<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p
Tovább tart Spéder Zoltán kigolyózása a hatalomból: lecserélték a Posta teljes vezetését, bemutatták az új embereket.
Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség korábbi nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára és Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. korábbi vezérigazgatója 2016. április 5-én. Egyikük sincs már a pozíciójában. MTI Fotó: Marjai János

2016. augusztus 12-én lemondott tisztségéről a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságának és Felügyelőbizottságának több tagja, köztük Szarka Zsolt, a Posta elnök-vezérigazgatója is közös megegyezéssel távozik posztjáról.

A posta ezer (vagy még több) szállal kötődik Spéder Zoltánhoz és érdekeltségeihez, elsősorban az FHB bankhoz; a korábbi vezetést is értelemszerűen Spéderhez köthetőként tartották számon. Amióta beindult a Spéder elleni kormányzati leszámolás, egy csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen indult nyomozás során a Magyar Postánál is nyomozók jártak.

Akik most mentek:

  • Békési Ákos (a Magyar Posta Igazgatóságának tagja),
  • Bulyáki Iván (a Magyar Posta Igazgatóságának tagja),
  • Kovács Zoltán (a Magyar Posta Igazgatóságának tagja),
  • Lontai Dániel (a Magyar Posta Igazgatóságának tagja),
  • Szarka Zsolt (a Magyar Posta Igazgatóságának elnöke),
  • Szauer Tamás (a Magyar Posta Igazgatóságának tagja).
    Lantos Csaba, (a Magyar Posta Felügyelőbizottságának elnöke),
  • Szabó Levente, (a Magyar Posta Felügyelőbizottságának tagja),
  • Szarvas Ferenc, a Magyar Posta Felügyelőbizottságának tagja).

Helyettük új tagokat választottak az igazgatóságba és az fb-be. Mostantól a felügyelőbizottság tagja:

Dr. Boros Eszter jogász, EU- szakjogász, diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Pályafutását 2000-ben az Eximbankban kezdte, ahol 2002-től osztályvezetőként, majd 2010-től vezető jogtanácsosként dolgozott. Részt vett az Eximbank jogi és közbeszerzési ügyeinek operatív irányításában, közreműködött a projektfinanszírozási, tőkebefektetési és forrásszerzési ügyletek kezelésében és aktív szerepet vállalt a bankot érintő jogszabálytervezetek kidolgozásában és véleményezésében. 2015 júliusától az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. vezető jogtanácsosa, ahol felelős a vállalat távközlési jogi és közbeszerzési ügyeinek koordinálásáért.

Csoltkó Endréné közgazdász, nemzetközi mérlegképes könyvelő, a Pátria Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója. A takarékszövetkezeti szektorban 1985 óta dolgozik, munkáját a Monor és Vidéke Takarékszövetkezetnél kezdte. 1998-tól tagja a jogelőd Monor és Vidéke, illetve 2012-től a Pátria Takarékszövetkezet igazgatóságának. 2014 júniusa óta a Pátria Takarékszövetkezet első számú vezetője. Vezetői pályafutása során a takarékszövetkezet tevékenységéhez, működéséhez kapcsolódó szakmai bizottságok, fórumok aktív tagja volt, és jelenleg is részt vállal véleményalkotó, jövőt meghatározó szakmai munkákban.

Dr. Kovács Mónika jogász, diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Pályafutását 2005-ben a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.-nél kezdte jogászként. 2009-től üzletág igazgatóként irányította a közlöny és elektronikus kiadvány üzletágat. Felelősségi körébe tartozott a jogi szakterület, az ügyfélszolgálati és értékesítési pontok, valamint a teljes szerkesztőség irányítása. 2005 és 2008 között óraadó oktatóként dogozott a PTE Alkotmányjogi tanszékén.

Ők kerültek az igazgatóságba

A társaság újelnök-vezérigazgatója Illés Zoltán lett; alább olvasható az ő bemutatása és az új igazgatósági tagoké is:

Illés Zoltán közgazdász, banki szakember, közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik vállalatirányítási, pénzügyi- és szolgáltatásmenedzsment, valamint üzletfejlesztési területen. Pályafutását az ABN Amro Bankban kezdte 1995-ben informatikai osztályvezető-helyettesként, majd 1998-tól a marketing és termékfejlesztési üzletág vezetője lett. 2000 és 2002 között ő irányította az ABN Amro Bank és K&H Bank egyesülését, majd a fúziót követően 2005-ig a lakossági értékesítési üzletág igazgatója volt. 2006-tól az OTP lakossági igazgatóságának vezetője lett, ahol 9 országra kiterjedően irányította és felügyelte a bank lakossági termékeit és szolgáltatásait. 2007-2014 között az OTP Bank oroszországi leányvállalatának igazgatósági tagja, 2012-2013-ban vezérigazgatója. 2015-ben a világ egyik vezető üzleti iskolájában, az Insead-en szerzett global executive MBA képesítést.

Kálmán László közgazdász, banki szakember. Tanulmányait a Külkereskedelmi Főiskolán, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte. Pályafutása alatt elsősorban a vállalati szektor, ezen belül kiemelten a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésével foglalkozott. Az ING Bankban kockázati elemzőként, majd ügyfélkapcsolati főosztályvezetőként tevékenykedett. Termékfejlesztési vezetőként aktív szerepe volt a K&H Bank és az ABN Amro Bank fúziójában, az egyesült pénzintézetben pedig már a KKV hálózatot irányította. Ezt követően az OTP Bankban 4 éven át a fogyasztási hitel, majd újabb 4 évig a mikrovállalati és társasházi üzletág igazgatói pozícióját töltötte be. 2011 és 2016 között igazgatóként az Erste Bank KKV üzletágát szervezte újjá és helyezte ismét növekedési pályára.

Dr. Károlyi László PhD, okleveles matematikus és villamos mérnök. 1980-2001 között a Belügyminisztériumban dolgozott különböző beosztásokban. 2001-2002 között a Magyar Posta Zrt. távközlési igazgatója volt, majd ezt követően az üzleti szférában a civil biztonság területén látott el feladatokat. 2010 óta a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója, amely beosztásban irányítja a Társaság humán-, vagyon- és pénzforgalmi rendszereinek védelmét, továbbá a munka- és környezetvédelmet. 2010 óta a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola postagazdálkodási szakának tanszékvezető főiskolai tanára.

Majláth Zsolt László pénzügyi-vállalkozási szakközgazdász, műszaki menedzser, a Diósgyőri Papírgyár Zrt. vezérigazgatója. Széles körű vállalatirányítási-, stratégiai tervezési-, termékmenedzsment és műszaki tapasztalatokkal rendelkezik. 1998 és 2011 között a Pénzjegynyomda Zrt.-nél dolgozott minőségbiztosítási és termelési területen, 2008-tól a vállalat termelési-műszaki igazgatója volt. 2011 és 2015 között a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, ahol végrehajtotta a vállalat teljes reorganizációját és megteremtette a további működés alapjait. 2015 áprilisától a Diósgyőri Papírgyár Zrt. vezérigazgatójaként felel a Társaság műszaki-technológiai megújításáért és a jövőbeni sikeres működés megalapozásáért.

Osztrogonácz Gábor a Janus Pannonius Tudományegyetem közgazdaságtudományi karán diplomázott, húsz éves pénzügyi és vállalatvezetői tapasztalattal rendelkezik. 1992-től tíz éven át az Inter-Európa Bank Rt. Pécsi Területi Igazgatóságán dolgozott, majd 2002-2008-ig az Erste Bankban folytatta pályafutását kereskedelmi centrum igazgatói pozícióban. 2008 és 2011 között az MKB Bank területi igazgatója volt, majd 2012 januárjától a Szigetvári Takarék ügyvezető igazgatója, 2012 májusától a Szigetvári Takarék igazgatóságának tagja. 2016 júliusában megválasztották a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) igazgatósági tagjának.

Dr. Szivek Norbert jogász, tanulmányait Németországban kezdte, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán fejezte be 2000-ben. Pályafutása a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél indult, ezt követően egy piacvezető ingatlan-beruházásokkal foglalkozó cégnél folytatta karrierjét, ahol az energetikai üzletággal foglalkozott. 2005-ben saját vagyonkezelő céget alapított. 2015 februárjától a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és az igazgatóság tagja. Számos kiemelt jelentőségű társaságnál tölt be tisztséget: tagja a Magyar Villamos Művek Zrt., a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt. és a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának, valamint a MOL Nyrt. felügyelőbizottsági tagja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Jöhetnek vissza a magyar vendéglátósok?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:20
Németországban minden negyedik állás eltűnt a gasztronómiai ágazatban.
Karrier Koronavírusos az osztrák kancellár
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 18:16
Karl Nehammer szerint nem kell aggódni miatta. 
Karrier Megvan a megállapodás: a Spar pénztárosai akár 392 ezer forintot is kereshetnek havonta
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:59
Megszületett a bérmegállapodás a Spar Magyarországnál.
Karrier Béremelés az Aldinál: a kezdő dolgozók is 360 ezer forint felett keresnek
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:34
Valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét az Aldi Magyarország január 1-jétől - közölte a vállalat.
Karrier Novák Katalin lemond - ez volt az utolsó kormányülése
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 15:06
Ezt közösségi oldalán jelentette be.  
Karrier Most már törvény szabályozza a távmunkát Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 15:36
A veszélyhelyzet meghosszabbításával állandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása.
Karrier Új állást keres? Ezekre a készségekre harapnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 14:25
Többet ér a jó hozzáállás és a kommunikációs készség, mint bármilyen konkrét ismeret. Azért egy idegen nyelvet nem árt tudni.  
Karrier Döntött az Alkotmánybíróság az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 12:49
Elutasították az indítványokat.
Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló