MRP
Részvény / Deviza / Áru A nagybevásárlás közben a Mol a dolgozóknak is adott egy részvénycsomagot
Király Béla | 2020. november 11. 10:13
Szeptember 25-én fogadta el a Mol igazgatósága, hogy a társaság saját részvényeket vehet, azóta pedig szinte minden nap vásárol a vállalat. Szerdán azt közölték, hogy egy kisebb részvénypakettet átadnak az MRP Szervezetnek.
Részvény / Deviza / Áru Csak kis megállót tartott az OTP
Király Béla | 2020. június 16. 18:20
A koronavírus-járvány után lejtőre kerülő OTP-részvényeket maga a bank és annak vezetője, Csányi Sándor is aktívan vette. A bank most ismét jelentős mennyiséget gyűjtött pár nap alatt.
Vállalat Munkavállalóból tulajdonos: még jobb lesz a különleges juttatás
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 09:15
2015. novembere óta létesíthető javadalmazási célú MRP Magyarországon. Az azóta eltelt nagyjából 3 év tapasztalatai alapján a kormányzat a javadalmazási típusú MRP szervezetekre vonatkozó törvényi rendelkezések felülvizsgálatát és módosítását kezdeményezte a 2018. október 19-én benyújtott adócsomag keretében, amelyet november 6-án tovább módosítottak. A szabályozás célja, hogy törvényi szintre emelje az időközben kialakult helyes joggyakorlatot és további részletszabályokat adjon az MRP szervezetekre vonatkozóan. Ennek keretében sor kerül a már meglévő törvényi szabályok pontosítására, illetve a munkavállalók tulajdonosi érdekeltségének megteremtését célzó további garanciális szabályok kialakítására. A témával a Trend FM műsora is foglalkozott.
Vállalat Miért jó, ha tőzsdézni kezdenek a munkavállalók?
Privátbankár.hu | 2018. október 24. 16:17
Egy vállalat dolgozói, vezető tisztségviselői 2015. november 28-tól egyszerűbb szabályozás szerint szerezhetnek közvetett tulajdonosi érdekeltséget a vállalatban. A közvetett tulajdoni érdekeltséget a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) biztosítja, amelynek szabályos működéséhez jelentős adózási kedvezmények is kapcsolódnak. A kedvezményeket részben a dolgozók, részben a vállalat vehetik igénybe. Az új szabályozás nem érinti a régi (még a kilencvenes években megalakult) MRP-ket, ezért azok változatlan formában működhetnek tovább. A kedvezmények miatt érdemes lehet elgondolkodni a korábbi szabályok szerint működő MRP-k átalakításán is - a témával foglalkozott a Trend FM műsora is.
Vállalat Ez a juttatás sok cégnél már elengedhetetlen, és még adókedvezmény is jár hozzá
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 21. 09:08
Gyakorlatilag minden szegmensben hasznos lehet, ha egy cég munkavállalói résztulajdonosi programot indít, a startupok világában viszont ez egyenesen elengedhetetlen - a témával a Trend FM műsora is foglalkozott.
Vállalat Különleges juttatás a munkavállalóknak: sok országban bevált már az MRP
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 5. 13:36
A modern piacgazdaság által létrehozott munkavállalói tulajdon egyik formája a Munkavállalói Résztulajdonosi Program, ahol a tagok egyszerre tulajdonosok és munkavállalók is. Más néven, de számos országban létezik és működik jól az MRP - a témával foglalkozott a Trend FM műsora is.
Vállalat Különleges juttatás a cégnél: hogy lesz ebből pénz?
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 08:30
A törvény lehetővé teszi kifejezetten javadalmazási célú munkavállalói résztulajdonosi program létrehozatalát is. Hogyan működik ez a gyakorlatban? A témával foglalkozott a Trend FM műsora is.
Vállalat Igazi jutalom a dolgozóknak: lendületben a régi-új program
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 12:10
A 1992. évi XLIV. törvény (MRP törvény) 2015. november 28. napján hatályba lépett módosításával a munkavállalói résztulajdonosi program (MRP), az eddig privatizációs eszközként értelmezett jogintézmény, új értelmet kapott. A témával foglalkozott a Trend FM keddi műsora is.
Vállalat Hogy lesz a munkavállalóból cégtulajdonos?
Privátbankár.hu | 2018. április 13. 09:42
A munkavállalói résztulajdonosi programok, az MRP-k segítségével a cégek növelhetik dolgozóik érdekeltségét és eredményességét - a témával foglalkozott a Trend FM csütörtöki műsora is.
Vállalat Így adsz fizetést a dolgozóidnak? Több buktatót is rejt ez az új lehetőség
Privátbankár.hu | 2017. május 12. 11:16
Tavaly óta gombamódra szaporodnak az MRP szervezetek Magyarországon.
Pénzügyi szektor Így is lehet hűséges a dolgozó: adj neki egy szeletet a bankból
Privátbankár.hu | 2016. július 20. 12:16
Munkavállalói résztulajdonosi programot indít az MKB.
Részvény / Deviza / Áru Most jó a Magyar Telekomnak dolgozni: indul a részvényosztás
Privátbankár.hu | 2016. május 2. 15:03
Ha a társaság szabad cash flow-ja magasabb lesz az év végén, mint tavaly, 100 ezer forint értékű Telekom-részvényt kapnak a dolgozók.
hírlevél
depositphotos