani katyvaszból a világban.
Befalap 5 év, 55 milliárd forint: ezt tudja a legnagyobb magyar abszolút hozamú alap
Privátbankár.hu | 2013. május 17. 11:45
2013. május 14-én ünnepelte 5. születésnapját az OTP Alapkezelő két legsikeresebb abszolút hozamú alapja. A kategóriájában a legnagyobbra hízott OTP Supra Alap kezelt vagyona 55 milliárd forint, az OTP EMDA Alap 11 milliárd forintot fölött jár.
Befalap Mivel kaszált az OTP legsikeresebb alapja?
Gáspár András | 2012. december 13. 11:45
Bár még mindig nyögik a nyugdíjpénztári rendszer átalakítását, az OTP Alapkezelő idén is megőrizte piaci részesedését. Az abszolút hozamú alapok iránt nagy az érdeklődés, az OTP Supra idén is talált 2-3 jó sztorit a növekedéshez. Szalma Csaba lassítana a kamatvágás tempóján, várja a magyar devizakötvényt, és nem sok jóra számít E-Star-részvényesként.
Befalap Kétszámjegyű hozamok - a kisbefektetőknek külön becsomagolják a rizikós OTP-alapokat
Eidenpenz József | 2012. október 9. 11:43
Az OTP Alapkezelő adatai szerint az év eleje óta az abszolút hozamú alapok több mint 25 milliárd forintot vonzottak, a normál részvényalapokból viszont folyamatos a tőkekivonás. Az abszolút hozamú alapok vagyona már 170 milliárd forint körül van, az év elején még csak 135 milliárd volt (azóta a tőkeáramlás és a hozam együtt növelte).
Befalap Van élet az IMF nélkül is, csak nagyon fájdalmas - figyeljük a kötvénypiacot!
Gáspár András | 2012. március 27. 13:10
A rendszerváltás óta zajlik az a folyamat, aminek eredményeképpen Magyarország újra az IMF küszöbére sodródott. Az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója szerint van élet az IMF-en kívül is, viszont rendkívül komoly erőfeszítéseket igényel, és nagyon drága is - a devizakötvény-kibocsátásnak ezért a szakember szerint nincs itt az ideje. Közeleg a beszállási pont a kötvénypiacon - vagy már itt is van.
Deviza / Áru A kormány 300 forint alatti euró mellett nem köt IMF-megállapodást?
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 11:30
Az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója, Szalma Csaba szerint "jelenleg időhúzás, maszatolás" látszik az IMF-el folytatott tárgyalásokban. Szerinte 300 forint alatti euróárfolyamnál a magyar kormány nem igyekszik a megállapodással, a piac pedig nem mer a forint gyengülésére játszani, mert tudja, hogy 300 forint feletti szintnél a kormány azonnal megállapodást kötne.
Állampapír / Kötvény Állampapírok: az IMF nélkül kétszámjegyű hozamok várhatóak
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 09:46
 
Befalap A devizás magyar kötvényekben bízik az OTP Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 11:02
Az idei rendkívül kedvezőtlen körülmények ellenére is akadtak olyan termékek, amelyek különleges befektetési stratégiájuknak köszönhetően helytálltak. Jövőre a devizában kibocsátott hazai kötvények lehetnek kedvezőek - írja az OTP Alapkezelő.
hírlevél