OTP Supra
Befektetési alapok Miből lehet pénzt csinálni a következő pár évben? 
Eidenpenz József | 2018. május 29. 06:06
A legnagyobb hazai abszolút hozamú alap kezelője szerint a részvénypiacban van még fantázia, és a kötvénypiacot sem kell teljesen temetni, bár nagyon meg kell válogatni a célpontokat. A fundamentális gazdasági mutatók a forint erősödését támogatják, az OTP Supra mégis a forint gyengülésére játszó pozíciókat tart. Interjú Szalma Csaba befektetési igazgatóval.
Befektetési alapok Nagyon bejött az OTP-nek az abszolút hozam 
Eidenpenz József | 2018. május 16. 16:06
Az OTP Supra jó visszatekintő hozamokkal ünnepelheti tíz éves évfordulóját, a svájcifrank-veszteséget már kiheverte. Jelentős Mol-csomagot és más részvényeket tart, de a kötvényekben is bízik, a forintot pedig shortolja. Az alap mérete nagy, az OTP nagy szeletet hasított az abszolút hozamú alapok piacából.
Befektetési alapok Lehet, hogy uránbánya-részvényes és török banktulajdonos vagy, csak nem tudsz róla? 
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 14:49
Forintodból dollárt, török lírát, ezüstöt, búzát, uránbánya-részvényt, orosz, török bankot vesznek. Kakaót, olajat, amerikai részvényt, német államkötvényt shortolnak. Mozgalmas az OTP abszolút hozamú alapjainak élete a havi jelentéseik tanúsága szerint.
Befektetési alapok FHB-arbitrázs, forint-short és dollár-long – a legnagyobb alapkezelő kulisszatitkai 
Privátbankár.hu | 2017. július 17. 13:09
Az OTP Alapkezelő abszolút hozamú alapjai közül több is a dollár erősödésére, a forint gyengüléséren számít. Van, aki szerint a részvénypiacok tovább emelkedhetnek, legfeljebb átmeneti korrekció várható, más viszont inkább kiszáll a gyorsjelentési szezon előtt. Volt, aki uránbányákat vett, más FHB-t.
Befektetési alapok Forintgyengülésre számítanak az OTP-alapok, sok egzotikus befektetést vettek 
Eidenpenz József | 2017. június 13. 17:26
Nigériai, egyiptomi, kenyai bankok, görög részvények, kakaó és ezüstbányák, volatilitás-index – rengeteg egzotikusabb befektetés is megtalálható az OTP aktívan kezelt alapjaiban. Ezek közül sok jól teljesített, a nyereség jelentős részét azonban elvitte a forint erősödése. Az alapok ugyanis általában a forint gyengülésére játszanak, így fedezetlenül hagyják devizapozícióikat. A dollárban is bíznak annak gyengülése után.
Részvény / Deviza / Áru Idei mélypontján a forint – mi lehet ennek az oka? 
Eidenpenz József | 2017. április 18. 14:30
Az euró/forint árfolyam az ünnepek alatt megközelítette a 314-et is, ami új idei csúcspont. Ennek látszólag nincs különösebb közvetlen kiváltó oka, lehet, hogy a magyarázatot hosszabb távon kell keresni. Néhány nagy hazai alap vagy brókercég kifejezetten a forint gyengülésére számít.
Befektetési alapok Agyő, svájci frank – teljesen kiszállt a híres pozíciójából az OTP alapja  
Eidenpenz József | 2015. október 22. 16:00
A svájci frank erősödésére játszó, januárban nagy veszteséget okozó devizapozíciójának maradékától is megvált az OTP Supra Alap szeptemberben. Sőt, mindjárt egy kisebb pozíciót fel is vett az ellenkező irányban. Ezen kívül forintgyengülésre játszott és tartotta Mol-jait.
Befektetési alapok Közel felét ledolgozta az OTP Supra a svájcifrank-katasztrófának 
Eidenpenz József | 2015. április 23. 07:08
Három hónap alatt bő nyolc százalékot gyarapodott az OTP Supra árfolyama, amely arról is nevezetes, hogy a legtöbbet veszítette a januári svájcifrank-mizérián a hazai alapok közül. Kezelője, Szalma Csaba szerint főleg a svájci frank részleges visszagyengülésének, a Mol-rallynak és a dollárerősödésnek köszönhető. Ismét jön az alapba a tőke is.
Befektetési alapok Ez történt a svájcifrank-pánik után a kisbefektetők pénzével 
Eidenpenz József | 2015. február 20. 14:47
Az OTP Supra január 15-én a svájci frank árfolyamának elengedése miatt jelentős veszteséget szenvedett el, azóta azonban ennek egy részét már le is dolgozta. Az alap kezelője fő vonalakban kitart eddigi stratégiája, elképzelései mellett, de finomít a kockázatkezelésen és a frankpozíciók méretét például csökkenti.
Befektetési alapok Befektetések: Svájci jegybank megvágta, magyar kötvény gyógyítja 
Eidenpenz József | 2015. február 10. 13:40
A novemberi és decemberi csökkenés után ismét nőni tudott a hazai befektetési alapok vagyona januárban. A svájci jegybank híres lépése nyomán tízmilliárdok távoztak egyes kockázatosabb alapokból, a nagyrészt hazai állampapírokat vásároló kötvényalapok viszont bővültek. Decemberben meglepően sok pénzt helyeztek el bankbetétben.
Befektetési alapok Ki bukott a legtöbbet Magyarországon? Itt a svájci fekete csütörtök mérlege 
Eidenpenz József | 2015. január 19. 13:00
A hazai befektetési alapok közül jó néhányan veszítettek a múlt heti fekete csütörtökön, amikor a svájciak elengedték a frank árfolyamát, de a legtöbben inkább a részvényárakon, mint a devizákon. Néhány alapnál a veszteség két számjegyű, de nem soknál. Több részvényalap és egy aranyalap pedig nyert aznap.
Befektetési alapok Ennél az alapnál két éves hozamot letörölt a svájci frank, de volt már rosszabb 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 13:35
Az OTP két alapjában voltak svájci frank-pozíciók, az egyikben több, ennek vesztesége becslésünk szerint 15 százalék körül lehetett. Ezek egy részét lezárták, más részét megtartották, arra számítva, hogy a svájci frank idővel vissza fog gyengülni.
Befektetési alapok Nem látszik, mi fordítaná meg a gyengülő forintot – interjú 
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 06:09
A legnagyobb hazai abszolút hozamú alapnak mostanában sok a devizás befektetése, kezelője inkább a forintot gyengítő, mint erősítő hatásokat lát. Az országban többes kamatrendszer alakult ki, az alapkamat már nem orientálja a piaci szereplőket. Szalma Csaba, az OTP Supra kezelője elmondja azt is, mit üzen befektetőinek.
Befektetési alapok Évi 28 százalékos hozam? Így működik az OTP Supra 
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 13:03
Az ország legnagyobb abszolút hozamú alapja, az OTP Supra eddigi fél évtizedes működése során bőven két számjegyű hozamokat ért el. Főleg kötvényekre és devizákra köt üzleteket, de igyekszik, hogy árfolyam-emelkedés és esés esetén egyaránt hozamot érjen el.
Befektetési alapok 5 év, 55 milliárd forint: ezt tudja a legnagyobb magyar abszolút hozamú alap 
Privátbankár.hu | 2013. május 17. 11:45
2013. május 14-én ünnepelte 5. születésnapját az OTP Alapkezelő két legsikeresebb abszolút hozamú alapja. A kategóriájában a legnagyobbra hízott OTP Supra Alap kezelt vagyona 55 milliárd forint, az OTP EMDA Alap 11 milliárd forintot fölött jár.
Befektetési alapok Csak úgy röpködtek a tíz százalék feletti hozamok - arany évük volt a hazai alapoknak 
Eidenpenz József | 2013. január 9. 11:12
A hazai befektetési alapok kétharmada jó vagy nagyon jó hozamot ért el tavaly, például 43 százalékuk teljesítménye meghaladta az évi tíz százalékot. Egyharmaduk volt csak évi hat százalék alatti vagy negatív. Egy évvel korábban, 2011-ben éppen fordítva volt. Jól ment a legtöbb részvényalapnak, az abszolút hozamú alapok zömének és a kötvényalapoknak is.
Befektetési alapok Mivel kaszált az OTP legsikeresebb alapja? 
Gáspár András | 2012. december 13. 11:45
Bár még mindig nyögik a nyugdíjpénztári rendszer átalakítását, az OTP Alapkezelő idén is megőrizte piaci részesedését. Az abszolút hozamú alapok iránt nagy az érdeklődés, az OTP Supra idén is talált 2-3 jó sztorit a növekedéshez. Szalma Csaba lassítana a kamatvágás tempóján, várja a magyar devizakötvényt, és nem sok jóra számít E-Star-részvényesként.
Deviza / Áru A kormány 300 forint alatti euró mellett nem köt IMF-megállapodást? 
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 11:30
Az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója, Szalma Csaba szerint "jelenleg időhúzás, maszatolás" látszik az IMF-el folytatott tárgyalásokban. Szerinte 300 forint alatti euróárfolyamnál a magyar kormány nem igyekszik a megállapodással, a piac pedig nem mer a forint gyengülésére játszani, mert tudja, hogy 300 forint feletti szintnél a kormány azonnal megállapodást kötne.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG