<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
MNB-kötvény
Állampapír / Kötvény Nagyot változtat a jegybank - mire játszanak?
Privátbankár.hu | 2014. április 25. 13:30
Augusztustól a kéthetes betét váltja a kéthetes MNB-kötvényt. Az intézkedéssel az ország bruttó adósságállományát mérsékelheti a jegybank.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők: nem cél a gyenge forint
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 16:35
Szakemberek egybehangzóan állítják: a külső adósság csökkentésével és a folyamatos enyhítéssel nem a gyenge forintra játszik az MNB.
Állampapír / Kötvény Borbély: fölöslegessé válhat az újabb devizakötvény
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 15:20
Ha a Magyar Nemzeti Banknak a finanszírozási rendszert érintő csütörtökön bejelentett változtatásai nyomán nagy lesz a bankok kereslete a forint állampapírok iránt, akkor a második félévben nagy valószínűséggel már nem lesz szükség újabb devizakötvény-kibocsátásra, mondta Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.
Állampapír / Kötvény Az állampapír-piacnak csak jó az MNB-kötvény betétesítése
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 14:01
Ha sikerülne az MNB-kötvényben levő pénzek egy részét az állampapír-piacra terelni, az megkönnyítené az államadósság finanszírozását és kamatmegtakarításokat eredményezhetne. Az ÁKK elsősorban a változó kamatozású kötvények kínálatát növelné, amelyekre már ma is nagy kereslet volt.
Deviza / Áru Esett a forint a jegybanki bejelentésre (frissítve)
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 09:44
Befelé fordul az ország - már ami a finanszírozást illeti. A jegybank hajlandó a devizatartalékból is adni az államnak a törlesztéshez. 309-nél járt az euró.
Pénzügyi szektor Lázár áttörte a gátat - ugrott a kormányzat betétállománya
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 13:18
Az októberben érkező uniós pénzeknek köszönhetően nagyot nőtt a kormányzat jegybanknál tartott betéteinek egyenlege.
Makro / Külgazdaság A forint erősödött, így alig érezhető, hogy nőtt a devizatartalék
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 12:45
A hitelintézetek egynapos betétállományának csökkenése azt mutatta, hogy áprilisban enyhén csökkent a bankrendszer forintlikviditása. A kéthetes MNB-kötvények állománya változatlan szinten maradt, mert a belföldi pénzintézetek 32 milliárd forintnyi visszaváltását a külföldiek vásárlásai kiegyenlítették - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai mérlegének hétfőn közölt előzetes adataiból.
Pénzügyi szektor MNB: a kéthetes kötvény ügyében nem nyitunk frontot Brüsszellel
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 18:30
MNB: a jegybank legfontosabb monetáris politikai eszközének számító kéthetes MNB-kötvény betétté alakítása a tőke szabad áramlása tekintetében nem vet fel uniós aggályokat.
Pénzügyi szektor Nőtt a bankok forintlikviditása
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 15:54
A Magyar Nemzeti Bank kötvényeiből vásároltak be jelentősebben, de a bankok egynapos betétállománya is növekedett februárban - közölte az MNB az előzetes statisztikai adatai alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG