3p

Az OTP Csoport eladja román leányvállalatát a Banca Transilvaniának.

A mai napon az OTP Csoport kötelező érvényű megállapodást írt alá a Banca Transilvaniával (BT) az OTP Bank Romániában fennálló részesedésének értékesítéséről. A megállapodás értelmében az OTP Csoport eladja az OTP Bank Románia leányvállalatait is, ami az OTP számára a teljes kivonulást eredményezi a román piacról. A tranzakció zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor, az illetékes pénzügyi- és versenyhatóságok jóváhagyásainak függvényében. A vételár 347,5 millió euró - közölte lapunkkal az OTP Csoport.

Egy idő múlva eltűnik ez a felirat Romániából. Fotó: Depositphotos
Egy idő múlva eltűnik ez a felirat Romániából. Fotó: Depositphotos

A szabályozói engedélyek megszerzése után OTP Bank Románia egyesül a BT-vel. Az OTP Bank márkanevet átmenetileg megtartják annak érdekében, hogy biztosítsák az egyesülés befejezéséig az ügyfelek és a munkatársak számára a zökkenőmentes átmenetet.  Az OTP Bank Románia és leányvállalatai továbbra is eleget tesznek az ügyfeleik felé vállalt kötelezettségeiknek, és a legmagasabb színvonalú szakmai szolgáltatásokat nyújtják az ügyfeleiknek, akiknek a tranzakcióval kapcsolatban semmiféle teendőjük sincs. 

Az OTP Bank Románia szintén fenntartja a Bethlen Gábor Alapítvány felé a Szülőföldön magyarul programmal kapcsolatban fennálló kötelezettségvállalásait, és az összes ügyfelét ugyan azokkal a feltételekkel fogja kiszolgálni, mint eddig, beleértve a többnyelvű vagy kétnyelvű kiszolgálást azokon a területeken, ahol erre szükség van.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója elmondta:

“A helyi bankunk hosszú utat tett meg az alatt a húsz év alatt, amíg Romániában működtünk. Jelentős organikus növekedést értünk el az elmúlt években, mindamellett világossá vált, hogy stratégiai növekedési céljainkat nem tudjuk elérni akvizíciók nélkül, márpedig az belátható jövőben kis esély mutatkozik egy lehetséges felvásárlásra. Biztos vagyok abban, hogy ügyfeleink továbbra is az elvárásaiknak megfelelő, magas színvonalú szolgáltatásokat fogják kapni, valamint továbbra is innovatív pénzügyi termékek közül választhatnak majd.  Szeretnék köszönetet mondani romániai munkatársainknak az elkötelezettségükért és odaadó munkájukért, ami annak a növekedésnek és magas színvonalú szolgáltatásnak az alapjául szolgált, amit eddig elértünk.”

Horia Ciorcilă, a Banca Transilvania Igazgatóságának elnöke hozzátette: „Az OTP Csoport román üzletének akvizíciója lehetőséget ad a BT Csoport számára vezetői pozíciónk erősítésére, és arra, hogy hozzájáruljunk a romániai bankpiac konszolidációjához. Továbbra is ambiciózus organikus növekedési terveink vannak, és aktívak kívánunk maradni a számunkra fontos pénzpiaci szegmensek konszolidátoraként..”

Az OTP Bank Románia - amelynek többségi tulajdonosa 2004 óta az OTP Bank Nyrt., Kelet-Közép Európa egyik leggyorsabban növekvő bankcsoportja - univerzális banki szolgáltatásokat nyújt a román piacon. Piaci részesedése 2,64 százalék Romániában, a teljes eszközállomány tekintetében. Jelenleg közel 420 ezer lakossági és több mint 22 ezer vállalati/ kkv ügyfele van, köszönhetően 1 800 munkavállalójának és csaknem 100 fiókból álló hálózatának. 
A Banca Transilvania a legnagyobb bank Romániában és Dél-Kelet Európában. Univerzális bankcsoportként szolgáltatásai lefednek minden ügyfélkört és üzletágat a pénzügyi szektorban. 20 százalék piaci részesedéssel rendelkezik a hitelezés területén, valamint több mint 4 millió ügyfele és közel 10 ezer munkavállalója. Online megoldásai élvonalbeliek, és országosan kiterjedt fiókhálózattal rendelkezik.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
Pénzügyi szektor Folytatódik a harc a bankok és a csalók között: figyelmeztetést küldött mindenkinek az MNB
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:24
Jelentősen csökkent az átutalásos kibercsalások száma és a károk összege a múlt év utolsó negyedévében, de a kártyás visszaéléseké tovább nőtt.
Pénzügyi szektor Élesedik a verseny a banki megtakarítások között - segítünk a legjobbat választani
Privátbankár.hu | 2024. április 7. 16:35
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egészében maximum 5 százalékos inflációt vár. Ennek fényében érdemes áttekinteni a banki betéti ajánlatokat.
Pénzügyi szektor Csak találgathatnak a szakértők is, hogy mitől erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 07:57
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Európa hamarabb megkezdheti a kamatcsökkentést, mint Amerika?
Privátbankár.hu | 2024. március 30. 17:03
Az euróövezeti kamatforduló a korábban jelzettnél hamarabb, akár még a dollárkamatok csökkentése előtt is megtörténhet az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) elnöke és az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának tagja, Robert Holzmann szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG