<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Alulbiztosított
Biztosítás Így nem sokat ér a lakásbiztosítás
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 10:55
Annak ellenére, hogy a magyarországi lakóingatlanok közel 70 százaléka rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással, a szerződések közel felét több mint 3-4 éve kötötték és azóta nem vizsgálták felül. Ennek következtében a biztosítások 20-40 százaléka nem nyújt teljes, mindenre kiterjedő fedezetet a káreseményekre. Ugyanakkor a magyarok, a szomszédos országok többségéhez képest továbbra is nagyobb arányban áldoznak legféltettebb vagyontárgyuk biztonságára – derül ki a PBA Biztosítási Alkusz Kft. felmérésből.
Biztosítás Van lakásbiztosításunk, de nem tudjuk, mire jó
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 18:25
Tízből hét lakás rendelkezik biztosítással, ezek 53 százalékát ugyanakkor több mint öt éve kötötték, 42 százalékuk esetében pedig nem éltek rendszeresen a biztosító által évente felkínált értékkövetéssel – derül ki a Genertel legutóbbi felméréséből. Nem csupán az alulbiztosítottság miatt érdemes időről-időre ellenőrizni a meglévő lakásbiztosítást: az újabban megjelent módozatokkal ugyanakkora díjért gyakran szélesebb körű fedezet érhető el.
hírlevél
Ingatlantájoló