A csapolt sör fogyasztását a megkérdezettek 52 százaléka a nyárhoz, 19 százalék a tavaszi hónapokhoz kötötte. A csapolt sört előnyben részesítők táborát 40 százalékban a 18-29 évesek alkotják, a többi korcsoport aránya minden esetben 25 százalék alatt marad. A csapolt sört nem fogyasztók 65 százaléka azzal indokolta válaszát, hogy nem járnak olyan helyre, ahol ilyen formában tudnak sört inni.
Azzal az állítással, hogy nem megbízható a csapolt sör minősége, illetve a csapolás módja, 43 százalék értett egyet, a poharak, korsók higiénikus állapotát pedig 38 százalék kifogásolta. A csapolt sört preferálók 71 százaléka akkor is kiáll kedvenc sörtípusa mellett, ha az üveges ára kedvezőbb, s ugyanígy, a másfajta sört előnyben részesítők 61 százaléka akkor sem választja a csapoltat, ha az olcsóbb, mint az üveges. A higiéniai előírások betartását, a csapolás minőségét, valamint a személyzet hozzáértését mindkét csoportba tartozó megkérdezett egyaránt fontosnak tartja, ha ugyanis ezekről nincsenek meggyőződve, nem a preferált formában isszák a sört.
A megkérdezettek 83 százaléka tudja, hogy a sörcsapot rendszeresen tisztítani kell, 64 százalék azzal is tisztában van, hogy a csap nem érhet bele a sörbe, 9 százalék szerint nem szükséges a csap tisztítása, mert azt az átfolyó sör folyamatosan átöblíti.
MTI