BUX
36 591.83
-0.45%
-165.00
OTP
11 070.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 770.00
-0.84%
-15.00
RICHTER
7 200.00
-0.41%
-30.00
MTELEKOM
383.00
-0.26%
-1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 30. 18:36

A döcögős kezdés ellenére ma jól teljesítenek a tőzsdék az USA-ban és Németországban, miközben a BUX index eléggé nagyot esett. Elsősorban az OTP-részvények mélyrepülése húzta le. Sovány vigasz, hogy valamivel kisebb mértékben a lengyel és a cseh tőzsde is esett. Teljes állásba költöznek vissza a Volkswagennél, megőrülnek a Tesláért és az aranyért, ezüstért.

Jó a hangulat ma az amerikai tőzsdéken, pedig eléggé borongósan indult. Azért voltak visszafogottak a nyitáskor, mivel a koronavírussal kapcsolatos félelmek és az amerikai-kínai feszültségek nyomasztották a befektetőket.  Este hatkor azonban már egy százalék körüli pluszban van az S&P 500 index. A Nasdaq Composite 1,4 százalékkal megy fel, a Dow Jones ipari átlag csak 0,2 százalékkal.

Európában már vegyesebb a kép, a német DAX index 0,6 százalékos pluszban zárt, a francia mutató viszont 0,2 százalékkal süllyedt. Londonban pedig 0,9 százalékos esés volt. Egyébként valószínűleg ez lesz az S&P 500 amerikai részvényindex legjobb negyedéve egészen 1998 óta. Április elejétől 18 százalékkal emelkedett, főleg a költségvetési és jegybanki stimulusok miatt. Viszont az év elejéhez képest még mindig öt százalékos mínuszban van a mutató a Reuters szerint.

Csúnyán elbántak az OTP-vel

Itthon a BUX index 1,9 százalékkal esett a nap végéig, ebben az OTP 3,8 százalékos zuhanásának van nagy szerepe. A részvényt a 11 ezer forintos határt tudta megállítani. A Richter is 1,7 százalékkal esett, a Mol csak 0,4 százalékkal, a Magyar Telekom pedig nem változott. A felhalmozott tőkéje terhére alaptőkét emelő CIG Pannonia 3,2 százalékkal drágult ma. A forint viszont végre erősödött, 1,7 forinttal kerül kevesebbe az euró, mint tegnap este, így 354,40.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Kalifornia és Texas hétfőn is rekordmennyiségű új fertőzést regisztrált. Bár emiatt a befektetők most arra tippelek, hogy újabb nagy gazdaságélénkítő programok következnek. Emiatt aztán az indexek végül pluszban mentek át, az ingatlan szektorral és a pénzügyi vállalkozásokkal az élen. Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke az amerikai képviselőház előtt beszél magyar idő szerint fél hétkor.

Vége a rövidített munkaidőnek

A Volkswagen befejezi a rövidített munkaidő alkalmazását Németországban, holnaptól mindenki visszatér a teljes munkaidőre. A csökkentett munkaidőt március 24-től vezették be mintegy 80 ezer dolgozó számára. A gyár azonban csak április végén vette csak fel újra a munkát, így egy hónapig a legtöbb dolgozó egyáltalán nem dolgozott.

Németországban szépen emelkedik a Vonovia ingatlancég részvénye is, mivel csak kevéssé nőtt a válságban a cég bérletidíj-kintlevőségeinek értéke. Így valószínűleg el tudja majd érni éves céljait. USA-ban a chipgyártók papírjait vásárolják, miután a Micron és a Xilinx megemelték az idei eredmény várakozásaikat. A két részvény öt körüli emelkedést produkál.

Áttörte a határt az arany és az ezüst

Lehet, hogy Powellre várva, de nagyon megugrott az arany és az ezüst árfolyama. Az arany több mint nyolc éve nem volt ilyen magasan, végre átlépte az 1800 dollárt, volt 1803,95 is. Az ezüst pedig mintha végre el tudna egy kicsit távolodni a 18 dolláros szintről, amelyet olyan régóta kerülget már. A szürke fém három százalékkal 18,60 dollárra ugrott. Az olaj enyhe mínuszban van.

Megőrülnek az elektromos járművekért

Megőrülnek a Tesla részvényeiért, már 1076 dolláron áll, újabb hat és fél százalékkal ugrott. Az új trónkövetelő, a Nikola is sorra döntötte a közelmúltban a rekordokat. Pedig ennek még működő járműve sincsen, igaz, nemrég sikerült előlegeket gyűjtenie az első prototípus elkészítésére. A Nikola ma ugyan esik, de az idén már csaknem hatszorosára nőtt az árfolyama.

Egy újabb elektromos járműgyártó–ígéret, a Workhorse Group Inc. is óriási emelkedést mutat az utóbbi napokban, ma is 19 százalékkal ugrott meg az árfolyama. Ez annak nyomán következett be, hogy egy nagyobb intézményi befektető 70 millió dollárt fektet a részvényekbe. A papír ára két hét alatt négyszeresére ugrott.

Az Appeninntől vásárolt az AutoWallis

Új autóértékesítési és szervizpont létesítéséhez vásárolt ingatlant a budapesti Váci úton az AutoWallis az Appeninn-től. A Váci út és Megyeri út kereszteződésében található objektum jelenleg is autószalonként és autóspontként működik. Az AutoWallis a 6500 négyzetméteres telken található, 2700 négyzetméteres felépítmény átalakítását tervezi, majd várhatóan 2021-ben nyílhat meg az új autós pont.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Kiújult a korona-idegesség, nem fogyasztanak eleget az amerikaiak a kilábaláshoz
Eidenpenz József | 2020. augusztus 14. 18:57
Amerikában bizonytalan, Európában eléggé rossz volt ma a tőzsdék hangulata, ez alól a budapesti BUX-index sem tudta kivonni magát. Európában elsősorban az újra romló járványügyi hírek, Amerikában pedig a rossz fogyasztói hangulat lehetett az oka az esésnek. Érezhetően gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson maradhatnak-e a tőzsdék, ha elszabadul a vírus?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 14. 11:55
Míg tegnap még csúcsokat döntögettek egyes indexek az USA-ban, ma jelentősen elromlott a hangulat a nemzetközi tőzsdéken. Több index két százalék feletti mínuszban van Európában, és az Egyesült Államokban is mínuszban indulhat majd a nap. Rosszak lettek a makroadatok. Érkezett két gyorsjelentés Magyarországon, a forint viszont tett egy lépést a gyengülés irányába.
Részvény / Deviza / Áru Új szolgáltatáscsomagok az Apple-től, örökre elveszett a munkahelyek egy része?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 19:00
Európában szinte egységesen mínuszban zártak az indexek ma, az Egyesült Államokban viszont a technológiai szektor emelkedése inkább jó, mint rossz hangulatot jelez. A tengerentúli munkanélküli kérelmek száma március közepe óta nem látott szintre esett. Az Apple új szolgáltatáscsomagokat jelentett be, emiatt ez a részvény vezeti az emelkedést. Borúlátó az egyik Fed-vezető.
Részvény / Deviza / Áru Patthelyzet a szenátusban, rendesen elbánt a vírus a Rábával
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 11:21
Keresték az irányt az európai tőzsdeindexek, és úgy tűnik, lefelé találták meg. Egy kis pihenő azonban a tegnapi nagyszerű emelkedés után nem meglepő. Elhúzódhat az új amerikai csomag, ami tízmillióknak jelenthet gondokat. Kontinensünkön záporoznak a gyorsjelentések, ennek nyomán óriásit esik a Thyssenkrupp, jobb lett a várakozásoknál viszont a Deutsche Telekom. Budapesten a BUX tartja magát, a forint is alig változik.
Részvény / Deviza / Áru Baljós inflációs árnyak – arany, részvény, ingatlan kell nekünk?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 19:04
Nagyon szépen emelkednek az amerikai tőzsdeindexek, a jó tengerentúli nyitás az európai tőzsdéket is magával ragadta. A BUX is hozta az európai átlagot, három fontos részvényünk is drágult. A forint szolidan gyengülget, a nemesfémek esése megállt, az olajpiac pedig örül a jó készletadatoknak. Aggasztóan magas viszont az amerikai infláció. Emelkedik a hazai lakáseladások száma.
Részvény / Deviza / Áru Azon is kereshetünk pénzt, ha mások társat találnak maguknak
MFC Equity | 2020. augusztus 12. 18:32
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Momo Inc. randevú és kapcsolattartási platformot mutatjuk be, aminek a keresletét több szociodemografikus trend is hajtja.
Részvény / Deviza / Áru Trumpnak csapdát állítottak, sohasem látott mértékű a brit recesszió
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 11:39
Az európai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt, Frankfurtban mínuszban, Párizsban nulla közelében jár az index, Londonban emelkedik. A tegnap esti jókora amerikai esés ma már véget is érhet, ismét pluszban vannak a határidős indexek. A BUX is bizonytalan, részvényeink alig mozognak. Britanniában óriási a GDP visszaesése, bár ez nem igazán meglepetés.
Részvény / Deviza / Áru Robinhood-titkokra derült fény, ma lemaradt a BUX a többitől
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 18:55
Európában kiváló, az USA-ban legalábbis nem rossz a tőzsdék hangulata, bár a technológiai részvények megint alul teljesítettek. Alulteljesített még a magyar BUX index is, de legalább pozitívban tudott zárni. Elsősorban a Mol húzta le, és kissé a forint is gyengült. A Robinhood-alkalmazás érdekes forgalmi adatokat tett közzé, más adatokat viszont ezentúl nem fognak publikálni.
Részvény / Deviza / Áru A kínai autópiac a mi reménységünk, Erdogan megint unortodoxkodik
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 11:42
Nagyon jó a hangulat az európai tőzsdéken, számos index ugrása a két százalékot is meghaladja. Budapesten azonban pár nagyon jó nap után egy kis szünet következhet, az OTP és a Richter még tud egy kicsit menni, de a Mol és a Telekom visszahúzó erő. Erdogan török elnök tovább gyengítheti a lírát, Trump a leggazdagabbaknak kedvező adócsökkentése készül, Peking pedig kesztyűs kézzel vág vissza.
Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Friss
hírlevél