<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
öregedés
Szubjektív Alkony a Fehér Házban: beszélnünk kell Joe Bidenről!
Wéber Balázs | 2023. február 7. 19:01
Nyolcvan évesen is simán el lehet látni számtalan feladatot, a világ legstresszesebb munkája azonban nem feltétlenül tartozik ezek közé, és ezt már az amerikai demokraták is kezdik belátni. Nagyító alatt egy újabb kényes téma: az amerikai elnök mentális állapotának hanyatlása.  
Részvény / Deviza / Áru Legyőzni a halált, meghosszabbítani az életet – indulnak az emberkísérletek
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 15:24
Ősidők óta próbálja az emberiség az öregedést legyőzni, lassítani. Úgy tűnik, már sikerült, de még csak halaknál és egereknél. Most egyre inkább az emberkísérletek vannak napirenden. De mi lesz, ha sikerül 130 évig élni? Összeomlik a nyugdíjrendszer? Vagy csak a gazdagok élhetnek sokáig?
Személyes pénzügyek Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok
Kollár Dóri | 2019. október 24. 06:04
Közzétette az Eurostat a kontinens időseiről készített kiadványát. Az elöregedés világszintű jelenség, amely szinte minden fejlett országot érint, csak 2019 elején 101,1 millió 65 vagy annál idősebb állampolgára volt az uniós tagországoknak, ez a lakosság ötödét jelenti, és ez az arány csak nőni fog. De mi a helyzet Magyarországon, hogy élnek az idősek hazánkban?
Vásárló Mit szív be a magyarok arcbőre? Jó üzlet az öregedés elleni harc
Privátbankár.hu | 2019. május 4. 16:22
Lendületben a bőröregedést célzó arcápolási termékek piaca.
Makro / Külgazdaság Csak a bevándorlók jelenthetik a megoldást a munkaerőhiányra?
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 16:31
Egyre nagyobb problémát jelent a fejlett gazdaságokban az öregedő lakosság, pár évtized múlva ugyanis megduplázódik azok száma, akiket az aktív munkavállalóknak el kellene tartaniuk. A idősebb korosztály aktivizálása és a női munkaerő bevonása eredményes ellenerő lehet a drasztikus demográfiai változások kezelésére, az IMF szerint végső soron azonban csak a bevándorlók ellensúlyozhatnák az aktív lakosság csökkenését.
Közérdekű Pofátlan módszerrel rabolták ki az időseket
Privátbankár.hu | 2018. január 17. 11:24
Időseket kirabló álrendőrök ellen emelt vádat az ügyészség.
Karrier Le vagyunk maradva - te tudod, meddig élnek a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. június 7. 20:20
A születéskor várható élettartam országonként eltér, Magyarország ugyanakkor meglehetősen hátrányos helyzetben van a többiekhez képest. Az OECD-átlagnál négy évvel élünk rövidebb ideig, Európában pedig szintén dobogósak vagyunk a legrövidebb életűek és a leggyorsabban fogyók között. Színes infografikákkal mutatjuk, mi a helyzet körülöttünk.
Részvény / Deviza / Áru Egyre inkább elöregszik a társadalom - ez tesz majd minket gazdaggá?
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 14:40
Temérdek befektetési lehetőség tárul azok elé, akik jól ismerik a világ társadalmi folyamatait, és elég türelmesek ahhoz, hogy kivárják, amíg a döntésük gyümölcse beérik. Az elöregedő lakosság pont ilyen lehetőségeket tartogat, ráadásul szinte biztos: az elöregedésen egyelőre semmi sem segít, így szinte biztos a demográfiai trendeken szerzett profit.
Karrier Az örök élet kapujában: a százéveseké lesz a világ?
BR | 2017. február 11. 15:32
Egyre több ember éli meg a három számjegyű kort, sőt, vannak, akik bőven száz év felett halnak meg. Az orvostudomány fejlődésének és az egészségtudatosabb világnak köszönhetően a mostani szuperöregeket egy még hosszabb életű generáció követheti. De mi a hosszú élet titka, és mihez kezd majd a világ a 120, vagy 150 éves emberekkel?
Személyes pénzügyek Pocsék helyzetben a magyar nyugdíjasok - ki gondoskodik majd róluk?
Privátbankár.hu | 2016. október 2. 14:30
Az orvosok és a betegek után már a magánápolók is külföldi munkában gondolkodnak. Hiába lehet kimondottan jól keresni a szakmában, így is hatalmas munkaerőhiánnyal küzd az otthoni gondozásra specializálódott piaci szegmens. Ahogy öregszik a magyar társadalom, és tovább növekszik az otthoni ápolás költsége, egyre elterjedtebb a láthatatlan munkában végzett családon belüli gondozás – derül ki a CIG Pannónia kutatásából.
Makro / Külgazdaság Hová tűntek a fiatalok? Így öregedik el egész Európa
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 16:00
Folyamatosan öregszik az Európai Unió népessége: míg 2005-ben az összlakosság 4 százaléka volt 80 év feletti.
Makro / Külgazdaság Meg fog duplázódni az idősek száma, az egészségügyre kéne ügyelni
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 17:01
A következő 35 év alatt megduplázódik a Földön a hatvan felettiek száma, ezért befektetési szempontból is az egészségügyet kéne szem előtt tartani a Fidelity International szerint. A személyre szabott gyógyítás egyre nagyobb teret kap. Egyre többen élnek majd városokban, ami vízellátási és energiaproblémákat okozhat.
Makro / Külgazdaság Ez dönti be a vén Európát, nem a menekültek
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 09:45
Kezelhetetlenül súlyos problémává válhat 2050-re a munkaképes lakosság fogyása Európában.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, milyen tempóban öregszünk - magyar nyugdíjasnak lenni a legjobb
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 07:54
Az Európai Unió hatalmas tempóban öregszik, 2080-ban már minden harmadik polgár 65 év feletti lesz egy friss elemzés szerint. Azt is megvizsgálták, hogyan élnek az idősek a társadalom fiatalabb rétegeihez képest - Magyarországon sokkal nagyobb biztonságban vannak a 65 év felettiek, mint a többiek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG