BUX
36 756.82
-0.08%
-29.00
OTP
11 100.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 785.00
-1.27%
-23.00
RICHTER
7 230.00
+0.28%
+20.00
MTELEKOM
384.00
+0.79%
+3.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 17. 18:52

A vezető tőzsdeindexek vegyesen teljesítettek ma, a kivárás egyik oka a folyó európai uniós csúcstalálkozó lehet. Ahol nemcsak a 750 milliárd eurós mentőcsomagról van szó, hanem a következő évek európai uniós költségvetéséről is. Maga Merkel szerint sem lesz könnyű menet. A BUX kissé esett, a DAX-nak sikerült emelkednie.

Egész nap szolid, kivárós stílusban folyik a kereskedés Európában, enyhe mínuszok és enyhe pluszok között ingadoztak az indexek. A végére a német mutató 0,3 százalékos pluszban, a francia párja ugyanekkora mínuszban végzett, Londonban pedig 0,6 százalékos emelkedés volt. Amerikában is hasonló a helyzet, az S&P 500 és a Nasdaq indexe minimális pluszban van, a Dow Jones ipari átlag viszont 0,1 százalékos mínuszban.

A BUX index sem igazán lógott ki a sorból 0,1 százalékos esésével, miközben a varsói mutató is 0,2 százalékkal süllyedt. Az OTP 0,4, a Richter 0,2 százalékos pluszban, a Mol 0,9, a Telekom 1,3 százalékos mínuszban zárt. A CIG Pannónia ezúttal 13 százalék fölötti esést mutatott, az Opus viszont 1,7 százalékkal többért cserélt gazdát a zárásban, mint előző nap.

Voltak nagy nyertesek ma is

A forint minimális mértékben erősödött, 353,20 forint az euró. Az euró folytatta erősödését a dollárral szemben. Az olaj bizonytalankodik, a nemesfémek ismét felfelé indultak el.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A Netflix gyorsjelentése nyomán hét százalékkal esik, ennek okairól délelőtti cikkünkben írtunk. A nagy nyertesek egyike a Moderna oltóanyag-gyártó hét százalékos ugrással. A Blackrock, a világ legnagyobb befektetésialap-kezelője három százalékkal drágul a kedvező gyorsjelentése nyomán. Az emberek a válságban dollár-tízmilliárdokat raktak befektetési alapokba. A német DAX főleg a Daimler jó jelentése miatt tudott pluszban maradni, az autógyár részvénye 4,5 százalékkal ment fel.

A Daimler egyik modellje (Pixabay.com) A Daimler egyik modellje (Pixabay.com)

Merkel szerint nehéz lesz

Az óvatosság és visszafogott árváltozások fő oka lehet – a nyári szabadságok és a péntek mellett –, hogy ma megkezdődött az Európai Unió vezetőinek első személyes csúcstalálkozója a járvány kitörése óta. Nemcsak arról a 750 milliárd eurós segélyprogramról van szó, amit a tagállamok májusban határoztak el, de a részletek még kidolgozásra várnak. Hanem a 2021 és 2027 közötti költségvetésről is. Így a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint összesen 1800 milliárd euró a tét.

Angela Merkel német kancellár a tárgyalások kezdetén némileg lehűtötte a várakozásokat azzal, amikor azt mondta, hogy a nézetkülönbségek nagyon nagyok. Ezért nem tudja előre jelezni, hogy már ezen a találkozón eredményre fognak-e jutni. Merkel decemberig fontos közvetítő szerepet fog játszani, mivel Németország júliustól átvette az Európa Tanács elnöki tisztjét. Merkel szerint nagy kompromisszumkészségre lesz szükség mindenkitől, hogy a járvány következményeit enyhítsék Európa számára, az európai emberek számára.

(További cikkeink: Indul a nagy alku Brüsszelben – 1850 milliárd euró a tét. A korábban vártnál nagyobb lesz a gazdasági visszaesés az euróövezetben.)

Az ingatlanpiac jól van

Az USA-ban júniusban folytatódott az ingatlanpiac feltámadása, a második olyan hónap volt, amikor nőtt a megkezdett lakásépítések száma. Az 1,186 millió új építkezés ugyan elmarad a várt 1,190 milliótól, de nagy ugrás az előző havi 974 ezerhez képest, amit különben felfelé módosítottak 1,011 millióra. Ezzel már közelítjük a 2018-2019-ben mért havi adatokat. A kiadott új építési engedélyek száma (1,24 millió) ugyan elmaradt a vártól, de itt is folytatódott az emelkedés az előző havi 1,22 millióról és már ez is kezdi megközelíteni az elmúlt évek értékeit – írta az Erste Befektetési Zrt.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Új szolgáltatáscsomagok az Apple-től, örökre elveszett a munkahelyek egy része?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 19:00
Európában szinte egységesen mínuszban zártak az indexek ma, az Egyesült Államokban viszont a technológiai szektor emelkedése inkább jó, mint rossz hangulatot jelez. A tengerentúli munkanélküli kérelmek száma március közepe óta nem látott szintre esett. Az Apple új szolgáltatáscsomagokat jelentett be, emiatt ez a részvény vezeti az emelkedést. Borúlátó az egyik Fed-vezető.
Részvény / Deviza / Áru Patthelyzet a szenátusban, rendesen elbánt a vírus a Rábával
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 11:21
Keresték az irányt az európai tőzsdeindexek, és úgy tűnik, lefelé találták meg. Egy kis pihenő azonban a tegnapi nagyszerű emelkedés után nem meglepő. Elhúzódhat az új amerikai csomag, ami tízmillióknak jelenthet gondokat. Kontinensünkön záporoznak a gyorsjelentések, ennek nyomán óriásit esik a Thyssenkrupp, jobb lett a várakozásoknál viszont a Deutsche Telekom. Budapesten a BUX tartja magát, a forint is alig változik.
Részvény / Deviza / Áru Baljós inflációs árnyak – arany, részvény, ingatlan kell nekünk?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 19:04
Nagyon szépen emelkednek az amerikai tőzsdeindexek, a jó tengerentúli nyitás az európai tőzsdéket is magával ragadta. A BUX is hozta az európai átlagot, három fontos részvényünk is drágult. A forint szolidan gyengülget, a nemesfémek esése megállt, az olajpiac pedig örül a jó készletadatoknak. Aggasztóan magas viszont az amerikai infláció. Emelkedik a hazai lakáseladások száma.
Részvény / Deviza / Áru Azon is kereshetünk pénzt, ha mások társat találnak maguknak
MFC Equity | 2020. augusztus 12. 18:32
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Momo Inc. randevú és kapcsolattartási platformot mutatjuk be, aminek a keresletét több szociodemografikus trend is hajtja.
Részvény / Deviza / Áru Trumpnak csapdát állítottak, sohasem látott mértékű a brit recesszió
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 11:39
Az európai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt, Frankfurtban mínuszban, Párizsban nulla közelében jár az index, Londonban emelkedik. A tegnap esti jókora amerikai esés ma már véget is érhet, ismét pluszban vannak a határidős indexek. A BUX is bizonytalan, részvényeink alig mozognak. Britanniában óriási a GDP visszaesése, bár ez nem igazán meglepetés.
Részvény / Deviza / Áru Robinhood-titkokra derült fény, ma lemaradt a BUX a többitől
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 18:55
Európában kiváló, az USA-ban legalábbis nem rossz a tőzsdék hangulata, bár a technológiai részvények megint alul teljesítettek. Alulteljesített még a magyar BUX index is, de legalább pozitívban tudott zárni. Elsősorban a Mol húzta le, és kissé a forint is gyengült. A Robinhood-alkalmazás érdekes forgalmi adatokat tett közzé, más adatokat viszont ezentúl nem fognak publikálni.
Részvény / Deviza / Áru A kínai autópiac a mi reménységünk, Erdogan megint unortodoxkodik
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 11:42
Nagyon jó a hangulat az európai tőzsdéken, számos index ugrása a két százalékot is meghaladja. Budapesten azonban pár nagyon jó nap után egy kis szünet következhet, az OTP és a Richter még tud egy kicsit menni, de a Mol és a Telekom visszahúzó erő. Erdogan török elnök tovább gyengítheti a lírát, Trump a leggazdagabbaknak kedvező adócsökkentése készül, Peking pedig kesztyűs kézzel vág vissza.
Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Friss
hírlevél