<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Az Európai Beruházási Bank (EIB) feltőkésítésével csaknem 200 milliárd euró mozgatható meg a gazdasági növekedés beindítását szolgáló projektek finanszírozására az intézmény vezetőjének hétvégi nyilatkozatai szerint.

Werner Hoyer, az EIB elnöke úgy véli: amennyiben a tulajdonosok - az Európai Unió tagországai - az utóbbi időszakban felmerült javaslatnak megfelelően 10 milliárd euróval megemelik a bank saját tőkéjét, akkor az intézmény saját forrásból évi 60 milliárd eurót tud hitelezni. Azok a projektek, amelyekhez az EIB forrást biztosít, vonzóvá válhatnak további befektetők számára, így összesen nagyjából 180 milliárd eurót lehet megmozgatni - mondta Hoyer a Rheinische Post című lap hétvégi számában megjelent interjúban.

Az Európai Befektetési Bankot a Római Szerződés értelmében alapították 1958-ban. Az EIB tulajdonosai az Európai Unió tagállamai. A pénzügyileg független intézmény feladata a tagországok kiegyensúlyozott gazdasági fejlődésének segítése, az Európai Beruházási Alap kezelése, hozzájárulás az EU fejlesztési politikájához, a tagállamok közlekedési és távközlési infrastruktúrájának kiépítéséhez és fejlesztéséhez, a környezet és élet minőségének védelme, az EU energiapolitikai céljainak megvalósítása, az ipari verseny fokozása, a kis- és középvállalkozások támogatása, az egészségügy és oktatás infrastruktúrájának fejlesztése, az EU-n kívüli országok gazdaságának támogatása.

 

A foglalkoztatási helyzet javítására kedvezményes kamatú kölcsönöket folyósít, garanciát nyújt és pénzügyi csomagokat állít össze.

A tőkeemelést mindenekelőtt Francois Hollande francia elnök szorgalmazza, aki az adósságcsökkentést és költségvetési fegyelmet előíró fiskális paktum mellé egy növekedésösztönző intézkedésekből álló csomagot kíván helyezni. A többség támogatja, Nagy-Britannia és Svédország elutasítja az elképzelést.

Hoyer óvott a túlzott várakozásoktól, hangsúlyozta, hogy az EIB feltőkésítése nem csodafegyver, a projektfinanszírozás gazdaságélénkítő hatása nem azonnal, hanem több éves távlatban jelentkezik, és csak a válság megoldását célzó többi erőfeszítéssel együtt, azokat kiegészítve. Az pedig tévedés, hogy a forrásokat kizárólag az euróövezet válságállamainak támogatására lehetne fordítani - tette hozzá.

Az EIB ugyan nagy figyelmet kíván fordítani a válság által leginkább sújtott országokra, de nem az a küldetése, hogy megmentse az euróövezet bajba került tagjait. "Ezt nem is engednék az euróövezeten kívüli uniós tagországok, és az övezeten belül sem támogatná mindenki" - mondta a korábbi német külügyminisztériumi államminiszter a Deutschlandfunk német közszolgálati rádióban vasárnap sugározott interjúban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
KKV Hogyan dolgozzunk együtt a folyamatosan kötekedő kollégákkal?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 17:06
A munkahelyi konfliktusok senki számára sem ismeretlenek, azonban míg egyes viták előre visznek és fejlődéshez vezetnek, mások csak kárt okoznak, és mérgezővé teszik a munkahelyi légkört. Mit tehetünk azért, hogy a kötekedő kollégákkal együtt tudjunk dolgozni? A Harvard Business Review kutatói ezt járták körbe.
KKV Örülhetnek a lottóárusok ennek a hírnek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 15:32
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek.
KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos