<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormányközeli Figyelő lehozta az új kormány összeállítását. Fontos kulcsemberek tartják meg a pozíciójukat, mások viszont nem vállalták az újabb ciklust és már el is köszöntek - a kormányzat struktúrájának átalakítása egyelőre nem látszik, egyetlen új miniszteri poszt szerepel az értesülésekben, a feladatkörök változásáról még nincs hír.
Orbán Viktor miniszterelnök egy évvel ezelőtt az Országgyűlésben. MTI Fotó: Illyés Tibor

Akik maradnak

A lap értesülései szerint a kormány tagja marad Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterként (avagy propagandaminiszterként). Varga Mihály marad nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Trócsányi László pedig igazságügyi miniszter.

Semjén Zsolt marad miniszterelnökhelyettes.

Akiket lecserélnek

A Figyelő először azt írta, Simicskó István is maradhat honvédelmi miniszter, de később úgy értesültek: Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök veszi át. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is távozik (itt írtunk róla), helyére Nagy István FM-parlamenti államtitkár kerül.

Ahogy arról már korábban írtunk, Lázár János is visszavonul a Miniszerelnökséget vezető miniszteri posztjáról, feladatait Gulyás Gergely veszi majd át. (Gulyás Gergely helyett Kocsis Máté lesz a Fidesz frakcióvezetője a lap szerint.)

Balog Zoltán nem vállalja a jövőben az EMMI vezetését, a giga-minisztérium élére az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Kásler Miklós kerülhet (neki egyébként volt pár meredek állítása korábban, az egyebek mellett az egészségügyért is felelős miniszter például azt is mondta: a halálos betegségeknek jó 70-80%-át a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni.)

Seszták Miklós távozik a fejlesztési tárca éléről, a Figyelő szerint már biztos, hogy a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter.

Egy új minisztérium és egy távozó miniszter

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a lap szerint kap egy minisztériumot: innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.

A Figyelő cikke nem említi, de Kósa Lajos bejelentette hogy nem marad miniszter - helyette a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke lesz.

Kósa egyébként a minap az Origónak azt mondta, az új feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhat miniszter. Arra a kérdésre, hogy a jövő évi EP-választásokon is Kósa lesz a Fidesz kampányfőnöke, azt válaszolta, arra a feladatra Gyürk Andrást választotta meg az elnökség, szintén a miniszterelnök előterjesztésére.

Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG