<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
G7
Makro / Külgazdaság G7: Afganisztán soha többé nem válhat a terrorizmus biztonságos menedékévé
MTI | 2021. augusztus 25. 07:06
A táliboknak felelniük kell azért, mit tesznek a terrorizmus megakadályozására és az emberi jogok betartásáért, áll a csoport közleményében.
Makro / Külgazdaság Megszorongatják a Magyarországhoz hasonló adóparadicsomokat - veszélyben a versenyképességünk
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 19. 18:11
A technológiai óriáscégek megadóztatása volt az alapgondolat, a folyamat végén viszont a rendkívül alacsony társasági adót alkalmazó országok megregulázása jöhet, ráadásul váratlanul gyors tempóban: akár már júliusban valóban globálissá tehetik a minimumadó ötletét, amiről a G7-ek körében már megegyezés született. Válságtanácskozást tartott a hazai adószakma, a Pénzügyminisztérium szerint az intézkedés veszélyezteti a versenyképességünket.
Makro / Külgazdaság Kína lett a nyugati-világ elsőszámú ellensége
MTI | 2021. június 14. 07:48
A G7-csoport, azaz a hét vezető ipari hatalom csoportjának vezetői egyetértettek abban, hogy Kínát muszáj "ellensúlyozni" és "versenyezni" vele a demokrácia védelmétől a technológiai versenyig terjedő számos kihívást illetően - jelentette ki vasárnap Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd adag vakcinát ajándékoznak a szegény országoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 14. 06:24
Több mint egymilliárd adag koronavírus-vakcinát adományoz a kevésbé tehetős országoknak a hét vezető ipari hatalom csoportja (G7) - jelentette be a Hetek háromnapos angliai csúcstalálkozójának vasárnapi zárónapja után Boris Johnson brit miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor kapaszkodhat: a G7-ek megállapodtak a 15 százalékos minimális társasági adóban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 5. 15:40
A társasági adóztatás globális kiterjedésű reformjának előmozdításáról állapodtak meg Londonban tartott szombati értekezletükön a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) pénzügyminiszterei. Az Orbán-kormány ellenzi az elfogadott, 15 százalékos minimális mértéket.
Makro / Külgazdaság Trump eltolta a G7-et, meghívta Oroszországot, Dél-Koreát, Ausztráliát és Indiát is
MTI | 2020. május 31. 07:27
Kínát viszont nem.
Ingatlan Kártérítés nélkül felmondhatók a Liget-projekt gigafejlesztései, de így sem éri meg
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 14:05
Az önkormányzati választások után az egyik legfontosabb – részben politikai, részben üzleti – kérdés a fővárosban egész biztosan az lett, hogy mi lesz a sorsa a budapesti, többnyire kormányközeli vállalkozók által elnyert gigaprojekteknek. Karácsony Gergely, a főváros új vezetője már zuglói polgármesterként is többször kritizálta például a Liget-projektet, a kampányban pedig kifejezetten nagy hangsúlyt kaptak az erősen túlárazottnak tűnő látványberuházások.
Vállalat Az egyik legjobban fejlődő magyar fuvaroscég maga a rejtély
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 09:54
Nagyon szép eredmény a közúti fuvarozásban, ha egy magyar bejegyzésű családi cég 2,48 milliárd forintos árbevételt ér el.
Makro / Külgazdaság Trump elnyomta nyereségvágyát: nem a golfklubjában ülésezik a G7
Privátbankár.hu | 2019. október 20. 09:42
A heves bírálatok hatására Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren jelezte: letett róla, hogy floridai golfklubjában rendezze meg a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országának (G7) jövő évi csúcstalálkozóját.
Makro / Külgazdaság Miért esélytelen, hogy újra uránt bányásszanak Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2019. október 14. 11:11
Az uránbányászat újraindítását gyakorlatilag el lehet felejteni.
Makro / Külgazdaság Gazdagabbak a fideszes kerületek, de az ellenzékiek jobban gyarapodnak
Privátbankár.hu | 2019. október 11. 12:15
A fővárosi kerületekben 2010 után sikerült a Fidesznek bőven kétharmad fölé kerülnie: a polgármesterek száma és a kerületekben élő lakosság alapján egyaránt 80 százalékosnál is nagyobb lett a kormánypárti fölény. 2014-ben aztán két kerületet elvesztett a Fidesz, de ez még mindig 70 százalék feletti fölényt jelent.
Vállalat Villanybuszokra várunk, miközben még 36 éves Ikarus is fut Budapesten
Privátbankár.hu | 2019. október 4. 11:51
Nehéz nem mellre szívni, ha valaki kénytelen egy éppen elinduló régi Ikarus füstjét belélegezni. Időnként azért alakulnak ki konfliktusok biciklisek és buszvezetők között a kerékpárok számára is megnyitott buszsávokban, mert előbbiek a borzasztó kipufogógáz miatt nem akarják a busz mögött megvárni, míg az továbbindul a megállóból, így aztán a sofőrnek újra meg kell előznie őket, ami a nap nagy részében nem könnyű.
Makro / Külgazdaság „Energiatermelési szempontból semmi értelme nincs atomerőművet építeni”
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 27. 08:35
Óriási szükség lesz a jövőben is nukleáris mérnökökre, csak ne fessük a fiatalok elé az atomipari reneszánsz délibábját, vagy azt, hogy új erőműveket fognak építeni – mondja Mycle Schneider, a The World Nuclear Industry Status Report most megjelent friss számának összeállítója. A jelentést először Budapesten mutatták be, ennek kapcsán Mycle Schneiderrel arról beszélgetett a G7, hogy a megújulók előretörése milyen helyzetbe hozta az atomipart, és milyen megfontolások lehetnek a nukleáris fejlesztések mögött, ha az adatok azt mutatják, hogy a gazdasági racionalitás eltűnt mögüle.
Vállalat Három tenger mosta el a bedőlt magyar üzletlánc vagyonát
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 24. 10:22
Birodalmában soha nem nyugodott le a nap – fogalmazta meg az utókor V. Károly német-római császár, spanyol király hatalmának földrajzi kiterjedtségét. Furcsa a párhuzam, de hasonlót lehetett elmondani a csúcson több mint 50 saját és több tucatnyi franchise üzletet számláló One Euro Market üzletlánc hivatalos tulajdonosi köréről, amelyben szerepet kapott panamai, hongkongi, Marshall-, Seychelle- és Brit Virgin-szigeteki társaság is.
Makro / Külgazdaság Egyre inkább úgy tűnik, a G7-ek döntően politikai játszmából aggódnak csak az Amazonas-vidékért
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 16:40
A világ vezető gazdaságai hétfőn nagy rössel azonnali segélyt ajánlottak fel Brazíliának, hogy azzal fékezzék meg a dzsungelben tomboló tüzeket. A lépés pr-fogásnak nagyszerű, de ha megnézzük, maga az összeg arányaiban nevetséges, így Jair Bolsonaro brazil elnök valójában könnyű szívvel pöckölhette vissza másnap. Ezzel hívei körében megmaradhatott az első számú dél-amerikai vasmacsónak, aki nem engedi, hogy kívülről beleszóljanak országa ügyeibe, a Hetek csoportja pedig felvilágosult, zöld erőként tovább harcolhat a "brazil Trump" ellen. Közben az erdő a tavalyi évhez képest tényleg nagyon ég - csak ennél bő tíz éve még sokkal durvábban égett, ami akkor sokkal kevesebb embert is érdekelt.
Makro / Külgazdaság Trump saját golfklubjában rendezne csúcstalálkozót
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 11:14
Trump saját floridai golfklubjában tartaná jövőre a G7 országok csúcstalálkozóját, bár az elnök külföldi kormányoktól nem fogadhat el pénzt.
Makro / Külgazdaság Bolsonaronak nem kell a G7-gyorssegély az amazonasi erdőtűz megfékezésére
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 07:33
A brazil elnök szerint abból a 20 millió dollárból inkább erdősítsék újra Európát.
Makro / Külgazdaság Azonnali 20 millió dolláros segélyt küldenek a G7-ek az amazóniai tüzek megfékezésére
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 14:04
Ezt Emmanuel Macron jelentette be.
Makro / Külgazdaság Világháború felé sodródva – nem Európa lesz a fő hadszíntér
Káncz Csaba | 2019. augusztus 26. 09:31
A kereskedelmi- és a katonai konfliktusok kéz a kézben járnak, aki ezt nem látja, az nem sokat tanult a történelemből. Az ausztrál stratégiai műhelyek sorra jönnek ki friss jelentéseikkel, amelyek felvázolják a közelgő amerikai-kínai katonai konfliktus keretrendszerét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Bolívia a G7 országaitól kér segítséget az erdőtüzek oltásához
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 07:51
A bolíviai elnök meghívta a G7-országok vezetőit, hogy látogassanak el hazájába és segítsenek az amazonasi esőerdőt pusztító tüzek megfékezésében.
Makro / Külgazdaság Mégsem kapott komoly megbízást Macron a G7-től?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 16:48
Donald Trump amerikai elnök cáfolta, hogy bármilyen Iránnak szóló, közös üzenetet megvitattak volna a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport csúcstalálkozóján Biarritzban, a francia államfő pedig kijelentette, hogy nem kapott hivatalos megbízást a közvetítésre, mindegyik ország folytatja a saját kezdeményezéseit Teherán irányába.
Makro / Külgazdaság Összeültek a legerősebb országok fejesei – az utcákon tüntetnek
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 11:50
Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ francia oldalán, Hendaye-ban és a spanyol oldalon fekvő Irunban a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.
Makro / Külgazdaság Deal-re készülnek a világ hatalmasságai és a divat nagyágyúi
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 20:19
Megállapodásra készülnek a világ vezető hatalmai a nagy nemzetközi divatcégek tulajdonosaival a szombaton Biarritzban összeülő G7 csúcson. Nem szeretnék ugyanis, hogy 2050-re ez az iparág legyen az, mely a teljes széndioxid kibocsátás egynegyedéért lenne felelős a világon.
Makro / Külgazdaság G7 – vagy a szalonképtelen oroszok
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 15:22
Sokkal jobb lenne, ha Oroszország is ott lenne. Ezt üzente Donald Trump a G7 országok hétvégi csúcstalálkozója előtt. Ha viszont az ország gazdasági teljesítményét nézzük, semmi keresnivalójuk az oroszoknak a legfejlettebb államok között.
Makro / Külgazdaság Közös közlemény nélkül zárulhat a G7-csúcs, Junckert műtik
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 20. 19:00
A világ hét legfejlettebb országának szombaton kezdődő csúcsértekezlete először zárulhat közös közlemény kiadása nélkül. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke műtétje miatt biztosan nem vesz részt a megbeszélésen.
Makro / Külgazdaság Vita a magyar jövedelmekről: felzárkózunk vagy lemaradunk?
Privátbankár.hu | 2019. január 18. 12:36
Az MNB szerint hibás módszertan alapján jutott arra a G7, hogy európai összehasonlításban romlott a magyar jövedelmi helyzet. A G7 köszöni az észrevételeket, de továbbra is tartják, hogy igazuk van.
Makro / Külgazdaság Trump belerúg a NATO-ba: London és Varsó stratégia szövetséget kötnek
Káncz Csaba | 2018. június 25. 12:35
Trump az utóbbi hetekben visszatért választási kampányígéreteihez, a Kína-ellenes lépésektől egészen a Washington-Moszkva kapcsolat megerősítésének szándékáig. A NATO magasrangú hivatalnokainak már most rémálmai vannak a szervezet július 11-12-i csúcstalálkozójával kapcsolatban. A múlt héten újra Varsóba látogatott a brit diplomáciai és katonai vezetés, hogy megvitassa „a stratégiai külügyi-, védelmi- és biztonsági együttműködést” a két ország között, tekintve az „orosz agressziót”.
Makro / Külgazdaság Tényleg ennyire tapló volt Trump? Cukorkát dobott Merkelnek
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 10:56
Ne mondhassa Merkel, hogy soha semmit nem kapott az amerikai elnöktől.
Makro / Külgazdaság Óriási hisztériát robbantott ki Trump - tovább mélyül a szakadék
Gáspár András | 2018. június 11. 08:31
Két napig dolgoztak a résztvevők a G7 kanadai csúcstalálkozójának zárónyilatkozatán, hogy az mindenkinek megfeleljen, hogy aztán Donald Trump amerikai elnök egy mondvacsináltnak tűnő ok miatt utólag felrúgja az egészet egy Twitter-üzenettel. Egyre nagyobb szakadék tátong Washington és Európa között, ami Moszkva malmára hajtja a vizet.
Makro / Külgazdaság Trump ismét kikelt európai partnerei ellen
Privátbankár.hu | 2018. június 9. 18:47
A G7 csúcstalálkozón az amerikai elnök az amerikai elnök akadálymentes kereskedelmet hirdetett, majd ismét szapulni kezdte kereskedelmi partnereit, azzal vádolva őket, hogy éveken, sőt évtizedeken át kifosztották Amerikát a kereskedelem által. Nem tudni, mi viselte meg ennyire a lelkét: országa még mindig gazdagabb, mint majdnem összes kereskedelmi partnere.
Makro / Külgazdaság Húzd meg-ereszd meg Trump éppen békülget
Privátbankár.hu | 2018. június 9. 11:07
A G7-tanácskozás első napja után kereskedelmi fronton merevnek látszanak az álláspontok, mégis békülékeny hangnem tapasztalható az amerikai és a francia elnök részéről. A német kancellár és az EU Bizottság elnöke is új csúcstalálkozót javasol. Ne Oroszország finanszírozza a szélsőséges pártjainkat - mondják burkoltan.
Makro / Külgazdaság Komoly találkozó kezdődik - mindenki összefog Trump ellen?
Káncz Csaba | 2018. június 8. 14:15
A Fehér Ház szerint az Amerika által 1945-ben létrehozott globális gazdasági rendszer mára hozzájárul az amerikai gazdasági térvesztéshez Európával és Kínával szemben. Merkel eközben nagyobb európai összefogásra szólított fel olyan területeken, mint a védelem, a migráció és a muszlim imámok tréningje. Trump szerint az európai integráció mára bizonytalansági forrássá alakult.
Makro / Külgazdaság Fontos találkozót hagy faképnél Trump
Privátbankár.hu | 2018. június 8. 08:17
Az elnök előbb elmegy a G7-csúcsról. Kim Dzsongunnal találkozik.
Makro / Külgazdaság Merkel: nem kell egyetérteniük a világ vezetőinek
Privátbankár.hu | 2018. június 6. 14:51
A német kancellár szerint nem kell finomkodni és a kompromisszum kedvéért kompromisszumot kötni.
Makro / Külgazdaság Anglia a birodalmi múltba réved és légvárakba kapaszkodik
Káncz Csaba | 2018. április 21. 09:01
London erősíti az észak-európai biztonságpolitikai tengelyt, amely a brit szigetektől a Baltikumig húzódik. Boris Johnson külügyminiszter újra megpróbálja félrevezetni a briteket, ahogyan ezt már a Brexit kampány idején is tette. India példája jól mutatja, hogy milyen légvárakba kapaszkodik London.
Makro / Külgazdaság Trump kitaszíthatja a szuperhatalmak közül Amerikát
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 08:31
Nagyon nincsenek megelégedve az amerikai elnökkel Németországban. Angela Merkel saját lábára állítaná Európát, az egyik legbefolyásosabb német politikusként számon tartott Sigmar Gabriel külügyminiszter pedig igen erős hangvételű nyilatkozatában már Amerika fontosságának csökkenéséről beszélt.
Makro / Külgazdaság Trump tényleg szétveri a Nyugatot
Káncz Csaba | 2017. május 29. 08:06
Az amerikai elnök európai látogatásán órák alatt megrendítette a bizalmat. Ellentétben Washingtonnal, Brüsszel és Berlin nem akar konfrontációt Iránnal és Kínával. Felgyorsultak az egyeztetések az önálló európai védelmi erőről.
Makro / Külgazdaság Gyalog érkeztek a fejesek a migrációról tárgyalni, kivéve Trumpot
Privátbankár.hu | 2017. május 26. 16:40
Gyalog sétáltak végig helyiek és turisták között a világ hét iparilag legfejlettebb országainak (G7) vezetői a szicíliai Taormina utcáin pénteken, ahol csúcstalálkozójuk biztonsági és aktuális külpolitikai kérdések megvitatásával kezdődött.
Makro / Külgazdaság Tusk: egység nélkül Európa nem tudja megvédeni magát
Privátbankár.hu | 2017. május 26. 14:01
A szabályokon alapuló nemzetközi rend védelme is téma a G7-csúcson.
Makro / Külgazdaság Most utazol Olaszországba? Jön a sorban állás a határon
Privátbankár.hu | 2017. május 3. 09:56
Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a G7-csúcs miatt.
Makro / Külgazdaság Ezzel nyugtatják a piacokat, ha mennek a britek
Privátbankár.hu | 2016. június 23. 10:06
A G7-ek pénzügyi vezetői közleménnyel készülnek, Varga Mihály örülne, ha maradnának.
Makro / Külgazdaság Pénzt kérnek az ukránok - nem akarnak télen megfagyni
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 6. 15:44
A G7-ektől kértek pénzügyi támogatást orosz földgáz vásárlására.
Makro / Külgazdaság Összeült a titokzatos társaság - idén egyetlen magyart se hívtak
Káncz Csaba | 2015. június 12. 08:35
A rendkívül titokzatos és nyugati hatalmasságokat felvonultató Bilderberg-találkozó most zajlik.
Makro / Külgazdaság Felmelegített hidegháború? Az USA nukleáris fegyvereket telepíthet Európába
Káncz Csaba | 2015. június 10. 08:45
Negyed századdal a Szovjetunió szétesése után Washington újra készíti elő nukleáris fegyverek Európába telepítését. A washingtoni stratégák újra leporolták a régi elrettentési terveket. Merkel lobbizásának köszönhetően az ENSZ decemberi párizsi klímakonferenciája volt az egyik kiemelt téma a csúcson, legyőzve Kanada és Japán vonakodását.
Makro / Külgazdaság A nap fotói: hány különbséget találsz a két kép között?
Privátbankár.hu | 2015. június 8. 16:55
A G7 csúcstalálkozó résztvevői álltak össze egy családi fotóra a természet lágy ölén.
Makro / Külgazdaság 2 fokon múlik a jövőnk? Ez lehet a nap legfontosabb híre
Privátbankár.hu | 2015. június 8. 15:27
A világ legfejlettebb 7 országa a globális éghajlaváltozásról egyeztet, a hírek szerint Németország fontos törekvést vert keresztül a nagyhatalmakon. Hacsak ki nem derül az egész G7-ről, hogy már nincs is igazi jelentősége.
Makro / Külgazdaság Ma kiderülhet, hogy mihez kezd a világ az Iszlám Állammal
Privátbankár.hu | 2015. június 7. 09:40
Ma kezdődik a világ hét legfejlettebb ipari államát összefogó G7 csoport kétnapos németországi csúcstalálkozója.
Makro / Külgazdaság A görög államcsődről és az Iszlám Államról is tárgyalnak ma
Privátbankár.hu | 2015. május 27. 07:50
A tartós növekedéssel és a terrorizmus finanszírozásával összefüggő kérdéseket szeretnék megvitatni a G7 pénzügyi vezetői, de a görögökkel kell foglalkozniuk.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló