3p
A brókerbotrány-sorozat miatt védekeznek a brókercégek – erősödik a forint, újra meglehet 305-ös szint – drágul a benzin és pörög a külkereskedelem.

A Buda-Cash és a Hungária Értékpapír után újabb brókercég került bajba: tegnap a Magyar Nemzeti Bank felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, délután felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt, az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel. Az MNB alelnöke szerint a társaság akár 100 milliárd forintnyi fedezet nélküli kötvényt is piacra dobhatott. Ráadásul a kibocsátói kockázatra nem terjed ki a Befektető-védelmi Alap biztosítása, vagyis a Quaestor csődje miatt az Alap nem fizet kártérítést a kibocsátott kötvények tulajdonosainak.

Ezek a hírek megingatták a befektetők bizalmát, ezért védekeznek a brókercégek: van, ahol minden rendben zajlik. Két brókercég, az Equilor Befektetési Zrt. és a Concorde Csoport is az ügyfelek bizalmát kéri a nemrég kiadott közleményeikben. Mindkét vállalkozás Facebookon keresztül próbálja nyugtatni a kedélyeket és elhatárolódnak a botrányban érintett brókerházaktól. A Concorde és az Equilor is sajnálatosnak tartja ugyanakkor, hogy az ügyfelek bizalma az egész szektorban megremegett az esetek miatt. A tájékoztatóban mindkét cég biztosítja az ügyfeleket arról, hogy minden rendben működik, a pénz biztonságban, a tranzakciók ellenőrizve. A Magyar Nemzeti Bank rendszeresen ellenőriz, a könyvvizsgálatot pedig elismert szakemberek végzik. A közlemény szerint a Concorde Csoportnál az elmúlt hetekben végezte el a jegybanki felügyelet a vizsgálatokat, de mindent rendben találtak.

Bruttó 4 forinttal emelte a 95-ös benzin, és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. Az emeléssel a benzin átlagára 363 forintra, a gázolajé 375 forintra nőtt.

Újra 3 százalék fölötti mértékben bővült az export januárban, a külkertöbblet is szépen hízott. Az export euróban számított értéke 3,7, az importé 1%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 184 millió euróval nőtt.

Júliustól 15 milliárd forinttal megnövelhetik a szociális szférában dolgozók bérére fordítható összeget – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Czibere Károly szerint a szociális területen foglalkoztatott 93 ezer emberből 70 ezret érint majd a legkésőbb 2016. január 1-jén elinduló életpályamodell.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ez lenne Kína bosszúja az EU elektromos autók büntetővámjára?
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 23. 13:34
Az Európai Bizottság konzultációs kérelmet nyújtott be a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO), amelyben kifogásolja, hogy Kína szubvencióellenes vizsgálatot indított az EU-ból származó egyes tejtermékek behozatala ellen - jelentette be a brüsszeli testület hétfőn.
Makro / Külgazdaság Kamala Harris egyet előre-, Donald Trump egyet hátralépett
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 23. 10:36
Míg a demokraták elnökjelöltje új gazdasági javaslatokkal állt elő, republikánus ellenfele kénytelen volt végignézni részvényei leértékelődését.
Makro / Külgazdaság Készíttetheti a plakátokat Rogán Antal
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 23. 08:30
A júliusi reálkereset-adat ha hajszállal is, de jobb lett az egy hónappal korábbinál.
Makro / Külgazdaság Ezzel a kis trükkel mérsékelhető a kocsmákban a sörfogyasztás
Kormos Olga | 2024. szeptember 21. 16:54
Egy angol vizsgálat szerint mindössze a söröskorsó méretét kell csökkenteni, és visszafogható az alkoholfogyasztás, aminek hosszútávon rák- és más betegségmegelőző hatása van.
Makro / Külgazdaság Gyorsan hajtson be egy benzinkútra, ha nem akar rosszat magának!
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 21. 10:32
A szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk Mfor Üzemanyagár-figyelője nem sok jót jelez előre a jövő hétre.
Makro / Külgazdaság Rékassy Balázs: Már csak a szentlélek tartja össze az egészségügyet - videó
Csabai Károly | 2024. szeptember 21. 09:59
Ezt is kijelentette az orvos, egészségügyi menedzser a Klasszis Klubban. A beszélgetés során kitértünk arra, mi a legnagyobb baj az egészségügyben, mennyi pénz hiányzik az ágazatból, miért nem tesz meg mindent a kormány már csak a saját választói jobb ellátása érdekében is, miért nem szabályozzák nálunk megfelelően a magánegészségügyi szektort, mi várható az ügyeleti rendszer októberi budapesti bevezetésétől, hogyan értékelhető Magyar Péter programja? S Rékassy Balázs arra a kérdésünkre is válaszolt, ha kapna felkérést, vállalna-e tanácsadó szerepet a Tisza Párt elnöke mellett.
Makro / Külgazdaság A kínaiak ismét meglepték a világot
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 20. 11:54
Váratlant húzott a távol-keleti nagyhatalom jegybankja: nem változtattak a kamatokon.
Makro / Külgazdaság Ismét változik az üzemanyagár, ez sokakat kellemetlenül érint
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 20. 10:23
Nagy fordulat várható a hétvégén: olcsóbb lesz a dízel, mint a benzin!
Makro / Külgazdaság Fityiszt mutat az Orbán-kormány Brüsszelnek
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 19. 13:12
Közölte a miniszter, nem fizetik be a migrációs bírságot, de dolgoznak azon, hogy a napi egymillió euró ne halmozódjon tovább.
Makro / Külgazdaság Még soha nem volt ennyi svájci - ott már lassítanák a népesség növekedését
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 19. 12:19
Nem akarnak tízmilliós országot, népszavazást is tartanának erről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG