EIB
Makro / Külgazdaság Karácsony Gergely szeretné, ha a kormány betartaná az ígéretét
MTI | 2020. október 29. 15:47
A fővárosi önkormányzat újra a kabinet asztalára teszi az Európai Beruházási Bankhoz (EIB) benyújtandó fejlesztési hitel programcsomagját - közölte a főpolgármester csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság Orbán: Magyarország nem csak érdekelt Európa sikerében, de tesz is érte
Privátbankár.hu | 2016. június 13. 10:55
A miniszterelnök szerint akár kétszer ennyire is képes a gazdaság középtávon.
Makro / Külgazdaság Hitelt vesz fel a kormány - elárulták, hol építenek utat belőle
Privátbankár.hu | 2016. március 7. 13:18
Félmilliárd eurós hitelkeretről írt alá a kormány és az Európai Beruházási Bank A közúthálózat fejlesztésére megy a pénz a következő öt évben.
Makro / Külgazdaság Délután egy szép nagy hitelt vesz fel Magyarország
Privátbankár.hu | 2015. június 29. 13:40
Az Európai Beruházási Bank 500 millió eurós hitelt nyújt Magyarországnak.
Makro / Külgazdaság Dobták a mentőövet: ekkora hitelt kapott Ukrajna
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 18:12
Az Európai Beruházási Bank (EIB) 1 milliárd euró hitelt nyújt Ukrajnának az idén egy tavaly megkötött megállapodás értelmében.
Pénzügyi szektor Baranyay: az NHP II. csak a beruházások beindulásával lehet sikeres
Privátbankár.hu | 2014. április 12. 10:22
Az NHP I sikerével szemben a második fázishoz már egyértelműen finanszírozható beruházások kellenek - véli Baranyay László, az EIB alelnöke, aki szerint régiónk fejlődés előtt áll, s van esély Magyarország felminősítésére
Pénzügyi szektor Ennyi pénzt rakott a magyar gazdaságba az EU bankja
Privátbankár.hu | 2014. április 10. 17:01
Az Európai Beruházási Bank (European Investment Bank, EIB) 2013-ban mintegy 755 millió euró összegű hitelszerződést írt alá magyarországi projektek finanszírozására - az elmúlt öt évben összesen 7,4 milliárd eurónyit.
Ingatlan 600 év, mire lecseréljük a lakásokat - mit kellene tenni?
Privátbankár.hu | 2014. február 24. 11:04
A jelenlegi tempóban 600 év alatt újulna meg a magyar lakásállomány, még a '33-as nagy válság alatt is több új otthon épült, mint most.
Makro / Külgazdaság Akár már holnap dönthet az Alkotmánybíróság a devizahitelekről
Privátbankár.hu | 2014. február 23. 11:32
Az már most biztos: fölösleges arra számítani, hogy a testület alkotmányellenesnek mondja ki ezeket a szerződéseket. Előzetesen az is biztosra vehető, hogy az alkotmánybírákat sem a Kúria jogegységi határozata, sem az Európai Bíróság várható döntése nem befolyásolja majd. Akkor mégis mire számítsanak a devizahitelesek?
Részvény / Deviza / Áru Hogy jobb legyen a net: fejleszt a Magyar Telekom
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 18:04
Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá pénteken Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására - közölte a társaság.
KKV Hitelből fizetnék ki a horvátok a Molt?
Privátbankár.hu | 2013. október 4. 09:09
A horvát kormánynak várhatóan az Európai Bizottság jóváhagyását is ki kell kérnie.
Ingatlan Így lehetne fellendíteni az ingatlanpiacot
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 26. 12:09
Javaslatokat dolgozott ki a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) a piac fellendítésére, egyebek mellett a szocpol átalakítását és kormánybiztos kinevezését sürgetik.
Karrier Távozik az MFB vezére - két utódja is van
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 2. 17:09
Baranyay László az EIB alelnöke lett, ezért távozik. Szétválasztják az elnöki és a vezérigazgatói posztot.
Pénzügyi szektor Sajnálják a pénzt a tulajdonosok a közép-kelet-európai bankokra
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 17:01
2011 óta szűkül a támogatás.
Makro / Külgazdaság Uniós extra pénzeket kaphatunk az árvízi helyreállításra
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 10:59
Az Európai Beruházási Bank (EIB) kész pénzügyi támogatást nyújtani az európai árvízkárok megtérítéséhez - jelentette be közleményében a luxembourgi székhelyű pénzintézet.
Pénzügyi szektor 100 millió euró érkezik Európából a diákhiteleseknek
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 16:31
Az Európai Beruházási Bank 100 millió eurót kölcsönöz a Diákhitel Központnak, hogy azt a magyarországi felsőoktatási intézményekben tanuló diákoknak folyósítandó kölcsönökre fordítsa.
Makro / Külgazdaság Nem megszorítás kell: így mentenék a bajba jutott országokat
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 08:45
Nem megszorítások, hanem szigorú költségvetési fegyelem és erős integráció kellene a válság felszámolásához - mondta Mihai Tanasescu, az Európai Beruházási Bank alelnöke, aki emlékeztetett arra, hogy novemberben egy új, kétéves, 30 milliárd euró értékű közös akciótervben állapodtak meg a nemzetközi pénzintézetek.
KKV Luxembourgból érkezik pénz a magyar vállalatoknak
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 14:35
A luxembourgi székhelyű Európai Beruházási Bank (EIB) százmillió euró hitelt nyújt a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) a kis- és középvállalkozások (kkv), valamint az állami szektorhoz tartozó támogatók pártfogását élvező kis- és közepes infrastrukturális beruházások finanszírozására.
Makro / Külgazdaság Van, aki pénzt ad a görögöknek
Privátbankár.hu | 2012. július 22. 16:31
Az Európai Beruházási Bank (EIB) 1,44 milliárd euró értékben folyósít hitelt a görög magánszektornak, illetve infrastruktúrafejlesztő programokra 2015-ig, élénkítve ezzel az ország gazdaságát - egyezett meg a pénzintézet vezetője és a görög pénzügyminiszter. A megállapodást a napokban írják alá.
Karrier Marad nyolc százalék a Diákhitel kamata
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 16:30
A bizonytalan pénzpiaci környezet ellenére is változatlan rekordalacsony szinten, évi nyolc százalékon marad a szabad felhasználású Diákhitel kamata idén július 1-je és december 31-e között – írja a Diákhitel Központ.
Makro / Külgazdaság Így látják a görög helyzetet a londoni elemzők
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 18:36
Londoni elemzők szerint a görög parlamenti választások nyomán csökkent annak a rövid távú kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de ez a veszély hosszabb távlatban továbbra sem szűnt meg, és ezért tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmény ellenére sem várható.
Makro / Külgazdaság 63 millió eurós szerződést írt alá Matolcsy
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 08:28
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 63 millió euró összegben projektfinanszírozó szerződést írt alá az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnökével, Wilhelm Moltererrel.
KKV 10 milliárddal 180-at mozgatna meg az Európai Beruházási Bank
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 09:10
Az Európai Beruházási Bank (EIB) feltőkésítésével csaknem 200 milliárd euró mozgatható meg a gazdasági növekedés beindítását szolgáló projektek finanszírozására az intézmény vezetőjének hétvégi nyilatkozatai szerint.
Makro / Külgazdaság Barroso szerint menetrend kell a gazdasági unió kiépítésére
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 16:36
José Manuel Durao Barroso szerint az euróövezet országainak menetrendet kell készíteniük arról, milyen lépéseken át kívánnak eljutni a teljes körű gazdasági unióig. Az Európai Bizottság elnöke erről kedden Brüsszelben beszélt egy nemzetközi gazdasági tanácskozáson, amely a növekedés lehetőségeivel foglalkozott.
Karrier Politikai csaták a vezető európai pénzintézetek élén
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 13:09
Nem számíthat második mandátumra júliusban lejáró megbízatása után Thomas Mirow, a kelet-európai beruházásokat támogató Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) német elnöke, a pozíciót valószínűleg egy francia jelöltnek kell átengedni - írta a Handelsblatt.
Pénzügyi szektor Bajban is barátok-az EIB kitart a görögök mellett
Privátbankár.hu | 2012. február 21. 14:57
Az Európai Beruházási Bank (EIB) továbbra is támogatja a görög növekedésösztönző programokat. A bank alelnöke azt mondta, hogy osztatlan felelősség nyugszik Görögország, az EU és az EIB vállán. Az alelnök szerint nem elég csak az államadósság-rendezésre összpontosítani, növekedési kilátásokra is szükség van. Úgy vélte, Athén kiválása az euróövezetből nem választási lehetőség.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony ár miatt veheti magát a Pannergy
Borbély Péter | 2012. január 16. 18:00
Hetek óta aktívan veszi a saját részvényeit a Pannergy. Úgy tudjuk, hogy a háttérben egyelőre nincsen szó a cég eladásáról, a vezetés valószínűleg a piacnak üzen ezzel és az alulértékelt papírok vételére buzdít. Az Európai Uniós és a hazai támogatások jövőjének bizonytalansága ugyanakkor óvatosságra int a most már főleg geotermikus energia hasznosításával foglalkozó céggel kapcsolatban.
hírlevél
depositphotos