3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Szülészeti osztályba csapódott egy orosz rakéta, a Gazprom már hétfőtől csökkentené szállításait. Reggeli háborús hírösszefoglaló.

  • Hamarosan bejelentheti a G7 csoport az orosz olajra meghatározott ársapka bevezetését egy amerikai kormányzati tisztviselő szerint. A csoport vezetősége a továbbiakban nem havonta, hanem csak évente néhány alkalommal fog összeülni az árszint esetleges megváltoztatásáról dönteni. A Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok alkotta G7 az unión kívüli a tengeri úton szállított orosz olajra meghatározott ársapkával az energiahordozók exportjából származó orosz bevételeket igyekszik csökkenteni. Az árkorlátozás december 5-étől léphet életbe. Oroszország már korábban bejelentette, hogy az ilyen intézkedést elfogadó országoknak nem fog olajat szállítani.

Mobiltelefonjaikat töltik emberek az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszon főterén 2022. november 15-én. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij
Mobiltelefonjaikat töltik emberek az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszon főterén 2022. november 15-én. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

  • Volodomir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy országszerte „sérthetetlenségi központokat” állítanak fel. E központok ingyen fognak elektromos áramot, fűtést, ivóvizet, internetszolgáltatást, mobiltelefonos szolgáltatást és gyógyszereket kínálni azokban a régiókban, ahol az orosz támadások miatt hosszabb időre megszűnnek a közszolgáltatások.

  • A Gazprom akár már jövő héten leállíthatja Ukrajnán keresztül bonyolított, nyugati irányú gázexportját. A cég azzal vádolja Ukrajnát, hogy nem érkezik meg a Moldovának szánt orosz gáz teljes mennyisége az Ukrajnán keresztülhaladó vezetékeken keresztül. Válaszul a Gazprom jövő hét hétfőn, azaz november 28-án már elkezdheti az ukrajnai vezetékeken a gázmennyiség csökkentését, amennyiben „továbbra is fennáll” ez a helyzet. Az ukrán fél tagadja, hogy kevesebb gáz lépett volna ki az országból Moldova felé, mint amennyi belépett Oroszország felől.
  • Két drónt lőtt le a krími orosz légvédelem a terület kormányzója szerint. A gépek egyike egy Szevasztopol közeli áramszolgáltató állomást támadott. A kormányzó szerint a támadások nem okoztak károkat, a lakosságot pedig nyugalomra intette.
  • Ukrán beszámolók szerint orosz rakétatámadás érte egy Zaporizzsja közelében található kórház szülészeti osztályát ma hajnalban. A Vilnianszk városát ért csapásban egy újszülött kisgyermek is életét vesztette.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nem jött örömhír a magyar iparról
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:30
A második becslés sem sok okot adott az örömre.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott a Szegeden építkező kínai autógyár
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 13:16
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Le kell cserélni az árakat a magyar benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:03
A gázolaj átlagára péntektől 600 forint fölé kerül. 
Makro / Külgazdaság Sötét alagútba tart a német lokomotív
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 11:27
A kelet-közép-európai régió gazdasága az a német iparhoz kapcsolódó beszállítói láncra épül, így idegesítő azt látni, hogy a rendszer központja olyan fordulóponthoz ért, amit mintha nem tudna kezelni. Legalábbis erre jutott egy friss elemzés. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okozott Kína
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:34
A piaci várakozásokat alulmúlta a kínai infláció. 
Makro / Külgazdaság Az oroszok tudják, hogy elveszíthetik a háborút?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 07:22
Harkivot visszafogottabban lövik az oroszok, miután az ukrán sereg támadja az orosz területen lévő csapatokat. 
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj: nincs elég cement, tégla, üveg és beton Ukrajnában
Mester Nándor | 2024. június 11. 15:17
Az építőanyagokat előállító gyárak közül sokat lebombáztak az oroszok, az ukránok pedig nem tudják hitelesen felmérni, hogy mennyi anyag kell az infrastruktúra és az épületek újjáépítéséhez. Enélkül a nyugati kormányok és cégek nem fognak túl sok pénzt adni, miközben azért a vállalatok ugrásra készen várják, hogy béke legyen.
Makro / Külgazdaság Tizenharmadszor is átírta az alaptörvényt az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 14:57
Szabályozni kellett, kinek nem adhat kegyelmet a jövőben a köztársasági elnök - de az uniós hitelfelvétel módjáról és a hadsereg bevetésének lehetőségéről is rendelkeztek.
Makro / Külgazdaság Irigykedve nézünk erre a cseh adatra
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 10:59
Csehországban főként az élelmiszerárak mérséklődése miatt csökkent a pénzromlás mértéke májusban.
Makro / Külgazdaság Mi kell ahhoz, hogy jobban éljünk? Botos Katalint erről is kérdezzük a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 16:22
A közgazdász, gazdaságtörténész, a rendszerváltás utáni első kormány, az Antall József vezette kabinet pénzügyi államtitkára, majd tárca nélküli minisztere, az Állami Bankfelügyelet 1992-1994 közötti elnöke június 19-én, szerdán délután fél 4-kor lesz a vendégünk. Az egyórás beszélgetésen szokás szerint nemcsak mi kérdezzük Botos Katalint, hanem Önök is, ehhez csak egy ingyenes regisztrációra van szükség.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG