Bioetanol
Makro / Külgazdaság Ezzel menthetjük meg a Földet a teljes pusztulástól?
Privátbankár.hu | 2018. október 14. 16:01
A globális széndioxid kibocsátás volumene ismét emelkedő tendenciát mutat, három év stagnálás után is 1,4 százalékos növekedést mértek 2017-ben – a Nemzetközi Energia Ügynökség számításai alapján ráadásul ez az ütem tovább erősödhet az idei év során. A nap- és szélenergiánál is sokkal hatékonyabb forrás lehet a jövő záloga.
Deviza / Áru Ennyit arról, hogy megéri a természetre gondolni?
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 07:35
Teljesen eltűnt a bioüzemanyag árelőnye a benzinnel szemben, sőt, egyes hazai kutakon már az E85 kerül többe.
Adó Tankoljon bioüzemanyagot! Kevesebb adót fizet utána
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 11:21
Magyarországon továbbra is a benzinnél kisebb jövedéki adómértékkel forgalmazható az E85 jelű – 85 százalékban bioetanolt tartalmazó – üzemanyag.
KKV A zöld üzemanyag a mezőgazdaságnak is jó
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 16:21
Az ipari és mezőgazdasági, állattenyésztési szakemberek egyetértenek abban, hogy a magyar mezőgazdaságban új munkahelyeket teremtő bioetanol gyártás társtermékei valódi megoldást jelenthetnek a takarmányimport csökkentésében – derült ki a Magyar Bioetanol Szövetség konferenciáján.
KKV A mohácsi beruházással a régió vezető etanol-termelőjévé válunk
Privátbankár.hu | 2012. május 26. 08:32
Újabb bioetanol üzemet épít Mohácson az Ethanol Europe Renewables LTD. A 48 milliárd forintból felépülő gyárban a tervek szerint évente több száz millió liter környezetbarát üzemanyagot állítanának elő. Az új termelőegységgel Magyarország a régió legnagyobb bioetanol előállítójává válik.
Vásárló Haldoklik a piac, már nem éri meg bioetanolt tankolni
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 08:33
Míg korábban évente mintegy 36 millió liter E85-ös bioüzemanyag fogyott, addig idén jó, ha ennek a mennyiségnek a 30-40 százaléka - mondta el Héjj Demeter, a Magyar Bioetanol Szövetség elnöke. A kereslet visszaesésének oka a bioetanolt terhelő megemelt jövedéki adó, ami miatt már nem éri meg benzin helyett bioetanolt tankolni.
Adó A jövedéki adó teheti tönkre a bioetanol ipart
Privátbankár.hu | 2011. december 3. 08:59
A jövő évi adótörvények értelmében a bioetanol literenkénti jövedéki adója 70 forintra emelkedik, ami az áfával együtt összesen csaknem 90 forintot jelent. Ez teljesen ellehetetleníti a magyarországi bioetanol ipart, ami a kukoricatermelő magyar gazdaságokat gazdasági szempontból, a városokat pedig a levegőminőség szempontjából érinti hátrányosan.
Adó Megszavazták: lesz nyugdíjadó és 37%-os eva
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 07:43
A parlament hétfőn késő este megszavazta a jövő évi költségvetést megalapozó adójogszabályokat, így lőttek a szlovák rendszámmal autózóknak, lesz szociális adó nyugdíj-hozzájárulás helyett - és emelik a "kompromisszumos" 37%-ra az eva kulcsot. Lesz továbbá pornóadó és baleseti adó is - de az állami autóknak nem kell majd kgfb-t kötnie, így mentesülnek ennek megfizetése alól.
Adó Háromesélyes játszma: szerdán dőlhet el az eva sorsa
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 10:37
A Fidesz három lehetőséget lát az eva módosítására: vagy megszűnik, vagy ha marad, akkor a bevételi határ 30 millió forintra, illetve az illeték 35 százalékra emelkedne. A kormány szerdán foglal állást az ügyben.
Friss
hírlevél