<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Barclays Capital
Pénzügyi szektor Gigabírságot kaptak a csaló bankok
Privátbankár.hu | 2019. május 16. 13:58
Az Európai Unió öt nagy bankra - a Barclays, a Citigroup, a JP Morgan, a Royal Bank of Scotland, valamint a japán MUFG Bank - szabott ki több mint 1 milliárd eurós (mintegy 320 milliárd forint) bírságot az unió trösztellenes szabályainak megszegése miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Tudod, mitől kellene most a legjobban félnünk? Elárulták
Privátbankár.hu | 2016. március 15. 15:03
A Barclays rengeteg befektetőt megkérdezett arról, milyen kockázatok fenyegetik a legjobban a világgazdaságot. A deflációtól sokkal jobban kell félni, mint az inflációtól, a kínai lassulás réme pedig jelenleg minden mást beárnyékol. A feltörekvő országok közül a legszívesebben Indiába tennének pénzt a szakemberek.
Állampapír / Kötvény A tőkekivonási hullám elérte Magyarországot is - mi lesz ezután?
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 09:18
Az amerikai kincstárjegyhozamok emelkedése a jelenlegi legnagyobb kockázat a felzárkózó piacok szempontjából az egyik vezető londoni pénzügyi szolgáltató csoport szerdán ismertetett legújabb befektetői felmérése szerint. Ez Magyarországnak is gondot jelenthet.
Deviza / Áru Itt az ideje, hogy hozzászokjunk a gyengébb forinthoz?
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 07:36
A gyengébb forinttal szembeni kormányzati toleranciára utaló legutóbbi jelzések heves negatív forintpiaci árfolyam-reakciója megmutatta, hogy van mozgástér a forint további gyengüléséhez, bár a kormány tűréshatára ezzel kapcsolatban nyilvánvalóan továbbra is korlátozott a gyenge forint valószínűsíthető gazdasági és politikai ára miatt - közölték hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Makro / Külgazdaság London: elhamarkodott volt a kamatvágás, a forint bánhatja
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 16:05
Londoni kommentárok szerint a Monetáris Tanácsnak óvatosabbnak kellene lennie, a lazítást a forint árfolyama bánhatja. A kamatvágás a jelenlegi környezetben sürgősebbé teheti a megállapodást az EU-val és az IMF-fel. Az MNB tovább vághatja a kamatot, hitelkeret nélkül elfelejthetjük a 280 forintos eurót.
Pénzügyi szektor A kirobbant bankbotrány miatt lemond a Barclays elnöke
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 07:15
Lemond az egyik legnagyobb globális bankcsoport, a londoni központú Barclays elnöke, miután kiderült, hogy a cég kereskedői az elmúlt években manipulálták a világ pénzügyi szolgáltatási szektorának irányadó nagybani kamatait.
Makro / Külgazdaság Így látják a görög helyzetet a londoni elemzők
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 18:36
Londoni elemzők szerint a görög parlamenti választások nyomán csökkent annak a rövid távú kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de ez a veszély hosszabb távlatban továbbra sem szűnt meg, és ezért tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmény ellenére sem várható.
Makro / Külgazdaság Csoda nem történt, megváltás sem lesz, de egyelőre marad a görög euró
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 12:50
A görög parlamenti választások nyomán rövid távon csökkent annak a kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmények ellenére sem várható. Az európai szuverén törlesztéskockázat-biztosítási indexek mindazonáltal érezhetően csökkentek a hétfői londoni kereskedésben.
Pénzügyi szektor London örül a jegybanktörvény elhalasztásának
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 16:40
Potenciálisan kedvező fejlemény a jegybanktörvény módosításáról szóló parlamenti szavazás elhalasztása - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők. A szakértők szerint a jegybanktörvény eredeti verziója nem ment volna át a nemzetközi szervezeteken, így a tárgyalások meghiúsultak volna, vagy talán el sem kezdődhettek volna.
Makro / Külgazdaság A hazai GDP visszaesését jósolja London
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 12:53
Az év eleji részadatok alapján valószínűleg csökkent a magyar gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz képest, éves összevetésben pedig jó eséllyel stagnált - jósolták a londoni felzárkózó piaci elemzők. Várakozásaikat az elemzők a fogyasztás, a beruházás és az ipari termelés visszaesésével indokolták.
Makro / Külgazdaság London szerint homályos és kiszámíthatatlan a görög helyzet
Privátbankár.hu | 2012. május 12. 07:41
Londoni pénzügyi elemzők véleménye szerint teljesen kiszámíthatatlanná vált a görögországi helyzet, jelentős az esélye az újabb parlamenti választások kiírásának, és ha ezután olyan kormány alakul, amely elveti a külső segélyprogram feltételeit, az Görögország euróövezeti tagságának megszűnéséhez vezethet.
Makro / Külgazdaság Elfogyhat az európai mentőcsomagokra szánt pénz
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 16:36
A londoni City egyik legnagyobb szereplője szerint az euróövezeti adósságválság terjedése ellen mozgósítható pénzügyi mentőalapok nőttek ugyan tavaly, ám egy szélsőségesen rossz forgatókönyv esetén gyakorlatilag el is fogynának ezek a források. A ház szerint a spanyol és az olasz helyzet teszi kérdésessé a jövőt.
Makro / Külgazdaság Húzd meg, ereszd meg - ezt játssza velünk Brüsszel?
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 11:48
Az Európai Bizottság a Magyarországgal szembeni álláspont enyhítésével valószínűleg együttműködésre kívánta ösztönözni a magyar kormányt, és el akarta kerülni a magyarországi EU-ellenes érzelmek további erősödését - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a harmadik negyedévben befejeződhetnek a tárgyalások az új IMF/EU-programról.
Pénzügyi szektor Biztosra vehetjük a változatlan alapkamatot: itt vannak a londoni indokok
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 17:00
A londoni elemzők egyöntetűen a 7 százalékos alapkamat tartását várják a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtt, a további MNB-kamatpályát pedig az előrejelzések szerint az IMF/EU-megállapodás kilátásai határozzák meg. A kamattartás nemcsak Londonban, hanem idehaza is egyértelmű konszenzus.
Részvény / Deviza / Áru Örömmámor vagy rettegés? Mást mond a bankóriás és mást a félelem-index
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 12:00
Erőteljesen javuló globális befektetői hangulatot jelez az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport hétfőn ismertetett, idei első negyedéves felmérése, amely szerint jelentősen csökkent, bár továbbra is "aggasztóan magas" az euróövezet legalább részleges felbomlásától tartó befektetők aránya. Ezzel szemben a félelem-index durva vihar közeledtét jelzi - ki téved?
Makro / Külgazdaság Nagyot csúszhat az IMF-megállapodás, ismét emelkedik a magyar CDS
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 18:40
Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles árfolyamsávban mozog majd. A rövid időn belüli IMF/EU-megegyezést most már kevésbé valószínűsítő befektetői és elemzői véleményeket tükrözve jelentősen emelkedett a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása.
Deviza / Áru Emelkedő olajár: a magyar GDP-t vagy az inflációt rántja magával?
Privátbankár.hu | 2012. március 3. 19:07
Komoly növekedési kockázatokkal járhat Közép-Kelet-Európa nettó olajimportőr gazdaságaiban a nyersolajárak jelenlegi kiugrása - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a legérzékenyebb térségi gazdaságok között vannak a balti államok, valamint Ukrajna és Magyarország. De mi lesz az inflációval?
Makro / Külgazdaság Tavasszal megtesszük, amit Brüsszel kér tőlünk
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 14:06
Lázár János szerint márciusban kerülhetnek napirendre azok a jogszabálymódosítások, amelyekre a brüsszeli kötelezettségszegési eljárások miatt kényszerül a magyar törvényhozás. Londoni elemzők ezzel egybehangzóan márciusra várják a - nehéz és elhúzódó - nemzetközi tárgyalások megkezdését.
Vásárló Gyorsuló magyar inflációt várnak Londonban
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 15:54
Öt százalék környékére gyorsulhatott a múlt hónapban az éves fogyasztói infláció Magyarországon, elsősorban az áfa-emelés és a korábbi forintgyengülés már valószínűleg érezhető felhajtóereje miatt - jósolták a holnapi adatismertetés előtt londoni elemzők, bár a gyorsulás mértékére adott prognózisaik jelentősen eltértek. Az MTI felmérésbe bevont elemzők széles sávban mozgó, 4,8-5,3 százalék közötti előrejelzéseket adtak. Decemberben 4,1 százalékos éves inflációt mértek Magyarországon.
Állampapír / Kötvény Nagyon megosztotta az elemzőket az euróválság
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 13:30
Az európai kötvénypiaci szereplők csaknem a fele attól tart, hogy idén sem oldódik meg az európai válság, sőt egy jelentős kisebbség szerint a helyzet tovább romlik. A Fitch körkérdésére válaszoló alapkezelők 25 százaléka arra számít, hogy az euróválság idén még mélyül, 24 százalék szerint viszont enyhülni fog. A válaszadók alig 3 százaléka jósolta, hogy a válságra idén megoldás születik.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló