Visszavásárlási aukció
Makro / Külgazdaság Sikerült visszavenni egymilliárdért a drága dollárkötvényekből
Privátbankár.hu | 2020. január 29. 13:23
Sikeres volt az egy hete meghirdetett aukció, így Magyarország egymilliárd dollár értékben vásárol vissza korábban magas hozam mellett kibocsátott dollárkötvényeket. Ezzel jelentős kamatmegtakarítás ér el az állam a következő években.
Makro / Külgazdaság Jelentősen csökkenhet a devizaadósságunk
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 14:23
Egymilliárd dollár értékben vásárolna vissza korábban kibocsátott kötvényeket. A lépés logikus lenne, hiszen a forintban kibocsátott állampapírok rendre alacsonyabb hozam mellett kelnek el az aukciókon, mint amennyit a piacon lévő dollárkötvényekre fizetni kell.
Állampapír / Kötvény Megkönnyebbülés: jó volt a kereslet a magyar államkötvényekre
Privátbankár.hu | 2014. október 30. 12:35
Nagyon sikeresek voltak a csütörtöki államkötvény-aukciók, jelentős volt a túljegyzés, a felkínált mennyiséget megemelték és a hozamok is stabilak maradtak. Úgy tűnik, a hosszú futamidejű kötvényeink iránt még mindig élénk a kereslet.
Állampapír / Kötvény Rengeteg magyar állampapírt vettünk vissza - mi értelme volt?
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 13:04
A 2,4 százalékos hozam csábító alkalom volt arra, hogy idő előtt visszavegyük államkötvényeinket - remélhetőleg majd más magyar papírokat vesz, aki most eladott.
Állampapír / Kötvény Tisztességes hozamzuhanás az éven túli kötvényeknél
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 15:23
Júniusban és októberben lejáró államkötvényekre tartott visszavásárlási aukciót szerdán az ÁKK, ahol sokszoros túljelentkezés alakult ki, tízmilliárd forintnyi papírra 52,2 milliárdnyi ajánlat érkezett. A másodpiaci referenciahozamok komolynak számító mértékben, 20-25 bázisponttal csökkentek az éven túli határidőknél.
Friss
hírlevél