<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kitartott a kedvező hangulat a bankközi forintpiacon a keddi kamatcsökkentés után is, az euró kicsit drágult, de még mindig határozottan 300 forint alatt van. Az este Amerikában eséssel végződött, az ázsiai indexek vegyesen alakultak, az európai tőzsdékre mára ezért inkább esést valószínűsítenek.

Miután egy bravúros ugrással 300 forint alá süllyedt kedd este az euró/forint árfolyam, a késő esti órákban elvileg 298,70 forint is volt, azért csak elvileg, mert olyankor általában nem folyik érdemi kereskedés. A keddet is hasonló szinten, 299 forint körül nyitotta, reggel nyolc után nem sokkal 299,30 forint volt egy euró. A dollár 273,40, a svájci frank 285,20 forint volt. Az euró/dollár tartotta magát 1,0930 körül, a svájci frank is erős maradt az euróhoz képest 1,048-nál.

Az amerikai részvényárfolyamok fél százalék körüli süllyedéssel fejezték be a keddet a Bloomberg szerint, Ázsiában inkább vegyes volt a kép. A kínai vezető index esett, Japánban, Koreában, Hong Kongban emelkedés volt.

Csökkenhetnek szerda reggel a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek az IG piackutató elemzői szerint. Szerdán összességében kevés fontos makrogazdasági adat lesz, Európában az Ifo gazdaságkutató intézet márciusi németországi üzletihangulat-indexe érdekelheti legjobban a befektetőket. Az előzetes várakozások szerint tovább javult a német üzleti hangulat, ha ezt visszaigazolják az Ifo adatai is, akkor az növelheti a nyugat-európai részvényárfolyamokat – írja az MTI.

Délelőtt Londonban beszédet mond Charles Evans, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) chicagói ágának elnöke, és egyben a Fed monetáris döntéshozó testületének, a nyíltpiaci bizottságnak (FOMC) a tagja. Charles Evansről köztudott, hogy tartósan szeretné a jelenlegi alacsony szinten tartani az amerikai alapkamatot. Valószínűleg beszédében megismétli korábbi üzenetét, amely szerint esély van arra, hogy a Fed ne emelje idén az alapkamatát, hiába ellentétesek ezzel a piaci várakozások.

Délután Amerikában a tartós cikkek februári rendelésállományának adata lesz fontosabb a makrogazdasági adatok közül. Piaci elemzők szerint februárban is nőtt a tartós cikkek iránti kereslet, de lassabb ütemben, mint januárban.

Sanghajban a kínai pénzintézetek részvényárfolyamának csökkenése tolta lejjebb a többi vállalati részvényárfolyamot is. A Shanghai Composite index március 11 óta minden nap növekedett, most egy korrekciós szakasz elején lehet a helyi részvénypiac – írja az MTI.

További árfolyamok

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos