BUX
35 952.53
+1.48%
+525.00
OTP
10 430.00
+0.87%
+90.00
MOL
1 840.00
+2.62%
+47.00
RICHTER
7 150.00
+1.35%
+95.00
MTELEKOM
380.00
+0.66%
+2.00
 
Beppe Grillo
Makro / Külgazdaság Elbukott az olasz forradalom, de sokat tanulhatunk belőle – a hét sztorija
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2019. augusztus 23. 20:00
A héten megbukott az Öt Csillag és a Liga koalíciója, Európa első elitellenes-populista kormánya, miután a Liga felmondta az együttműködést, és egyedül kormányozná tovább Olaszországot. Az Öt Csillag ugyanakkor megmutatta, hogyan lehet civil alapokon, a semmiből indulva, hiteles arcokkal kormányra kerülni – története példaként szolgálhat olyan országok számára, ahol a hatalom bástyái bevehetetlennek tűnnek. Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Egy forradalom titkos története IV.: a hatalom vonzásában
Wéber Balázs | 2019. március 1. 06:10
Az Öt Csillag Mozgalom egy évtized alatt felforgatta az olasz politikát: a nulláról indulva kormányra került, és leváltotta a hagyományos politikai elitet. Sikere akár példaként is szolgálhat más országok számára, ahol a hatalom bástyái bevehetetlennek tűnnek. Az amerikai Wired magazin maratoni hosszúságú riportban mutatta be, mi volt a siker kulcsa, és hogyan irányított a háttérből egy utópista techguru. Most a cikksorozat negyedik, befejező részét közöljük.
Makro / Külgazdaság Egy forradalom titkos története III: a nagy Nyasgem Nap
Wéber Balázs | 2019. február 28. 06:10
Az Öt Csillag Mozgalom egy évtized alatt felforgatta az olasz politikát: a nulláról indulva kormányra került, és leváltotta a hagyományos politikai elitet. Sikere akár példaként is szolgálhat más országok számára, ahol a hatalom bástyái bevehetetlennek tűnnek. Az amerikai Wired magazin maratoni hosszúságú riportban mutatta be, mi volt a siker kulcsa, és hogyan irányított a háttérből egy utópista techguru. Most az ebből készült cikksorozat harmadik részét közöljük.
Makro / Külgazdaság Egy forradalom titkos története I.: a semmiből a csúcsra
Wéber Balázs | 2019. február 26. 08:35
Az Öt Csillag Mozgalom egy évtized alatt felforgatta az olasz politikát: a nulláról indulva kormányra került, és leváltotta a politikai elitet. A protesztpárt sikere akár példaként is szolgálhat más országok számára, ahol a hatalom bástyái bevehetetlennek tűnnek. Az amerikai Wired magazin nemrég maratoni hosszúságú riportban mutatta be, mi volt a siker kulcsa, és hogyan irányított a háttérből egy utópista techguru. A következő napokban a riport rövidített változatát közöljük több részben.
Deviza / Áru Ma már senki sem foglalkozik a forinttal
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 11:00
A ciprusi bankválság mellett - és a feszültség enyhülése miatt egyre inkább: helyett - továbbra is az olasz politikai patthelyzet miatti aggodalmak befolyásolják a kereskedés hangulatát a nemzetközi piacokon, az euró maradt négyhónapos mélypontja közelében a dollárral szemben.
hírlevél