Schroder
Befektetési alapok A Templeton kiszórta magyar részvényeinek mintegy harmadát 
Eidenpenz József | 2012. március 9. 18:24
Az év első hónapjában több alapkezelő is növelte a magyar részvényportfólióját, ugyanakkor a Templeton, amely korábban rendszeresen felülsúlyozott bennünket, megszabadult részvényei egy részétől. Vásárolt például a Barings és a JP Morgan egyik alapja. A magyar részvények súlya ugyanakkor még általában alatta marad az irányadó indexnek.
Befektetési alapok A Templeton ráült a magyar állampapírjaira és nagyot nyert 
Eidenpenz József | 2012. március 5. 17:00
Magyar állampapírokból 7,5 százalékkal több volt január végén a Templeton-alapokban, mint december végén. Ez azonban valószínűleg csak azt jelenti, hogy nem vásároltak újakat, mert a forint is erősödött és az állampapírárak is szépen emelkedtek a hónap során. Más alapkezelőknek viszont nem kellenek a magyar állampapírok.
Befektetési alapok A Schroder alapja kiszórta teljes magyar kötvénycsomagját 
Eidenpenz József | 2012. január 5. 14:46
A november végi adatok szerint a Blackrock alapkezelő 5,2-ről 4,3 százalékra csökkentette részvényei arányát feltörekvő európai alapjában, a Franklin Templeton hasonló konstrukciója viszont növelte azt. A Schroder egyik alapja viszont megszabadult teljes, 16 millió eurónyi magyar kötvénycsomagjától a hónap során.
Befektetési alapok Valljuk be, egyre kevésbé szeretnek bennünket a külföldi alapkezelők 
Eidenpenz József | 2011. november 14. 15:02
Egy tucatnyi kisebb-nagyobb, összesen 6,4 milliárd eurót kezelő kelet-európai alap közül mindegyikben csökkent vagy egyenesen nulla volt a magyar részvények aránya szeptemberben. Átlagosan csak tőkéjük 2,5 százalékát tartották hazai papírban, ami határozottan alacsonyabb a benchmark-indexek többségének 3-4 százalékos értékeinél.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG