Ursula von der Leyen
Szubjektív Von der Leyen migrációs politikája megbukott – tabuk nélkül az illegális bevándorlásról 
Wéber Balázs | 2023. szeptember 19. 18:57
Az Európai Bizottság elnökének négy év alatt sem sikerült enyhíteni az illegális bevándorlás problémáján, sőt: a lélekvesztőkön Olaszországba érkező migránsok és menekültek száma 2016 óta nem látott csúcsra ugrott. Nehéz erre mást mondani, mint hogy bukás. Nagyító alatt ezúttal a lampedusai krízishelyzet és az ausztrál modell.
Makro / Külgazdaság Meloni szigorított a menekültek ügyében 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 17:58
Másfél évre emelte a Giorgia Meloni vezette jobboldali kormány hétfőn az Olaszországba illegálisan belépők visszatartási idejét, és döntött arról is, hogy azt zárt táborokban kell letölteniük egészen a kiutasításukig. 
Makro / Külgazdaság Migránstáborban járt Von der Leyen – több mint 10 ezren érkeztek egy hét alatt 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 17. 14:17
Az illegális bevándorlás kihívás Európa számára, ezért európai választ igényel - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Lampedusa szigetén vasárnap, ahol Giorgia Meloni olasz kormányfővel felkereste a helyi migránstábort.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen nagyot ígért Ukrajnának, lesz-e orosz összeomlás? – Klasszis Podcast 
Izsó Márton - Litván Dániel - Wéber Balázs | 2023. szeptember 16. 18:24
Miért lángol a Krím félsziget? Miért durvulnak az Oroszország elleni dróntámadások? Mit keresett Kim Dzsong Un a Vosztocsnij űrrepülőtéren? Miért nyerhet sokat Ukrajna a Gripenekkel? Mit üzent von der Leyen Strasbourgból Ukrajnának? És mi köze mindehhez Rudi Völlernek, a német fociválogatott szövetségi kapitányának? Ezt is kivesézték az e heti Klasszis Podcastban munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Az Európai Bizottság elnöke a saját szemével akarja látni a migránsokat 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 16. 16:10
Az Európai Bizottság elnökét Giorgia Meloni olasz kormányfő invitálta meg.
Makro / Külgazdaság Mit is akar tenni Európával Ursula von der Leyen? 
Káncz Csaba | 2023. szeptember 15. 09:40
Von der Leyen szavait a „történelem felhívásáról”, miszerint geopolitikai kényszerek miatt szükséges bővíteni az EU-t, ezúttal inkább taps, semmint szkepticizmus fogadta. A bővítést napjainkban Brüsszel egy szükséges lépésnek tekinti az EU, sőt tágabb értelemben Európa biztonságának helyreállításához. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ilyen volt a Von der Leyen-show belülről – Strasbourgból jelentjük 
Wéber Balázs | 2023. szeptember 13. 13:38
Környezetvédelem, zöld átállás, az uniós gazdaság védelme, Ukrajna melletti kiállás – főleg erről beszélt az Európai Bizottság elnöke az EU helyzetét értékelő beszédében. A hangnem békés volt, a jogállamisági kérdéseket csak érintette, a politikai üzengetés elmaradt.
Makro / Külgazdaság Felbolydult Strasbourg, nagy fellépése lesz ma Von der Leyennek 
Wéber Balázs | 2023. szeptember 13. 05:51
Ma délelőtt tartja Ursula von der Leyen az Európai Unió helyzetét értékelő beszédét Strasbourgban. Hogyan készül az EP az eseményre, miről fog beszélni az Európai Bizottság elnöke, és miért fontos mindez? A helyszínről jelentjük.
Makro / Külgazdaság Fontos csúcstalálkozó volt a G20-on belül is 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 10. 11:58
Az Európai Bizottság elnöke a kínai miniszterelnökkel tárgyalt, a megbeszélésen szóba került a kétoldalú kapcsolatok mellett az orosz–ukrán konfliktus is.
Makro / Külgazdaság Százmilliárdokkal töm ki Brüsszel egy országot, hogy visszatartsa a migránsokat 
Wéber Balázs | 2023. július 17. 18:22
Mintegy 900 millió euróval (336 milliárd forinttal) támogatja az Európai Unió Tunéziát, ha az észak-afrikai állam segít megfékezni az illegális bevándorlók áradatát. Az olasz partokhoz idén már több mint kétszer annyian érkeztek a Földközi-tengeren keresztül, mint egy évvel korábban.
Makro / Külgazdaság Kiakadt Putyin cinizmusára Ursula von der Leyen  
Privátbankár.hu | 2023. július 17. 15:34
Határozottan elítélem Oroszország cinikus lépését, hogy az ENSZ és Törökország erőfeszítései ellenére megszünteti a fekete-tengeri gabonakezdeményezést - írta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfői Twitter-bejegyzésében.
Makro / Külgazdaság A Fehér Ház Ursula von der Leyent szeretné NATO-főtitkárnak 
Privátbankár.hu | 2023. július 5. 16:44
Szerdai brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány azt szeretné, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke lenne a NATO következő főtitkára.
Makro / Külgazdaság Még füstölögnek a lelőtt orosz rakéták, de már fontos vendég érkezett Kijevbe 
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 09:46
Európa napját az Unión kívül ünnepli az EU legfontosabb vezetője.
Makro / Külgazdaság Pénz állt a házhoz Kijevben: az EU 1,5 milliárd eurót utalt  
Privátbankár.hu | 2023. április 25. 14:33
A18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi segélycsomag (MFA+) harmadik részleteként - jelentette be az Európai Bizottság.
Makro / Külgazdaság Pekingben panaszkodott a kínai függőségre Ursula von der Leyen 
Privátbankár.hu | 2023. április 6. 19:31
Az EU és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatok egyre kevésbé kiegyensúlyozottak - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) vezetője a kínai vezetéssel folytatott pekingi megbeszélést követő sajtótájékoztatón csütörtökön. A kínai elnök szerint a gazdasági együttműködésre kell összpontosítani.
Makro / Külgazdaság Ma sorsdöntő látogatás kezdődik Kínában 
Káncz Csaba | 2023. április 4. 15:46
A kínai látogatásra előzetesen súlyos árnyat vet a Peking és az Európai Bizottság elnöke között kialakult viszály. Peking már régóta arra ösztökéli az EU-t, hogy Amerikától független politikát folytasson Kínával szemben. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor is levelet írt: ezt kérte Ursula von der Leyentől 
Privátbankár.hu | 2023. március 31. 17:57
Az ukrán gabona kapcsán ragadott tollat több miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Nem tetszik az EU-nak Kína és Oroszország barátsága  
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 19:19
Kína hozzáállása Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai háborújához meghatározó lesz az Európai Unióhoz fűződő jövőbeni kapcsolatában - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben.
Makro / Külgazdaság Tárgyalóasztalhoz ült Joe Biden és Ursula von der Leyen 
Privátbankár.hu | 2023. március 11. 10:32
Az Egyesült Államok és az Európai Unió azonnali tárgyalásokat kezd, hogy az Európában bányászott és feldolgozott kritikus fontosságú ásványok után is alkalmazható legyen az amerikai zöld átállásra vonatkozó elektromos járművekre járó adókedvezmény - közölték az amerikai elnök és az Európai Bizottság elnökének washingtoni találkozója után helyi idő szerint pénteken.
Makro / Külgazdaság Kanada megmentette Ukrajnát - véli Ursula von der Leyen 
Privátbankár.hu | 2023. március 8. 12:20
Az ukrán nép bátorsága mellett a katonák kiképzése is kellett ahhoz, hogy ne sikerüljön 3 nap alatt elfoglalnia Ukrajnát Putyinnak.
Makro / Külgazdaság Von der Leyenhez fordult az ombudsman a katari vajaskenyér-túrák miatt 
Privátbankár.hu | 2023. március 6. 19:46
Emily O'Reilly európai ombudsman hétfőn levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula Von der Leyenhez, hogy információkat kérjen a brüsszeli testület egyes magas rangú tisztségviselőinek Katar által fizetett üzleti útjairól.
Makro / Külgazdaság Brüsszel első embere ma Londonban tárgyal egy fontos kérdésről  
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 06:18
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke személyesen tekinti át Rishi Sunak brit kormányfővel a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó észak-írországi protokoll még vitás pontjait.
Makro / Külgazdaság Aláfűtene Putyinnak Von der Leyen a háború évfordulójára 
Wéber Balázs | 2023. február 15. 18:09
Február 24-ig, tehát az Ukrajna elleni orosz támadás évfordulójáig el akarja fogadni az EU a tizedik szankciós csomagot Oroszországgal szemben. Ennek keretében többek között „megvonnák az orosz gazdaságtól a kritikus fontosságú technológiát és ipari javakat”, valamint Ukrajna újjáépítésére használnák majd fel az orosz jegybank EU-n belüli vagyonát. Felmerült a legnagyobb orosz magánbank szankcionálása, valamint az orosz gumi, aszfalt és bitumen kitiltása is. A végső szót az Európai Tanács mondja majd ki.
Makro / Külgazdaság Az unió a migrációs nyomás miatt megerősíti a külső határokat 
Privátbankár.hu | 2023. február 10. 07:11
Az Európai Unió meg fogja erősíteni külső határait, és lépéseket fog tenni, hogy megelőzze az illegális migrációs beáramlást - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek egynapos csúcsértékezetét követően, péntek hajnalban.
Makro / Külgazdaság Formálódnak az új szankciók az oroszok ellen 
Privátbankár.hu | 2023. február 9. 15:59
Részletek az uniós szankciók legújabb köréről.  
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: na, ugye! 
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 15:58
A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz! - írta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejegyzésben Ursula von der Leyen és Manfred Weber határvédelemmel kapcsolatos megnyilatkozásaira reagálva.
Makro / Külgazdaság Uniós csúcstalálkozó közben légiriadó Kijevben 
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 10:58
Légiriadót rendeltek el pénteken Ukrajna egész területén a helyi hatóságok, ezen belül Kijevben, ahol pénteken az Európai Unió vezetői csúcstalálkozót tartanak az ukrajnai vezetőkkel.
Makro / Külgazdaság Erős jelzést küldött von der Leyen az újabb ukrajnai vizittel 
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 18:31
Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.
Makro / Külgazdaság Ursula von der Leyen megint kemény nyilatkozatot tett 
Privátbankár.hu | 2023. január 28. 14:08
Nincs visszatérés az orosz energiahordozókhoz az Európai Bizottság elnöke szerint.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen nagyon megdicsérte egy szomszédunkat 
Privátbankár.hu | 2023. január 2. 06:44
A szlovén-horvát határon szólalt meg az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Brüsszelben süvegelték meg Orbán Viktor kormányát 
Privátbankár.hu | 2022. december 17. 13:12
Ursula Von der Leyen szerint a Fekete-tenger alatt kiépítendő vezeték a biztonságos, megújuló energiaforrásokra épülő jövőt szolgálja. 
Makro / Külgazdaság Az idei év kipipálva, de jövőre az EU házhiánnyal nézhet szembe 
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 14:46
Az EU elegendő gázt biztosított erre a télre, de jövőre gázhiánnyal kell szembenéznie, ha Oroszország tovább csökkenti a szállítást – figyelmeztetett az Európai Bizottság és a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA).
Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort 
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Különleges bírósággal vizsgáltatná ki az orosz–ukrán háború bűneit Ursula von der Leyen 
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 12:15
Az Európai Bizottság ENSZ-támogatással felállítana egy különleges bíróságot, mely Oroszország agresszióját vizsgálná ki, majd büntetőeljárás alá vonná a felelősöket.
Makro / Külgazdaság Csőbe húzta Orbán Viktort az Európai Bizottság? 
Litván Dániel | 2022. november 24. 15:36
Rávették a magyar kormányt, hogy elismerje a problémákat és reformokat ígérjen, majd erre hivatkozva az utolsó pillanatban húzzák el a pénzeszsákot Navracsics Tiborék orra elől. A naiv, lassan mozduló uniós bürokrácia ezúttal túljárhatott a ravasz taktikus Orbán Viktor eszén?
Makro / Külgazdaság Hét és fél milliárd euró uniós pénzt függesztene fel Magyarországnak az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 15:25
Az Európai Bizottság elégedetlen a magyar kormány által a jogállamisági eljárásban átküldött végső teljesítési listával, ezért azt fogja javasolni, hogy 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást függesszenek fel.
Makro / Külgazdaság Havi 1,5 milliárd eurót adna Ukrajna alapvető szükségleteire az EU 
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 16:22
Ukrajna stabil és megbízható jövedelemforrással kell, hogy rendelkezzen, havi 3-4 milliárd euróra lenne szüksége, amiből 1,5 milliárdot az EU finanszírozna - jelentette ki Ursula Von der Leyen.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen különös üzlete – dagad a botrány a Pfizer-beszerzés ügyében 
Wéber Balázs | 2022. október 18. 05:36
SMS-ekben és telefonon tárgyalta le az Európai Bizottság elnöke a Pfizer vezérével az EU legnagyobb értékű vakcinabeszerzését. Az SMS-ek nem kerültek elő, a Bizottság megtagadta az információk kiadását az előzetes tárgyalásokról. Az Európai Számvevőszék szerint utóbbi gyakorlat nagyon szokatlan, az Európai Ügyészség pedig már vizsgálja a beszerzéseket.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen: a bolgár–görög gázvezeték Európa szabadságát jelképezi 
Privátbankár.hu | 2022. október 1. 16:36
A Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezeték kiépítéséhez az Európai Bizottság 250 millióval járult hozzá. Ursula von der Leyen szerint az ilyen projekteknek köszönhetően Európának elegendő földgáza lesz télire.
Makro / Külgazdaság Ukrajna robog az uniós tagság felé: Kijevbe érkezett Ursula von der Leyen 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:11
Kijevbe érkezett csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy ukrán vezetőkkel, köztük Volodimir Zelenszkij elnökkel tárgyaljon.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen: maradnak a szankciók, rendkívüli adót vetnek ki az energiacégekre 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 11:08
Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Strasbourgban tartotta az unió helyzetét értékelő éves beszédét.
Makro / Külgazdaság Uniós pénzek: közelednek az álláspontok? 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 07:49
Ursula von Der Leyen bizottsági elnök békülne, az Európai Parlament azonban szkeptikus a közbeszerzések átláthatósága érdekében és a korrupció ellen ígért magyar lépések tekintetében.
Makro / Külgazdaság Beint Brüsszel Putyinnak: maximálnák az orosz gáz árát 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 7. 14:27
A javaslatot Ursula von der Leyen jelentette be ma brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen: Varsó még nem teljesítette a helyreállítási források kifizetésének feltételeit 
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 13:21
Varsó még nem teljesítette a koronavírus-járvány utáni helyreállításra szánt európai uniós források kifizetéséhez fűződő feltételeket - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke a Dziennik Gazeta Prawna lengyel gazdasági napilap honlapján kedden megjelent interjúban.
Makro / Külgazdaság Megszületett a nagy uniós gázalku az azeriekkel 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 17:37
Az EU és Azerbajdzsán szorosabbra fűzi a kétoldalú kapcsolatokat, beleértve az energiaügyi együttműködést is.
Makro / Külgazdaság Ismét civileket ért rakétatámadás Ukrajnában – csaknem tízszeresére növeli a NATO a gyorsreagálású haderejét – esti háborús összefoglaló 
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 18:16
Összefoglalónk az ukrajnai háború 124. napjáról.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen és Biden: továbbra is együttműködünk, hogy csökkentsük Oroszország energiából származó bevételeit 
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 17:53
Az EU és az Egyesült Államok továbbra is együttműködik, hogy a következő hónapokban tovább csökkentse Oroszország energiából származó bevételeit, ezáltal gyengítve azon képességét, hogy finanszírozni tudja az Ukrajnában kirobbantott, indokolatlan háborúját - írta hétfőn közzétett közös nyilatkozatában Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, és Joe Biden amerikai elnök.
Makro / Külgazdaság A nap képe: kézcsókkal bókolt Brüsszelben Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 13:21
Kinek bejön, kinek nem, a magyar kormányfő mindenesetre marad ennél az üdvözlési formánál.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG