Katolikus egyház
Makro / Külgazdaság 500 éves hiátust tört meg Ferenc pápa Marseille-ben 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 23. 08:33
Kétnapos látogatásra érkezett Ferenc pápa Marseille-be a Földközi-tengerrel határos országok ökumenikus és vallásközi fesztiváljára.
Makro / Külgazdaság A kanadai püspökök 30 millió dollárral kárpótolnák a brutális bentlakásos iskolák túlélőit 
MTI | 2021. szeptember 28. 06:51
Pár hónap alatt ezernél is több sírt fedeztek fel a katolikus egyház kanadai nevelő intézeteinek közelében, ide temették azokat az őslakos gyerekeket, akiket elszakítottak a családjuktól, majd borzalmas körülmények között tartottak, bántalmaztak és szexuálisan kihasználtak.
Makro / Külgazdaság Nincs biztosítása a Notre-Dame-nak, de azért nem kell nagyon izgulni 
Wéber Balázs | 2019. április 17. 13:10
Bár a Notre-Dame nem rendelkezik biztosítással a súlyos károk fedezésére, ez önmagában még nem tragédia, hiszen a francia állam tulajdonosként óriási biztosítékot jelent. Ráadásul a hétfői tűzvész után a fél világ megmozdult, és eddig 800 millió eurót ajánlott fel a székesegyház helyreállítására. De mi a helyzet a jelentős hazai egyházi épületekkel, például a Mátyás-templommal?
Vásárló A nap képe: meghökkentő újítással állt elő Ferenc pápa 
Privátbankár.hu | 2019. január 20. 17:13
Isten mindenkit hív - a mobilalkalmazáson keresztül.
Vásárló Nem csak plusz pihenőnap: mit ünneplünk Nagypénteken? 
Privátbankár.hu | 2017. április 14. 08:21
A hívők számára egyértelmű, most a templomba nem járókra gondoltunk.
Állampapír / Kötvény Áldott legyen a hozam neve – így fektetnek be az egyházak 
Privátbankár.hu | 2012. április 8. 08:00
A svájci egyházak és német kolostorok etikusan fektetik be pénzüket, a biztonságot is nagyon fontosnak tartják, de hozamot is mindenképpen meg akarnak célozni vele. Főleg özvegyeknek és árváknak is ajánlható biztonságos kötvényeket és betéteket használnak, de a részvények vagy a hedge fund-ok sem ismeretlenek számukra. Van kolostor, amely modern portfólió-kezelésre tért át.
Biztosítás Biztosítással segíts magadon, az Isten is megsegít?  
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 15:02
Újabb öt évre, 2016-ig hosszabbította meg a Generali-Providencia Biztosító és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Magyar Katolikus Egyház templomainak, plébániáinak, szociális intézményeinek és iskoláinak vagyonbiztosítását.
Vásárló Isten segedelmével: katolikus online élelmiszerbolt nyílt Olaszországban 
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 18:11
Olcsóbb és kizárólag hazai terméket kínál a Simply Med, az első olasz katolikus élelmiszerportál, mely etikus kereskedelemmel igyekszik segíteni a válság sújtotta családokon és plébániákon valamint az olasz termelőkön is. Az online élelmiszerbolt az UNESCO által világörökségnek nyilvánított mediterrán diéta élelmiszereit árulja úgy, hogy ne csak minőségben, árukban is versenyképes legyen.
Befektetési alapok Hit, remény, szeretet – vannak egyáltalán erkölcsös befektetések? 
Eidenpenz József | 2011. december 26. 10:54
Sok egyház írja le tagjainak, hogy mely befektetések egyeztethetők össze az adott hit elveivel, milyen eszközökbe szabad pénzüket elhelyeni, de világi alapon, etikai elvek alapján is születnek ajánlások, szerveződnek befektetési alapok. Mégis, hogy mely befektetés nevezhető etikusnak, és melyik nem, nagyon nehéz eldönteni – és ezért is dönti el szinte mindenki másképp.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG