S&P 500
Részvény / Deviza / Áru A félelem falán másznak egyre feljebb a tőzsdék és a bitcoin 
Eidenpenz József | 2022. április 12. 15:39
Bár rengeteg a kockázat és a kisbefektetők hangulata egyenesen pocsék, a tőzsdei árfolyamok az USA-ban és sok más országban is alapvetően feljebb araszolnak. Az amerikai S&P 500-index és a bitcoin is magasabban áll már, mint a háború előtt. Mi lehet ennek az oka? (Hangfelvétellel.)
Részvény / Deviza / Áru Mikor fordulnak végre a piacok? Meddig gyengül még a forint? 
Eidenpenz József | 2022. január 25. 12:12
Bár csodával határos módon tegnap este pluszba fordultak az amerikai indexek, a mai határidős árak azt mutatják, hogy megint negatív kezdés jön. Európa mindenesetre optimista, kivéve a BUX-ot, de visszatért 360 forint alá az euró a kamatdöntés előtt. Meddig tart a vihar?
Részvény / Deviza / Áru Busás osztalékot fizethet az OTP, ma is 370 az euró 
Eidenpenz József | 2021. december 28. 12:06
Miután tegnap új csúcsra futott az S&P 500 index, ma is optimista maradt a tőzsdék hangulata, mintha nem is lenne válság és ezerféle kockázat. Itthon az OTP jól húz, de a forint elég gyenge. A kriptodevizák emelkedése megtorpant, de vannak közben egész jó sztorik.
Makro / Külgazdaság Évtizedes csúcsra törhetett az amerikai cégek nyereségnövekedése 
MTI | 2021. július 13. 08:44
Az előrejelzések szerint brutálisan sikerült az S&P 500 tőzsdemutatóban szereplő vállalatok második negyedéve.
Részvény / Deviza / Áru Kik azok az osztalék-arisztokraták, és meg lehet-e bízni bennük? 
Eidenpenz József | 2020. december 25. 05:37
Igaz-e, hogy a jó osztalékrészvények kiszámítható jövedelmet jelentenek, és kevésbé esnek a válságok során, mint a többi papír? Az idén biztosan nem igaz, de legalább világosan látszik, mi ennek az oka. Az európai osztalék-arisztokraták nagyobbat estek, de jövedelmezőbbnek tűnnek, mint az amerikaiak. Van-e ily nemes célpont már a hazai részvénypiacon?
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz zökkenőmentes a Tesla trónra emelése 
Király Béla | 2020. december 6. 05:45
A héten derült ki, hogy a Tesla bekerül az S&P 500-as indexbe. Ez abból a szempontból pozitív, hogy csökkenti a mostani vezető papírok túlsúlyát, amire egyébként máshol is törekednek. Az viszont, hogy egy mára óriási tőkeértékűvé növekedett cég kerül be az indexbe eddig nem látott kihívásokat támaszt a piac szereplői elé.
Részvény / Deviza / Áru Mintha minden a legnagyobb rendben lenne – újabb rekord Amerikában 
Király Béla | 2020. augusztus 18. 19:23
Ha valaki az amerikai tőzsdei hírekből próbálna a gazdaság helyzetre következteti, azt gondolhatja, hogy minden a legnagyobb rendben. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen a járvány és a korlátozó lépések hatására a világgazdaság összeomlott, az S&P 500-as index mégis történelmi csúcsra ugrott.
Részvény / Deviza / Áru Nincs megállás – széllel szemben is őrült vágtában a techcégek 
Király Béla | 2020. július 31. 18:30
A legnagyobb technológiai vállalatok eredményeit a csütörtöki zárás után, illetve a pénteki nyitás előtt ismerhették meg a befektetők. Ennek köszönhetően az Apple, a Facebook és az Amazon is elképesztő emelkedést mutat. Ugyanakkor a pénteki helyzet egy érdekes anomáliára is rávilágít.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdei zsenik sutba dobhatják a tudásukat? 
Király Béla | 2020. május 12. 16:49
A szakértők egy része csak a vállát vonogatja az elmúlt bő egy hónap tőzsdei fejleményeit látva. A reálgazdasági folyamatok tragikus képet festenek, miközben a tőzsdeindexek szárnyalnak. Nem véletlenül kezdődött szakmai vita arról, hogy idejét múlt-e a korábbi évtizedekben a piacot rendre felülteljesítő értékalapú befektetési elveket követni?
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a munkaerőpiac, de a tőzsde csak szárnyal 
Király Béla | 2020. április 12. 11:16
45 éve nem zárt olyan erős hetet az amerikai tőzsde, mint most, annak ellenére, hogy a munkanélküliség megállíthatatlanul nő, és valószínűleg 10 százalék fölé ugrott az állás nélküliek aránya.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyra kaptak az amerikai tőzsdeindexek hétfőn  
Privátbankár.hu | 2020. április 6. 22:22
Tetemes pluszban zártak az amerikai tőzsdeindexek hétfőn köszönhetően a koronavírus-járványról érkező pozitív híreknek. 
Részvény / Deviza / Áru Megpihent a Wall Street a nagy szárnyalás után 
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 15:28
Kedden pontértékben rekordmértékben ugrott meg az egyik legfontosabb amerikai tőzsdeindex, a Dow Jones. Szerdán viszont a nyitás után nem tudta folytatni az egy nappal korábbi megugrást.
Részvény / Deviza / Áru Nem láttak ilyet a piacokon 1933 óta 
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 22:00
Történetének egyik legnagyobb emelkedését produkálta kedden a Dow Jones tőzsdeindex, amely 11 százalékkal ugrott meg. A döbbenetes emelkedés mértékét jelzi, hogy ilyen szintű megugrásra utoljára 1933-ban volt példa.
Részvény / Deviza / Áru Kilőttek az amerikai indexek 
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 15:35
A gyenge hétkezdet után kedden kilőttek az amerikai tőzsdeindexek és nagyon komoly emelkedéssel kezdték a napot. A befektetők azért lettek ismét optimisták, mert úgy tűnik, hogy a kétszer elutasított gazdasági mentőcsomagot mégis el fogják fogadni.
Részvény / Deviza / Áru Ezt nem teszi ki Trump a Twitterre: másfél hónap alatt nullázódott az eddigi nyereség 
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 18:46
Donald Trump volt az az amerikai elnökök közül, aki rendre azt hangsúlyozta, hogy a remek elnöki teljesítménye tükröződik a tőzsdeindexekben. Való igaz, február elején még rekordszinten volt a Dow Jones és az S&P 500-as mutató is, ami viszont azóta történt azt leginkább totális csődként lehet jellemezni.
Részvény / Deviza / Áru Újabb összeomlás a tengerentúlon 
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 21:35
Soha nem veszített még ennyi pontot egyetlen kereskedési napon a legismertebb amerikai tőzsdeindex, a Dow Jones. A 3000 pontos mínusz százalékos értékben is nagyon durva volt, 1987 óta nem szakadt így a mutató.
Részvény / Deviza / Áru Szakad a forint, zuhannak a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 14:58
A pesszimizmus délután is fokozódott a piacokon, az amerikai nyitás újra súlyos mínuszokat hozott, ami miatt az európai börzék is tovább csúsztak lefele. A forint napközben tovább gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Sok évtizedes negatív rekordok New Yorkban és Frankfurtban 
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 06:55
Elképesztő káosz van a világ tőzsdéin, a befektetők totális pánikban vannak, mindenki próbál szabadulni a részvényeitől. Az eladási hullám elképesztő zuhanásokat hozott világszerte.
Részvény / Deviza / Áru Elképesztő vagyonok úsznak el most a tőzsdéken 
Privátbankár.hu | 2020. március 12. 08:34
Szerdán is óriási eséssel zártak az amerikai tőzsdeindexek, a befektetők továbbra is teljes bizonytalanságban vannak a koronavírus gazdasági hatásait illetően. Az európai piacok a határidős indexek alapján jókora zuhanás elé néznek csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanó indexek - a válság idején láttunk utoljára ilyet 
Privátbankár.hu | 2020. február 27. 20:11
Úgy tűnik, hogy a válság óta a legrosszabb hetét zárhatja az amerikai tőkepiac. Az egyik legfontosabb mutatónak számító S&P 500-as index egész rövid idő alatt veszített 10 százalékot. A hét első négy napjának értékvesztése bőven túlmutat a régen várt korrekción, néhány elemző már medve piacon emleget.
Részvény / Deviza / Áru Dől a pénz a befektetőkhöz - most jön csak a java 
Privátbankár.hu | 2020. február 20. 13:30
A befektetők úgy vásárolják a részvényeket, mintha ingyen lenne, pedig a papírok többsége erősen túlértékelt. Az árak azonban szakadatlanul emelkednek, miközben a cégek többségénél nem sikerül az eredményeket javítani. A látszólagos ellentmondást most részben feloldjuk.
Részvény / Deviza / Áru Megismétli magát a történelem? Retteghetnek a befektetők 
Privátbankár.hu | 2020. január 21. 17:45
Egyes szakértők szerint az, ahogy januárban felgyorsult az indexek emelkedése, kísértetiesen hasonlít a két évvel korábbi történésekre. Akkor a február jelentősebb zuhanást hozott, majd márciusban is csökkentek a tőzsdei mutatók.
Részvény / Deviza / Áru Máshol szárnyalás, Pesten olvadás 
Privátbankár.hu | 2020. január 16. 18:47
A nemzetközi tőzsdéken féktelen száguldást láthatunk, a magyar piac viszont képtelen felvenni a tempót. Nem csak, hogy nem emelkedik, de immár az idei csúcsától is egyre távolabb kerül.
Részvény / Deviza / Áru Jól indult az év, jól is folytatódhat 
Privátbankár.hu | 2020. január 9. 20:11
A tőzsdei álmoskönyv szerint az év első öt napjának alakulása meghatározó az éves trendet tekintve is. A dolognak ugyan nincs semmilyen fundamentális vagy más mélyebb közgazdasági oka, de a statisztikák szerint mégis működik. Érdemes tehát megnézni, hogyan alakult az első öt kereskedési nap.
Részvény / Deviza / Áru Figyelj január elején, ha tőzsdézel! 
Privátbankár.hu | 2020. január 2. 19:00
A befektetők mindig igyekeznek olyan kapaszkodókat találni, amelyeket alátámasztanak a statisztikák. A január hatás és az első öt nap kivetítése szignifikáns eredményt ad, persze az előrejelzés sohasem 100 százalékos.
Részvény / Deviza / Áru Újabb elképesztő rekord született az amerikai piacon 
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 08:03
Pénteken ismét jelentős emelkedéssel zártak a tengerentúli tőzsdeindexek, az S&P 500 és a Nasdaq Compsite mutatója is rekordszinten zárt. Nehéz megjósolni, hogy mi állíthatja meg a féktelen száguldást.
Részvény / Deviza / Áru Rekordon a Wall Street, de lesz miért izgulni 
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 11:32
Hétfőn történelmi csúcson zárt az egyik legfontosabb amerikai tőzsdeindex, az S&P 500-as mutató. A befektetői optimizmust a vállalati eredmények táplálják, de emellett abban is nagyon bíznak, hogy átfogó kereskedelmi megállapodás születik az Egyesült Államok és Kína között.
Makro / Külgazdaság Az elnök tényleg senkit sem hagyott az út szélén? 
Eidenpenz József | 2019. július 4. 18:14
Amerika ünnepli a függetlenség napját, Amerika gazdag ország, Amerika növekszik. De csak akkor jó ott, ha nem vagy hátrányos helyzetű. A gazdasági növekedést beárnyékolják a leszakadó milliók. Trump magának tulajdonítja a tőzsdei rekordokat, de hallani sem akar róla, amikor mélybe küldi az indexeket.
Részvény / Deviza / Áru Egy újabb ígéretre szálltak el a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2019. július 1. 20:48
A hétvégi G20-as csúcson ismét tárgyalóasztalhoz ült az amerikai és a kínai elnök. A felek között ugyan nem született megállapodás, ám Donald Trump tett egy látványos gesztust, a Huawei elleni szankciókat ugyanis felfüggesztette. Ez elég volt a piacoknak arra, hogy ismét erőteljes emelkedésbe váltsanak.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: Nagyon törékenynek látszik ez az új rekord 
Eidenpenz József | 2019. június 21. 16:30
Rekordot döntött tegnap az S&P 500 részvényindex, de csak egy picivel volt feljebb, mint áprilisban vagy ősszel. Az emelkedő trend sokkal jobb képet mutat, ha az osztalékok hatását is figyelembe vesszük. Hosszú távon még az is jól járt, aki a dotkom-lufi csúcsa körül vásárolt részvényeket, legalábbis a hagyományos iparágakban.
Részvény / Deviza / Áru Döntésre készül a jegybankok jegybankja: öt lehetséges kimenetel 
Fellegi Tamás | 2019. április 30. 11:03
Sosem volt még olyan, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed döntése szinte bármi lehet, mivel nem tudni, mennyi a saját megfontolás, és mennyi az elnöki elvárás szerepe a döntésben. A tőzsdék mindenesetre történelmi csúcson várják a kétnapos ülést.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az OTP és a BUX, mélyben az európai hozamok 
Fellegi Tamás | 2019. március 18. 11:18
Nagy emelkedéssel örökös csúcsára ért az OTP, vele a BUX is, csökken a Richter. Kína is hasít, Amerika is több havi csúcson, az európai kötvényeket aranyáron veszik.
Részvény / Deviza / Áru Kína beszakadt, jót tesz a forintnak a vártnál magasabb infláció 
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 11:38
Eseménydúsak a piacok: Amerika jókorát esett, Kína viszont különösen nagyot, igaz, sok emelkedő nap után. A BÉT jól bírja, a forint pedig különösen.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az arany, de az MNB még nagy nyerőben van 
Fellegi Tamás | 2019. március 4. 11:06
Múlt héten összeomlás-szerűen zuhant az aranyár és ma is gyengélkedik. Az amerikai tőzsdék lényegében letörölték a tavaly év végi esést. Kína szakadatlanul emelkedik, újra a befektetők kedvence lett. Itthon a Richter megy nagyot, esik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának 
Fellegi Tamás | 2019. február 16. 11:17
A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt a BUX, hasít a forint, Amerika újra támad 
Fellegi Tamás | 2019. február 12. 20:31
Erőre kapott a forint, nagyot ment a Mol, a Richter és az OTP egyaránt, az AutoWallis viszont esett a múlt heti páratlan szárnyalás után. A legfontosabb amerikai index kulcsszintet támad: ha átmegy rajta, akkor egyelőre múló emlék marad a decemberi összeomlás.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak az európai kötvényhozamok 
Fellegi Tamás | 2019. február 8. 11:15
Pánikszerűen veszik a befektetők az eurózónás országok hosszú lejáratú államkötvényeit, így azok hozama a nullához közelít. Az amerikai tőzsdeindexek tankönyvien viselkedtek, miközben a kereskedelmi háború gyors befejezése illúziónak tűnik.
Részvény / Deviza / Áru Begyógyult a forinton esett tavalyi seb, remekel a Facebook 
Fellegi Tamás | 2019. január 31. 10:58
Addig a pontig erősödött a forint, ahol tavaly májusban megkezdődött az összeomlása, kérdés, hogy végleg megszűnt-e a gyengeség. A Fed tegnap gyakorlatilag törölte a további kamatemeléseket, örülnek is a tőzsdék. Jó lett a Facebook negyedéve, meg sem kottyantak a cégnek a botrányok.
Befektetési alapok Vajon ebben a formában is érdemes nyugdíjra előtakarékoskodni? 
Eidenpenz József | 2019. január 15. 06:06
Érdemes-e vásárolni a BÉT-re nemrég bevezetett nemzetközi részvényalapokból, valóban olyanok-e, mint a hírük, azaz olcsóbbak-e az aktívan kezelt alapoknál? A passzívan kezelt ETF-eket a vedd meg és tartsd stratégiához ajánlják elsősorban, így nyugdíjszámlákon is érdemes lehet őket elhelyezni. Megnéztük a költségeket.
Részvény / Deviza / Áru Berezelt a jegybankelnök, szétszaggatják a piacokat 
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 18:32
Nagyot emelkedtek az európai, és még nagyobbat az amerikai részvények, miután Jerome Powell Fed-elnök közölte, hogy nem fogja erőltetni a kamatemeléseket. A pesti börzét is megtépték, csak a Mol nem csatlakozott a ralihoz. Drágul az olaj, csökkent az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat ugrott az olajár, Trump feltámasztotta a haldokló bikát 
Fellegit Tamás | 2018. december 27. 09:32
A tegnapi kereskedésben a sok napos zuhanást gigantikus emelkedés követte az amerikai részvényekben, ez azonban nem volt véletlen: megjött a mentőakció. A befektetők hirtelen az olajra is rákaptak, 10 százalékot húzva rajta, bár ennek árát az amerikai elnök nem szeretné feljebb látni, a részvényekét annál inkább.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az olajár karácsony napján 
Privátbankár.hu | 2018. december 25. 08:37
Tegnap 6 illetve 7 százalékkal zuhant a főbb olajfajták ára, ami különösen érdekes annak tükrében, hogy október óta már eleve rengeteget esett az ár. Az amerikai tőzsdéken is pánikszerű eladás volt, immár sokadik napja, a pénzügyminiszter kapkodása és Trump elképesztő intézkedései csak rontottak a helyzeten.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás rali helyett karácsonyi rémálom 
Fellegi Tamás | 2018. december 18. 11:05
Ritka jelenség, hogy decemberben szabadesésben legyenek az amerikai részvények, de idén úgy tűnik, ennek jött el az ideje. Zuhan az olajár is.
Részvény / Deviza / Áru Esnek az európai kötvényhozamok 
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 10:27
A legstabilabb eurózónás országok kötvényhozamai megint extrém alacsonyra kerültek, a tőzsdék közben erősödnek, itthon a Mol és az OTP drágul.
Részvény / Deviza / Áru Eljött a válság tükörképe 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 21. 11:03
Míg 10 éve minden összeomlott, a tőkepiacok zuhantak, most az ellenkezőjét látjuk: brutális ugrás új csúcsra Amerikában. A szereplők rózsásan látják a jövőt: nagy gazdasági növekedés, ideális mértékű infláció, teljes foglalkoztatottság. Ma Kína is szárnyal, még a kereskedelmi háború sem rettenti el a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru Totális amerikai-kínai kereskedelmi háború: rémület a piacokon 
Fellegi Tamás | 2018. július 11. 10:57
Tegnap még az amerikai piacok több hónapos csúcsra emelkedtek, majd ma szinte a teljes kínai importra vámot vetett ki az amerikai elnök. Erre Ázsia és Európa tőzsdéi zuhannak, a pesti börze is lefelé tart, a forint is gyengülni kezdett. Jókorát esett az olajár, volt is honnan, mivel a Brent már a 80 dollárt közelítette.
Részvény / Deviza / Áru Kikerült a forint a veszélyzónából 
Fellegi Tamás | 2018. július 6. 10:55
Ma úgy tűnik, konszolidálja a forint a héten elért nyereségét. Még így is alulértékelt, de már nincs a korábbi mélypontoknál. Amerikában nagyot emelkedett főleg a technológiai szektor, nálunk esik a Mol. Ismét extrémen alacsony néhány európai ország állampapírhozama, míg a miénk felszaladt.
Részvény / Deviza / Áru Egy pont, amíg nem kell félni a piaci összeomlástól 
Fellegi Tamás | 2018. június 28. 14:57
Az utóbbi időkben sok rossz hír lát napvilágot: argentin válság, török valutaválság, kereskedelmi háború, a hazai részvények esése, és persze leginkább a forint örökös mélypontja. Van azonban egy pont, amíg sok kellemetlenség lehet, de a piacok összességében nem omlanak össze úgy, ahogy egy kiadós eső trendben szoktak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG