Arany árfolyam
Részvény / Deviza / Áru Dollárban 15 százalékot hozott az arany 
Privátbankár.hu | 2024. február 11. 05:45
Az Arany Világtanács (World Gold Council, WGC) napokban megjelent elemzése szerint a tovább pörgő jegybanki aranyvásárlások, valamint a stabil befektetési arany- és ékszerkereslet ellensúlyozta az ETF-kből kiáramló tőkét 2023-ban.
Részvény / Deviza / Áru Nem gyengítette el a forintot a siralmas GDP-adat, az OTP viszont keresi önmagát 
Csabai Károly | 2023. május 16. 10:59
Annak ellenére, hogy ma kiderült, immár harmadik negyedéve van a magyar gazdaság recesszióban, a forint nem mozdult, az euróval szemben továbbra is a 370-es szint alatt tanyázik. A hazai blue chipek vegyesen kezdtek, az OTP és a Richter mínuszban, a Mol és a Magyar Telekom pluszban. Az olajárak emelkednek, a gázárak viszont most éppen lefelé tartanak. A nemesfémek, valamint a kriptoeszközök közül a Bitcoin és az Ethereum gyengül.
Részvény / Deviza / Áru 9 módon vehet aranyat a burjánzó infláció ellen 
Eidenpenz József | 2023. január 23. 19:34
A magas infláció, a magyar forint tavalyi pocsék szereplése és az aranyár utóbbi hetekben tapasztalható élénkülése sokakat arra késztethet, hogy újra felfedezzék az aranybefektetéseket. Ennek pedig számos módja van, a fizikai arany többféle formájának vásárlásán kívül lehet értékpapírokon keresztül, sőt már kriptodevizákba csomagolt aranyat is vásárolni.
Részvény / Deviza / Áru Egyre feljebb araszol a forint, az OTP viszont elkeserítheti a befektetőit 
Csabai Károly | 2022. december 19. 11:28
A hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama már a 404-as szint alá is benézett. Kérdés, folytatódik-e az erősödés a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülése után is, melyet követően a jegybank friss inflációs és GDP-s prognózisai is ismertté válnak. A hazai részvénypiacon befektetőkben a Magyar Telekom és a Richter tartja a lelket, miután a másik két blue chip, a Mol és az OTP is esik. Ázsiában rossz, Európában viszont jó a tőzsdei hangulat, miközben az olaj- és az aranyárak fel-, a kriptoeszközök jegyzések viszont lefelé tartanak. Szerencsére a gázárak is.
Részvény / Deviza / Áru Szerdán erősödött a Mol, csökkent a Richter részvényeinek árfolyama 
MTI | 2021. április 28. 18:02
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,24 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 43 549,43 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot bukott ma, akinek OTP-papírja van 
MTI | 2021. március 2. 18:34
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 307,92 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 44 402,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Az OTP megint nagyot esett.
Részvény / Deviza / Áru Elhasalt az OTP és bukott a MOL is 
MTI | 2021. február 23. 18:34
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 512,04 pontos, 1,18 százalékos csökkenéssel, 42 945,11 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 15,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Nincs könnyű helyzetben, aki aranyba fektetne 
Király Béla | 2020. december 4. 05:16
Meglehetősen éles kanyarokat vett az idei évben az arany árfolyama, közben a szakértők tanácsai is rendre változtak. November eleje óta lejtőre került az árfolyam, de az elemzők többsége még mindig új csúcsokat vizionál, igaz, megjelentek a szkeptikusok is.
Részvény / Deviza / Áru Kétszer is támadhat a vírus, nagykutyák veszik az aranyat, ezüstöt 
Eidenpenz József | 2020. augusztus 25. 11:25
Ismét jó a hangulat a tőzsdéken, az amerikai-kínai kereskedelmi vita kilátásai mellett a német GDP-adat is hozzájárulhatott ehhez. A BUX alulteljesítő, de pozitív, a forint viszont gyengül. Az MNB ülésétől nem várnak konkrét intézkedéseket az elemzők, de nagyon figyelnek majd, hogyan értékelik a legutóbbi, nem túl jó hazai adatokat. Világklasszis nagybefektetők táraztak be aranyból, ezüstből, bányarészvényből.
Részvény / Deviza / Áru Külföldi nyaralásra készül? Akkor gyorsan vegyen valutát 
Csabai Károly | 2020. július 31. 11:14
Elemzők ugyanis nem tartják kizártnak, hogy a forint jelentősebben gyengülni fog az euróval szemben, a mai 345 alatti szintről akár 350 fölé. Miközben a hónap utolsó napjának elején a hazai tőzsde nem tudta tartani a lépést az emelkedő nyugat-európai társaival, a csúcsokat döntögető arany elérkezett a 2000 dolláros lélektani határhoz.  
Részvény / Deviza / Áru James Bond autó nélkül maradhat, a DB húzza vissza az OTP-t 
Eidenpenz József | 2020. július 29. 12:20
Európa ma sem igazán találja az irányt, az egyik tőzsdén emelkedés, a másikon süllyedés van. A BUX-index enyhe mínuszban, rossz hírt kapott a Mol, mégis az OTP esik jobban. Adják az európai bankokat a gyorsjelentések nyomán. Meddig mehet még az arany? A forint minimális gyengülést mutat.
Részvény / Deviza / Áru Elszabadultak az árak: felpörgött az aranyláz 
Király Béla | 2020. július 24. 18:18
A befektetők a bizonytalanságokat látva aranyat és ezüstöt vesznek, így a nemesfémek ára megállíthatatlanul emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Most lehet nagyot szakítani az arannyal? 
Király Béla | 2020. július 22. 16:35
Közel 10 éve érte el történelmi csúcsát az arany, amely azt követően hosszú évekig gyengélkedett. 2019-ben viszont lendületet vett, és azóta megállíthatatlannak tűnik az emelkedése. Immár a legnagyobb kérdés az, mikor dönti meg a korábbi történelmi rekordot.
Részvény / Deviza / Áru Még sokáig olcsó maradhat az üzemanyag, újabb járványcsúcs decemberben? 
Eidenpenz József | 2020. április 14. 11:46
Az OPEC+ kitermelés-csökkentési megállapodását fanyalogva fogadják az elemzők, egyesek szerint túl későn jött és túl kevés. Az ár a tegnapi szolid emelkedés után ma esésbe váltott. A BUX pluszban kezdett, de azután műszaki hiba miatt leállt a tőzsde rendszere. A részvénypiacok bizonytalanok, a nemesfémek száguldanak.
Részvény / Deviza / Áru Vírus-optimizmus, miniszterelnök az intenzíven, 360 forint az euró 
Eidenpenz József | 2020. április 7. 11:27
Tart a koronavírus-optimizmus a tőzsdéken, Európában 3-4 százalékkal emelkednek az indexek, ehhez a BUX is csatlakozott. A forint jelentős erősödést mutat, már 360 alá is benézett az euró. Hét éves csúcson járt az arany és szárnyal az ezüst is, megállt az olaj esése.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus miatt ismét nagyot zakóztak a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 07:49
A világméretű bizonytalanság közepette a bankok és az utazási irodák részvényeinek árfolyama esett a legjobban. A forint viszont csak enyhén gyengült, euróval szembeni árfolyama jelenleg 337 alatti.
Részvény / Deviza / Áru Csak nem akar megállni az európai tőzsdék koronavírus miatti zuhanása 
Csabai Károly | 2020. március 2. 13:41
A 2008 őszén kirobbant válság óta nem látott mértékű csökkenéssel zárt részvényindexek ma még lejjebb mentek, de vannak pozitív jelek is.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus miatt sorra figyelmeztetnek a tőzsdei cégek 
Csabai Károly | 2020. február 27. 11:39
A technológiai vállalatok közül a Microsoft, az Apple és a HP, míg az élelmiszeriparban tevékenykedők közül a Budweiser, a Diaego ázsiai részlege, valamint a Danone is kilátásba helyezték, hogy bevételeik a Kínából terjedő járvány miatt a következő negyedévben csökkenhetnek. Idehaza a forint tovább küszködik, euróval szembeni árfolyama 1 egységnyire van a történelmi mélyponttól.
Részvény / Deviza / Áru Folytatódik a koronavírus miatti vérfürdő a pénz- és tőkepiacokon 
Csabai Károly | 2020. február 26. 11:29
Szinte kivétel nélkül esnek a részvények, a kötvények, az olaj, de még az effajta globális problémák idején menedékeszköznek számító arany jegyzése is átmenetileg lejjebb tudott menni. A koronavírus miatti kockázatkerülés pedig a világszinten alacsony jegybanki kamat miatt a forintot az euróval szembeni két héttel korábbi mélypontja felé lökte.
Makro / Külgazdaság Nő az arany ára, a kereslet iránta csökken 
Privátbankár.hu | 2020. február 2. 12:06
Az arany árának emelkedése miatt a tavalyi utolsó negyedévben csökkent a globális aranykereslet.
Részvény / Deviza / Áru Csinos többlettel zárt az aranypiac 2019-ben  
Csabai Károly | 2020. január 31. 18:38
Míg ugyanis a sárga nemesfémből 4355,7 tonna fogyott világszerte, egy százalékkal kevesebb, mint 2018-ban, addig a kínálat 2 százalékkal nőtt, így annak 4776 tonnás értéke bőven fedezte az igényeket – derül ki az Arany Világtanács éves összegzéséből.
Makro / Külgazdaság Citigroup: aranyrekord közelít 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 11. 08:29
A cég elemzői szerint két éven belül rekordszintre emelkedhet a nemesfém ára.
Makro / Külgazdaság Pár hónapon belül nagyot drágulhat az arany 
Privátbankár.hu | 2019. július 17. 08:43
Unciája a mostani 1415 dollárról akár 1600 dollárra is felmehet a Conclude szerint.
Részvény / Deviza / Áru A nap befektetési sztorija: kilőtt az arany, 2013 óta nem volt ilyen magas szinten 
Csabai Károly | 2019. június 24. 19:00
A kiéleződő iráni konfliktus, valamint a Fed kamatdöntő ülése állhat amögött, hogy öt nap alatt közel 5 százalékkal, hétfőn már 1410 dollár fölé drágult a sárga nemesfém. Ám szakértők szerint ezzel még nincs vége az árfolyamemelkedésének. A fizikai nemesfémekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.-nél például úgy vélik, a következő hónapokban akár az 1600 dollárt is elérheti az arany jegyzése.
Részvény / Deviza / Áru Viharos hétkezdet utáni csend – mi várható kedden a tőkepiacokon? 
Csabai Károly | 2019. május 7. 11:01
A hét első napjának második felében a kínaiak hatástalanították a bombát, amit Donald Trump dobott hétvégi Twitter-üzenetében a piacokra azzal, hogy kilátásba helyezte, péntektől megemeli az ázsiai ország termékeit sújtó amerikai vámokat, jelezve, közel sincs még vége a két ország közötti kereskedelmi háborúnak. Peking ugyanis bejelentette, ennek ellenére képviselteti magát a szerdára kitűzött kétoldalú megbeszélésen, amire a piacok bőszen elkezdték ledolgozni a hátrányukat, s a mai nap is viszonylagos nyugalomban telhet.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus 
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 11:36
A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.
Részvény / Deviza / Áru A Matolcsyék által vásárolt 28,4 tonna arany is növelte a keresletet 
Privátbankár.hu | 2019. február 10. 14:14
A jegybank által vásárolt arany is beleszámított abba, hogy 4 százalékkal nőtt az arany kereslete.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, esik az arany, nagyot emelkedett az OTP 
Fellegi Tamás | 2018. november 13. 19:09
A mai nap is kiadósat esett az olajár, így egy hónap alatt már több mint 20 százalék a csökkenés. Jókorát emelkedett az OTP, esett viszont a Mol és a Richter.
Részvény / Deviza / Áru 322 alatt az euró, nagyot ugrott az ezüst ára 
Eidenpenz József | 2018. november 2. 12:50
Ha ma lenne Magyarországon kereskedés, valószínűleg nagyot erősödne a forint. A részvénypiacok hangulata nagyon jó, a forint is erősödik a nemzetközi piacon. Hirtelen óriásit ugrott az ezüst árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Elhagyta magát a forint, magához tért a Mol és a Richter 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 30. 11:10
Tegnaphoz képest minden megfordult: a tőzsdék emelkednek, a dollár és a font erősödik, az arany esik. Fél nap volt a Korea-para, ahogy ez masszív emelkedő trendben illendő is. Csak a forint lóg ki a sorból, az tegnap sem volt erős, ma viszont kifejezetten gyenge. Esett az olaj, de közben megnőtt az árkülönbség a két fő típus között.
Részvény / Deviza / Áru Valami nagyon furcsa történik az aranypiacon 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 20. 09:22
Hiába a sorozatos botrányok és a pánikok, egyre kevesebben fektetnek a fémbe.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olaj, zuhan a Tesla, szárnyal a Konzum 
Fellegi Tamás | 2017. július 7. 10:36
A hazai börzét továbbra is a Konzum és az Opimus tartja lázban, de az OTP is emelkedik. Amerikában estek a részvények, különösen a Tesla kapott nagyot, igaz, volt honnan, előtte hatalmasat száguldott. Az olaj tegnap felpattant, de újra esik, az arany is hanyatlik, ugyancsak gyenge a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal az euró, újabb óriáskötés az arany piacán 
Fellegi Tamás | 2017. június 28. 11:10
Nagyot ugrott az euró tegnap a dollárhoz képest, egy éve nem látott magasságot ért el. A forint gyenge, az olaj enyhén emelkedik, az arany piacán tegnap megint egy furcsa kötés borzolta az idegeket, ezúttal óriás vétel jelent meg. A részvénypiacok esnek, de a BUX-ot szépíti a Mol emelkedése.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugodott a világ? Elmúlt az aranyláz 
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 09:43
Majdnem ötödével kevesebb aranyra volt kereslet a világpiacon, mint tavaly év elején.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj és az arany 
Privátbankár.hu | 2017. április 12. 11:47
Szárnyal az OTP és a Richter, gyengélkedik a forint. Az amerikai főbb indexek korrekciójuk során az első komoly támaszhoz értek, az szépen tartja is őket. Hasít az olaj és az arany.
Részvény / Deviza / Áru Megugrott az olaj és az arany ára, minden szem a cseh koronán 
Fellegi Tamás | 2017. április 7. 10:17
A szíriai fokozódó helyzet lehet az oka, hogy az olaj és az arany iráni kereslet hirtelen megnövekedett. A cseh korona árfolyamgátját elengedték, de nincsenek szélsőséges mozgások. A tőzsdék lomhák, itthon az Appeninn és az FHB emelkedik. Továbbra is erős a lengyel zloty, lassan már csak a forint satnya a környéken.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olaj, gyenge a forint 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 11:08
Ezúttal a tőzsdék is esésnek indultak, a német és a francia indexek a kulcsszintek alatt, és a hazai nagypapírok is ereszkednek. A lengyel zloty ereje kitart, míg a forint halovány.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, száguld az arany 
Fellegi Tamás | 2017. március 22. 10:48
A tegnapi korrekció után újra esik az olaj, már a Brent is alig van 50 dollár fölött. Az aranyat zsákolják, az amerikai tőzsdék viszont egy kiadósat estek, ami időszerű is volt már. Európa is gyengül, a BUX is közel egy százalékkal van lejjebb. A Richter két százalékot esik, a tegnap gyengélkedő Mol viszont ma jól tartja magát.
Részvény / Deviza / Áru Megjött Mészáros Lőrincék ajánlata 
Fellegi Tamás | 2017. március 9. 10:31
Vételi ajánlat érkezett a Konzum részvényeire, mivel az összehangoltan eljáró nagytulajdonosok részesedése elérte a 75 százalékot. Felfüggesztették az Opimust, lehet, hogy ott is jön az ajánlat. Gyengült a forint, esett az olaj és az arany.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az arany, jól megy a Netflix, betonban a forint 
Fellegi Tamás | 2017. január 19. 11:07
A nagy rali után korrigált az arany, stabilizálódott az angol font, a forint meg sem mozdul. A tőzsdék az új amerikai elnököt várják, de megindult a negyedéves jelentési szezon, melyen belül szép eredménnyel nyitott a Netflix. A Plotinus, úgy tűnik, megvette az összes eladó saját részvényét, jöhet a tőzsdei kivezetés.
Makro / Külgazdaság Nem fénylik az arany, ha nem kell senkinek 
Privátbankár.hu | 2015. július 20. 14:54
Zuhan az aranyár, Kína is az eladók közt, nem is véletlenül. A görög válság számunkra végetért, a görögöknek sokba került az időhúzás.
Deviza / Áru Bevásároltak aranyból a jegybankok, dobott is az árfolyamon 
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 12:13
Oroszország, Hollandia és Kazahsztán is bővítette aranytartalékait a Nemzetközi Valutaalap keddi kimutatása szerint.
Deviza / Áru Durván csökkennek az ukrán aranytartalékok 
Privátbankár.hu | 2014. december 27. 11:04
Ukrajna a második egymást követő hónapban csökkentette, Oroszország ugyanakkor már nyolcadik hónapja növelte aranytartalékát novemberben – derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közleményéből.
Deviza / Áru Az olcsó arany a kutyának sem kell? 
Privátbankár.hu | 2014. november 17. 09:33
A világ aranypiacát mérséklődő kereslet, stagnáló kínálat és az előző évinél alacsonyabb átlagár jellemezte az idei első háromnegyed évben.
Részvény / Deviza / Áru Lebuktak a bankok: manipulálták az arany árfolyamát 
Privátbankár.hu | 2014. március 1. 12:08
Amerikai kutatók empirikus vizsgálata megerősítette azt a korábban megfogalmazott gyanút, miszerint a londoni aranyár-fixingben résztvevő bankok egy évtizeden át manipulálhatták az arany világpiaci árát - jelentette a Bloomberg hírügynökség.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG