Cégjegyzék
Karrier Le vagyunk maradva – mikor lesznek egyenjogúak a nők Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 08:01
Ugyan szép lassan stabilizálódik a nők helyzete a cégvilágban, hiszen a női cégvezetők tartják a pozíciójukat a piacon, ám a jelenleg működő hazai vállalkozásokban a női cégjegyzésre jogosultak egyharmados aránya gyakorlatilag alig változott 2013 óta. Sőt, tavaly kismértékű korrekció zajlott a megelőző két év felfutása után. Kicsiben inkább otthon vannak a szebb nem képviselői, mint egy nagyvállalat vezetésében, de ezzel együtt mindenhol fel-felbukkanhatnak a női főnökök, állítja az Opten.
KKV Ingyen vezethető át a cégjegyzéken a továbbműködés
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 17:57
Az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) minden cégformára előírja azt, hogy a tagoknak a továbbműködésről dönteniük kell, ennek átvezetése a cégjegyzéken illeték-, illetve közzétételi költségmentes. Az utóbbi szabályt a Ptk.-t hatályba léptető törvény tervezete tartalmazza, amely a kormány honlapján jelent meg.
KKV Kötelező cégmódosítás: közel a határidő, de kevés az ügyvéd
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 17:30
Már csak két hét van a kötelező cégmódosításra, amelynek során a cégjegyzékben szereplő adatokat kell kiegészítenie vagy módosítania a cégeknek. Az ügy egyszerűnek hangzik, de csak erre jogosult ügyvéd vagy jogtanácsos intézkedhet. A probléma az, hogy két héttel a határidő előtt egyre nehezebb ügyvédet találni, aki a határidőre vállalja a módosítások elvégzését.
KKV Kötelező cégmódosítás! Ne feledje a határidőt, mert csak bukhat
Privátbankár.hu | 2012. december 27. 06:15
Egy március óta hatályos, csendesen agyonhallgatott salátatörvény szerint azok a március előtt bejegyzett cégek, amelyek nem csatoltak székhely-, telephely- és fióktelep használati jogszerűségről szóló nyilatkozatot, a cégjegyzékben vezetett adataik első változásakor, ennek hiányában legkésőbb 2013. február 1-ig kötelesek azt a cégbíróságnak benyújtani.
Adó Megenyhült az NGM: nem törlik azonnal cégek adószámát
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 16:18
Az NGM szerint szükséges és arányos a kockázatkezelési kérdőívvel kapcsolatos szigor, ami miatt tiszta cégek is könnyen a megszűnés sorsára juthattak. Változtatnak a jogszabályon: nem törlik azonnal az adószámot.
Friss
hírlevél