3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Jó hír jött a Buda-Cash ügyfeleknek – Orbán azért vetette ki a közpénzt a Quaestorból, mert mindenféle pletykák terjengtek a budapesti flaszteren - Tarsoly Csabát őrizetbe vették.

A Főügyészség szerint minden Buda-Cash károsultat kártalaníthatnak majd. A nyomozás során 68 milliárd forint vagyont foglaltak le, ez az összeg több, mint amennyi az ügyfelek kára, így a fővárosi főügyész szerint remény van arra, hogy minden károsultat kártalanítani lehet. Az eddig feltárt, mintegy 62 milliárd forint összesített kár mellett a hozzávetőleg 68 milliárd forint értékű vagyont ingatlanok, üzletrészek, bankszámlák, ingóságok és készpénz formájában sikerült biztosítani.

Tegnap este előállította, majd kihallgatta Tarsoly Csabát, a Quaestor vezérét a rendőrség, majd őrizetbe is vették őt és két társát. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ezek után vették őrizetbe őket a rendőrök.

Jó kérdés, hogy kerülhetett állami pénz csalók kezébe - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Nincs Magyarországnak olyan modern kincstári rendszere, ami megfelelő lenne, hogy kívül tarthassák a közpénzeket az ilyen pénzügyi manővereken. Orbán Viktor szerint nem arról van szó, hogy kockázatos eszközökben tartották az adófizetők pénzét, hanem arról, hogy rossz helyen tartották. Arra a kérdésre, hogy volt-e bennfentes információja a Quaestor bedőléséről, azt mondta: a Buda-Cash bedőlése után a Honvéd Egészségpénztár és sok önkormányzat pénze beragadt, akkor "szólalt meg a csengő a fejükben", "mindenféle pletykák terjengtek a budapesti flaszteren" - fogalmazott a miniszterelnök. Tarsoly Csabától valóban kapott levelet a kormány - aznap, amikor az MNB-nél bejelentést tettek. Ennek tartalma megegyezett az MNB-nek tett bejelentéssel. A levél közvetlenül Orbánhoz érkezett, nem Szijjártó Péter külügyminiszteren keresztül. A levél kézhezvétele után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult Orbán Viktor.

Megérkeztek a Központi Statisztikai Hivatal adatai a tavaly december és idén február közötti foglalkoztatottságról. Ez alapján 111 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban. Németh Dávid, a K&H elemzője szerint éves szinten javulást, az előző három hónapos időszakhoz képest stagnálást, illetve mérsékelt gyengülést mutatnak a számok, amelyekből az is kiderült, hogy bár többen szeretnének dolgozni, a munkaerőpiac egyelőre nem képes felszívni ezt a keresletet. Az elemző 7 százalék körüli éves átlagos munkanélküliségi rátát vár 2015-ben.

2014 végén 2500 milliárd forintos köztartozást tartott nyilván a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Magyar Nemzet pénteki számában írt az adatokra hivatkozva arról, hogy a NAV-nak megszűnés előtt álló cégektől több mint 2000 milliárd forintot kellene behajtania. Az adóhatóság szóvivője, Kis Péter elmondta, hogy tavaly mindösszesen 360 milliárd forintot sikerült behajtani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG