Adózás rendjéről szóló törvény
Makro / Külgazdaság Aláírta a katatörvényt Novák Katalin 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 19:01
Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírta Novák Katalin köztársasági elnök.
Makro / Külgazdaság Búcsúajándék és áfacsapda a kata árváknak (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 17:14
A köztársasági elnök aláírására váró új törvény a megmaradó katások életét szabályozza szeptembertől, de van benne a katát kényszerűségből augusztus végén befejezők számára egy nagyon fontos búcsúajándék, ami viszont akár csapda is lehet, ha rosszul élnek vele.
KKV Adóellenőrzést kaptál? Jobban teszed, ha nagyon odafigyelsz 
Privátbankár.hu | 2017. november 21. 08:35
Bár az eredeti tervekben még szerepelt a fellebbezés lehetősége az adóperek esetében, a végleges verzióba ez nem került be. A Kúria is szabadabban dönthet arról, hogy egyáltalán befogadja-e a vállalkozások rendkívüli jogorvoslati kérelmét, és a bizonyítékok benyújtásával sem lehet kivárni - nagyon oda kell figyelniük a cégeknek az adóellenőrzéseknél.
Személyes pénzügyek Mi változik jövőre az adórendszerben? 182 ezer forintba kerül 100 ezret kifizetni 
Gáspár András | 2017. november 14. 12:34
Jövőre csökken a jövedelmekre rakódó munkáltatói teher, de még mindig nálunk lesz a legmagasabb az adóék a régióban. Drámai változások nem jönnek 2018-ban, de azért számos ponton módosul a adórendszer, bőven vannak érdekességek a jövő évi adótörvényekben – lesz áfacsökkentés, javul az airbnb-sek helyzete, a NAV pedig egyre jobban belelát a számláinkba.
KKV Sírjunk vagy nevessünk? Jövőre már máshogy kell adózni 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 11:19
Gyakorlatilag a rendszerváltás óta nem változott az adózás rendje, nagyon itt volt már az ideje az átalakításnak - az eddig megismert tervezetek alapján bőven vannak még kérdőjelek, de az már biztos, hogy 2018-tól a vállalkozások adóztatásában jelentős változások jönnek. Mi lesz jobb és mi lesz nehezebb? Dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary szakértője összefoglalta az eddigi információkat egy blogposztban.
KKV Adórendszer: megint nagy dobásra készül a kormány, itt vannak az ötletek 
Privátbankár.hu | 2015. július 31. 08:04
A cégek számlázórendszereit is bekötik az adóhatósághoz, az adózás rendjéről szóló törvényt is átírják.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG