<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
BlackRock
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint, fordulat előtt az arany, új többségi tulajdonosa lesz az egyik utolsó brókercégnek
Eidenpenz József | 2022. augusztus 12. 12:22
Az európai tőzsdék hangulata jó, de kicsik a mozgások, a BUX és az OTP stagnál, a forint erősödik. Az arany és vele az aranybányák több elemző szerint is komoly fordulat előtt állhatnak. A világ legnagyobb vagyonkezelője mostantól intézményi ügyfeleinek bitcoin-kitettséget is kínál. Szívmelengető OTP-célár érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a gáz miatt gyenge a forint? Jó eredmények után esik a Mol
Eidenpenz József | 2022. augusztus 5. 12:37
Rekordnagyságú, de az elemzői várakozásokat felül nem múló eredményt ért el a Mol, a részvény esik, de az OTP szépen drágul. Stabil a forint és az olaj, stagnálnak az európai részvényindexek a mai fontos amerikai makroadat előtt. A forint csak lazán követi az energiaárakat. Az Instagram újabb lépést tesz a blokkláncok felé.
Vállalat Díjat kapott a BlackRock és a Siemens hazai vezére
Privátbankár.hu | 2020. február 1. 15:32
Hatodik alkalommal díjazott külföldi vállalatvezetőket a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).
Részvény / Deviza / Áru A fiatalok vagy az idősek fogyasztanak többet? – csendes forradalom zajlik
Privátbankár.hu | 2019. december 2. 16:43
Az amerikai fogyasztás a világgazdaság és a tőzsdék egyik húzóereje, eközben csendes forradalmon megy keresztül. Egyre inkább élményeket keresnek az emberek, és kevésbé tárgyakat. Ez az ifjú generációk hatása, de az idősebbek is átvették. Eidenpenz József, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szakújságírója a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában a forintárfolyamra történő spekuláció eszközeiről is beszélt.
Befektetési alapok Vajon ebben a formában is érdemes nyugdíjra előtakarékoskodni?
Eidenpenz József | 2019. január 15. 06:06
Érdemes-e vásárolni a BÉT-re nemrég bevezetett nemzetközi részvényalapokból, valóban olyanok-e, mint a hírük, azaz olcsóbbak-e az aktívan kezelt alapoknál? A passzívan kezelt ETF-eket a vedd meg és tartsd stratégiához ajánlják elsősorban, így nyugdíjszámlákon is érdemes lehet őket elhelyezni. Megnéztük a költségeket.
Pénzügyi szektor Óriási bejelentés: nálunk bővít a világ legnagyobb alapkezelője
Privátbankár.hu | 2017. január 25. 13:01
Az amerikai BlackRock 500 új munkahelyet teremt majd Szijjártó Péter szerint.
Részvény / Deviza / Áru Így kell 9 milliárd dollárt csinálni 140 karakterből
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 07:44
Kilencmilliárd dollárt ér jelenleg a Twitter a Financial Times szerint.
Befektetési alapok Bejönnek a magyar ízek? Magyar részvényeket vásárolgatnak a külföldi alapok
Eidenpenz József | 2012. november 6. 15:13
A szeptemberi kedvevő nemzetközi tőkepiaci hangulat minket sem került el, sok külföldi alapkezelő növelte magyar papírjainak arányát. A Blackrock az OTP és a Richter körül legyeskedik, a Templetonnak Egis-e is van, a JP Morgan globális befektetési alapjában is szorított nekünk helyet.
Részvény / Deviza / Áru Új nagytulajdonosa van az OTP-nek
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 10:04
Az OTP bejelentette: a BlackRock amerikai alapkezelő részvényhányada 5 százalék fölé emelkedett a múlt héten.
Részvény / Deviza / Áru Rákaptak a magyar részvényekre a külföldi profik
Eidenpenz József | 2012. október 2. 12:28
Három hónap alatt euróban negyven százalékkal nőtt a külföldi részvényalapokban levő magyar részvények aránya, majdnem mindegyik alapkezelő növelte részvényportfólióját, volt, amelyik duplájára. A Templeton elsősorban a bankrészvényeket preferálja, mint az OTP és osztrák papírok, a Morgan Stanley pedig egy nagyobbacska Richter-pakettet tart.
Befektetési alapok Beelőznek a kazahok - elfordulnak a hazai részvényektől a külföldi alapkezelők?
Eidenpenz József | 2012. július 9. 06:05
Február vége és május vége között átlagosan 2,2 százalékról 2,0 százalékra csökkent az általunk vizsgált 15 külföldi részvényalapban a hazai részvények aránya. Régi hívünk, a Templeton részvényalapja 4,7 százalékról 3,5-re vette vissza magyar kitettségét, a kötvényeink mellett viszont kitartott. A JP Morgannél végre ismét kimutathatók a magyar részvények, de csak 1,1 százalék erejéig. Több alapban még a kazahok is előttünk járnak.
Befektetési alapok A Templeton kiszórta magyar részvényeinek mintegy harmadát
Eidenpenz József | 2012. március 9. 18:24
Az év első hónapjában több alapkezelő is növelte a magyar részvényportfólióját, ugyanakkor a Templeton, amely korábban rendszeresen felülsúlyozott bennünket, megszabadult részvényei egy részétől. Vásárolt például a Barings és a JP Morgan egyik alapja. A magyar részvények súlya ugyanakkor még általában alatta marad az irányadó indexnek.
Befektetési alapok A Templeton ráült a magyar állampapírjaira és nagyot nyert
Eidenpenz József | 2012. március 5. 17:00
Magyar állampapírokból 7,5 százalékkal több volt január végén a Templeton-alapokban, mint december végén. Ez azonban valószínűleg csak azt jelenti, hogy nem vásároltak újakat, mert a forint is erősödött és az állampapírárak is szépen emelkedtek a hónap során. Más alapkezelőknek viszont nem kellenek a magyar állampapírok.
Befektetési alapok A Schroder alapja kiszórta teljes magyar kötvénycsomagját
Eidenpenz József | 2012. január 5. 14:46
A november végi adatok szerint a Blackrock alapkezelő 5,2-ről 4,3 százalékra csökkentette részvényei arányát feltörekvő európai alapjában, a Franklin Templeton hasonló konstrukciója viszont növelte azt. A Schroder egyik alapja viszont megszabadult teljes, 16 millió eurónyi magyar kötvénycsomagjától a hónap során.
Befektetési alapok Ő az, akinek hétezerféle befektetése van, de egyik sem magyar
Eidenpenz József | 2011. december 7. 14:45
A külföldiek kezében levő hazai államkötvények úgy tűnik, nagyon egyenlőtlenül oszlanak meg a külföldi intézmények között, míg az egyik alapkezelőnél sok százmilliárd forintnyi is lehet, másoknál esetleg semmi nincs. A világ legnagyobb kötvényalapjában például hétezer befektetés között egy sem magyar, másutt legalábbis alulsúlyoznak bennünket.
Befektetési alapok Valljuk be, egyre kevésbé szeretnek bennünket a külföldi alapkezelők
Eidenpenz József | 2011. november 14. 15:02
Egy tucatnyi kisebb-nagyobb, összesen 6,4 milliárd eurót kezelő kelet-európai alap közül mindegyikben csökkent vagy egyenesen nulla volt a magyar részvények aránya szeptemberben. Átlagosan csak tőkéjük 2,5 százalékát tartották hazai papírban, ami határozottan alacsonyabb a benchmark-indexek többségének 3-4 százalékos értékeinél.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG