Euró/forint
Személyes pénzügyek Az euróváltásra készülők legszebb álmai valósulnak meg 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 07:24
Az euró továbbra is a 370-es szint alatt cserél gazdát a hazai bankközi devizapiacon.
Részvény / Deviza / Áru Miért esik a magyar eszközök ára? Pesszimisták a befektetési bankok 
Eidenpenz József | 2023. február 21. 12:19
Rossz a hangulat a tőzsdéken, ami alól a BUX sem tudja kivonni magát. A forint is gyengül, pedig a nyersanyagárak a mi javunkra változtak, és a dollár is viszonylag csendes. Fontos adatok jönnek a héten, nagyon pesszimisták az amerikai befektetési bankok, jövő kedden jelent a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Tovább erősödhet a forint, az indiai mutáns sem teszi tönkre a nyarat? 
Eidenpenz József | 2021. május 26. 12:21
Kissé bizonytalan ma a részvénypiaci emelkedés Európában, de a pluszok dominálnak. A BUX átlag feletti emelkedését a Richternek köszönhetjük, a forint viszont gyengül az MNB ülése óta. Újra 40 ezer felett a bitcoin, és egyre feljebb kúszik az arany, egy hazai brókercég is fantáziát lát benne. Az indiai mutáns sem teheti tönkre ezt a nyarat?
Részvény / Deviza / Áru Újabb célpontot talált magának a horda - élen jár a budapesti tőzsde, hasít a forint 
Gáspár András | 2021. február 1. 11:51
Még mindig csak korlátozottan lehet vásárolni a Robinhoodnál az elmúlt hét sztár- (vagy botrány-) részvényeit, de oldódik a szigor - az internetes fórumon szerveződő kisbefektetők viszont most új prédát találtak maguknak. Az ezüst árfolyama emiatt rakétázik most, az árupiacon azonban sokkal nagyobb fába (vagyis fémbe) vágták a fejszéjüket a traderek. A továbbra is óriási részvénykitettséggel rendelkező nagybefektetők talán most szusszanhatnak egy kicsit. A romló világgazdasági kilátások ellenére pluszban járnak a világ tőzsdeindexei, a hangulatot a vakcinahírek dobták meg.
Makro / Külgazdaság Gyenge forint mellett is csökkenő inflációt vár a kormány, de miért? 
Privátbankár.hu | 2020. május 6. 18:01
Annak ellenére, hogy a kormány a most frissített konvergenciaprogramban a jelenlegi árfolyamoknak megfelelően 350 forintos euróárfolyammal számol, a fogyasztói árak növekedésének mérséklődését várja 2020-ban. Utánanéztünk, mi lehet a háttérben.
Részvény / Deviza / Áru Szakad a forint, zuhannak a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 14:58
A pesszimizmus délután is fokozódott a piacokon, az amerikai nyitás újra súlyos mínuszokat hozott, ami miatt az európai börzék is tovább csúsztak lefele. A forint napközben tovább gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Forint: itt a 340 
Privátbankár.hu | 2020. február 12. 16:40
Szerda délután újabb történelmi mélypontot ütött a forint az euróval szemben, egyre közelebb kerül a keresztárfolyam a 340-es szinthez. Új információ nem látott napvilágot az utóbbi napok történéseihez képest, így vélhetőleg az eddigi folyamatok eredményeként jutott új mélypontra a magyar fizetőeszköz.
Részvény / Deviza / Áru A forint mellett spekulálni? Azt meg hogyan? 
Eidenpenz József | 2019. november 21. 17:30
Mostanában sokan számítanak arra, hogy az alacsony magyar kamatok miatt a forint további lassú gyengülése várható. De ha a trend gyengülő is, az utóbbi években is megszakították erősödő szakaszok. Hogyan lehet ezeket kihasználni? Hogyan lehet a forint mellett, annak erősödésére spekulálni?
Makro / Külgazdaság Ha jól megy a gazdaságnak, miért gyenge a forint? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 4. 09:03
Jó ideje nem tud érdemben erősödni a forint az euróval szemben, pedig a magyar gazdaság majd kicsattan az egészségtől. Indokként egyre többen említik: a Magyar Nemzeti Bank saját haszna miatt szánt szándékkal tartja alacsonyan a forint árfolyamát. Megkérdeztük hát az elemzőket, hogy nekik mi a véleményük erről, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik a forint teljesítményét.
Részvény / Deviza / Áru Ingyenes demószámlákon is kipróbálható a devizakereskedés 
Privátbankár.hu | 2016. május 17. 09:25
Az ActivTrades az alacsony spreaden kívül nem számít fel más költségeket a kereskedési rendszerében, profi elemző eszközöket kínál, amelyeket a demo számlán is ki lehet próbálni. Magyar nyelven is elérhető az ügyfélszolgálata, a kötelező brit betétbiztosításon kívül pedig félmillió fontig külön biztosítás védi az ügyfeleket. Interjú Alex Puscoval, az ActivTrades alapítójával.
Részvény / Deviza / Áru Euró 310 forint alatt, mégsem lesz kamatemelés az USA-ban? 
Eidenpenz József | 2016. február 4. 19:14
Újabb izgalmas, hullámvasúttal, nagy változásokkal tarkított tőzsdenapon vagyunk túl, az európai részvények végül átlagosan kissé emelkedtek, az USA tőzsdéi inkább stagnáltak. A dollár nagyon nagyot gyengült, az euró erősödése nem tett jót az európai részvényeknek. Erős a forint, kilőtt az OTP.
Befektetési alapok Megéri? Félénk vagyok, mégis ingatlanbefektetést akarok 
Eidenpenz József | 2015. június 19. 06:08
Aki nem tud ingatlant vásárolni, annak az ingatlanalapok maradnak, ha ilyen befektetésre vágyik. Néhány ingatlanalap szép eredményt ért el az utóbbi egy évben, ennek részben, de csak részben a forint gyengélkedése az oka. A magasabb hozam azonban magasabb kockázattal is jár.
Részvény / Deviza / Áru Váltsak vagy ne váltsak – nyáron valóban erősebb a forint? 
Eidenpenz József | 2015. június 8. 16:15
Igaz az, hogy nyáron olcsóbb az euró, erősebb a forint vagy csak tévhit? Mi lehet a többi évszakokban? Mikor érdemes eurót vásárolni, minél korábban vagy közvetlenül utazás előtt? Javaslunk egy egyszerű taktikát.
Részvény / Deviza / Áru Több mint fél éve nem voltak ilyen óvatosak a pénzvarázslók 
Eidenpenz József | 2015. június 5. 17:34
Az esést jelentő piros szín öntötte el a tőzsdéket Európában, a magyar papírok viszont kissé emelkedtek, főleg az OTP. Az OTP-ről és a Richterről lepottyant az osztalékszelvény. A forint ismét gyengélkedett, a dollár délután hirtelen nagyot erősödött. Nem változtat az OPEC, rángatják az olajat.
Részvény / Deviza / Áru A német kötvények miatt esett a forint, a BUX, az olaj 
Eidenpenz József | 2015. június 4. 18:08
Elsősorban az európai kötvényhozamok emelkedése mozgatta a tőkepiacokat csütörtökön, a német hozam majdnem elérte az évi egy százalékot, amire október vége óta nem volt példa. Ez lejtőre küldte a részvényeket, átmenetileg a dollárt is, de a nap végén visszaerősödött a forint.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: ezért drágul az euró 
Eidenpenz József | 2015. június 4. 18:00
A tőkepiaci folyamatoknak sokszor a legfontosabb mozgatórugója a piaci kamatszint, az állampapír-hozam, most főleg ez okozhatja az euró erősödését és a forint gyengeségét is. A részvényeknek sem tesz túl jót ez a folyamat, legalábbis Európában.
Részvény / Deviza / Áru 313,33 forint is volt egy euró, szárnyakat kapott a Telekom 
Eidenpenz József | 2015. június 3. 18:14
Az európai közös valutát több tényező is erősítette, így valósággal szárnyakat kapott, a forinttal szemben is erősödött, 313 felett is volt. A BUX ezúttal alulteljesítette a DAX-ot, az OTP és a Richter esett, a Magyar Telekom nagyot emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, dollár, forint? Szépen felülteljesített a Mol és az OTP 
Eidenpenz József | 2015. április 30. 18:12
Az európai részvényeknek csak szerény emelkedésre futotta csütörtökön, ezt a BUX alaposan túlteljesítette a maga 1,3 százalékos növekedésével, amelyet a Mol és az OTP hozott össze. Már 304 forint is volt egy euró, rohamosan gyengült a dollár és a svájci frank. Zuhant az arany, de szépen emelkedett az olaj.
Befektetési alapok Eurót, amíg olcsó: vittek el pénzt alapokból a brókerbotrányok óta? 
Eidenpenz József | 2015. április 7. 16:38
Márciusban 14,6 milliárd forint távozott a hazai befektetési alapokból, amiben valószínűleg volt szerepe a kipattant brókerbotrányoknak is. Ám csak részben, van, ahol az alacsony kamatok szerepe mutatható ki. Az eurós alapokba ismét sok pénz érkezett, sokan igyekeznek kihasználni az alacsonyabb árat.
Deviza / Áru Benézett 300 forint alá az euró, mínuszban nyitott az OTP 
Privátbankár.hu | 2015. április 1. 09:27
Vegyesen indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén szerdán, az OTP és a Magyar Telekom lejjebb, a Mol feljebb nyitott, a Richter pedig stagnálással. Az euró árfolyama ismét benézett 300 forint alá, az európai részvények is süllyedtek.
Deviza / Áru Egy híján háromszáz – így nyitott a forint, ez várható a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2015. március 25. 08:37
Kitartott a kedvező hangulat a bankközi forintpiacon a keddi kamatcsökkentés után is, az euró kicsit drágult, de még mindig határozottan 300 forint alatt van. Az este Amerikában eséssel végződött, az ázsiai indexek vegyesen alakultak, az európai tőzsdékre mára ezért inkább esést valószínűsítenek.
Befektetési alapok Menekül-e a tőke a befektetési alapokból a brókerbotrányok óta? 
Eidenpenz József | 2015. március 20. 06:08
Számításaink szerint nincs szó tőkemenekítésről a befektetési alapok piacán, március első felében az ügyfelek kevéssel több pénzt fektettek az alapokba, mint amennyit kivettek. A kockázatosabb alapfajtákat azonban kerülték és sok eurót helyeztek el, ami persze az alacsony árfolyamnak is betudható.
Deviza / Áru Azt mondták neked, rossz befektetés volt az arany? Hát nem 
Eidenpenz József | 2015. január 13. 15:00
A 2011-es 1900 dollár körüli árfolyamcsúcshoz képest értékének mintegy harmadát elveszítette az arany, ám az utóbbi időben meglepően stabilnak mutatkozik. Főleg, ha a gyengülő forintunkban számolunk, az árfolyam 22 százalékkal ment fel egy év alatt.
Deviza / Áru Gyengébb forintárfolyammal és alacsonyabb kamattal lehet orvosolni problémáinkat? 
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 14:30
A forint nemhogy nem erősödött számottevően év végére, ahogy várták, hanem az új évben gyors gyengülésnek indult, a 2009-es rekord már megdőlt, a 2012 eleji még nem. Egyre többen számítanak az eddigi 324 forintos csúcs tesztelésére. Az EKB lazítása pozitív, a Fed kamatemelése negatív hatással lehet az idén, az orosz-ukrán válság egy nagy kérdőjel.
Részvény / Deviza / Áru Lesz tűzijáték a tőzsdén? Szokott lenni 
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 09:44
Az év utolsó kereskedési napja gyakran okoz furcsa árfolyammozgásokat a tőzsdén, a hazai részvények egyelőre ilyesmit nem produkálnak. Az euró/forint viszont egyelőre nem lefelé indult meg, ahogy sokan várták, hanem felfelé.
Deviza / Áru Miért gyengélkedik a forint az év végén? 
Fellegi Tamás | 2014. december 30. 09:06
Az év végéhez közeledve sokan számítottak arra, hogy a forint erőre kap, ez azonban eddig nem következett be. A várakozások alapja az előző évek tapasztalata, miszerint december végén, különösen szilveszter napján megerősödik a nemzeti valuta. A széles körben elfogadott magyarázat szerint maga a jegybank interveniál ilyenkor, hogy az év végi, forintban mért államadósság-adatok szebbek legyenek.
Deviza / Áru Itt a jóslat: Nemsokára 285 forintot fog érni egy dollár? 
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 12:18
Eléggé temeti a forintot az Erste legújabb elemzése, legalábbis a dollárhoz viszonyított forintárfolyam erős emelkedését várják, ha kitörne a kurzus a jelenlegi emelkedő háromszögből. Az ország folyó fizetési és tőkemérlege ugyanis romolhat, legalábbis kevésbé lesz jó jövőre, ami már nem kompenzálja az alacsonyabb kamatfelárat.
Deviza / Áru Felpattant az euró árfolyama – meddig tarthat a forintgyengülés? 
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 17:56
Az utóbbi években egy markáns emelkedő háromszög formálódott az EUR/HUF árfolyam grafikonján. Az elmúlt hetekben a trendvonalról felpattanva ismét gyengülni kezdett a forint, így a háromszög tetejét képező 317 forintos ellenállás felé vehetné az irányt az euró árfolyama – írja a KBC Equitas.
Deviza / Áru Tavaszig gyengülhet a forint, 2016-ra normalizálódhat az OTP 
Eidenpenz József | 2014. december 2. 12:19
Politikai okokból is gyengíthetik a következő hónapokban a forint árfolyamát, az alacsony kamatok még hosszú évekig is velünk maradhatnak, itthon még tovább is csökkenhetnek – mondják a Buda-Cash elemzői. Az amerikai részvények nem olcsók, de lufi sincsen, a magyar részvények nem túl vonzók. A Mol az lenne, ha megoldódna az INA-ügy.
Részvény / Deviza / Áru Borongás a részvénypiacokon, zuhanás a Molnál, erősebb forint 
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 17:42
Az európai részvénypiacokon nem volt túl jó a hangulat, az indexek szerényen estek, ahogy Budapesten is. A Mol durva esése talán az olajár miatt lehetett, olcsóbb lett az OTP és drágább a Richter. A forint biztató erősödésnek indult, 306 alatt is járt az euró.
Deviza / Áru 304 forintnál pattog az euró, meglepetést okoztak a kínaiak 
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 11:26
Miután pénteken rövid időre 304 forint alá is beesett az euró árfolyama, hétfőn délelőtt kicsivel efelett mozgott, 304,20 körül. A svájci frank 253,20, a dollár 245,60 forinton állt. A jen hét éves mélypont közelében áll.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csúcson Amerika, kilőttek a magyar részvények és a forint 
Privátbankár.hu | 2014. november 10. 17:48
Világszerte jó a hangulat a részvénypiacokon és vége kilőttek a magyar részvények is. A forint erősödött, az OTP több mint egy hetes süllyedést dolgozott le egy nap alatt a devizahitelek miatt. De a többi magyar részvény is szépen teljesített.
Deviza / Áru Megint 250 a deviza árfolyama – csak nem euróban, hanem dollárban 
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 10:03
Az euró/forint 309,99-ig emelkedett, ami nem nagy változás, a dollár/forint viszont mintegy három év óta először meghaladta a 250 forintos szintet. A BUX tétovázik, a vezető részvények alig mozdultak, de délután új adat jön.
Befektetési alapok Jön, jön, jön a negatív reálkamat, a megtakarítók bukni fognak 
Eidenpenz József | 2014. október 28. 12:23
Az alacsony infláció jövőre emelkedni fog, a banki kamatok nem csak alacsonyak, de az inflációt sem érik majd el. Így a megtakarítások egy része veszíthet értékéből. A magyar gazdaság lassulhat, a részvényeink nem valami attraktívak, érdemes viszont külföldi részvényeket és devizaeszközöket venni – tartja a K&H Alapkezelő.
Deviza / Áru Csúcsközelben a forint – így néz ez ki a tűzvonalból 
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 18:05
Két devizakereskedéssel foglalkozó cég is érdekes magyarázatokat adott arra, miért erősödött a forint három hónapja nem látott szintre. Paradox módon a devizahitelesek megsegítése is szerepet játszhat ebben, de a kilátásba helyezett Varga-csomagtól is sokat várnak. A lengyelek is segítettek kicsit.
Részvény / Deviza / Áru Szenvednek a tőzsdék, de felfelé kapaszkodik az OTP 
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 10:30
Estek, sőt zuhantak a tőzsdék az éjszaka, így Európa és Budapest is eléggé rosszul kezdte a napot. A forint is gyengült, de csak a hét közepi szintre. Minden fontosabb részvényünk mínuszban, de a nap elejéhez képest javulás észlelhető.
Befektetési alapok Nem látszik, mi fordítaná meg a gyengülő forintot – interjú 
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 06:09
A legnagyobb hazai abszolút hozamú alapnak mostanában sok a devizás befektetése, kezelője inkább a forintot gyengítő, mint erősítő hatásokat lát. Az országban többes kamatrendszer alakult ki, az alapkamat már nem orientálja a piaci szereplőket. Szalma Csaba, az OTP Supra kezelője elmondja azt is, mit üzen befektetőinek.
Deviza / Áru Elmaradt a tombolás, még a forintot se mozdította el a hír 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 16:03
Bár sokféle intézkedésről beszélt az EKB ülése után Mario Draghi, egyik sem volt elég újdonság vagy eléggé konkrét a piac szája íze szerint. A kommentátorok enyhe csalódásként írták le az érkező híreket, a piacokon nem volt lényeges változás az árfolyamokban. Az euró kissé gyengült, ahogy a forint is.
Részvény / Deviza / Áru Már megint bántják szegény OTP-t, Európa szolidan követi Amerikát 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 09:27
A tegnap esti jókora amerikai részvényár-zuhanás után nem meglepő, hogy a budapesti kereskedés sem kezdődött fényesen. Tíz perccel a kezdés után a BUX index már 17 816 ponton állt, ami 0,8 százalékos csökkenés.
Makro / Külgazdaság A kormány 330 forintos euróárfolyamig nem avatkozik be 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 13. 11:06
Legalábbis ez a francia befektetési bank benyomása. Akárcsak az, hogy ha úgy adódik, a befektetők gondolkodás nélkül szabadulnak a magyar eszközöktől.
Deviza / Áru Nem aggódik az MNB a gyenge forint miatt 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 08:13
A jegybank szerint mindenről a nemzetközi helyzet tehet, és a régiós devizák is gyengülnek.
Befektetési alapok Hozamvadászat: Négyszázmilliárd felett a legnagyobb hazai alap 
Eidenpenz József | 2014. augusztus 4. 06:10
Folytatódik a befektetések átrendeződése az alacsony kamatkörnyezet miatt, újabb 73,6 milliárd forintot helyeztek el júliusban a hazai befektetési alapokban. A legnagyobb magyar alap már több mint 400 milliárd forintos, csak ebbe a kötvényalapba mintegy 21 milliárdot raktak. A devizát viszont inkább elvitték.
Adó A nap fotója: nesze neked, online pénztárgép 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 16:20
Az online pénztárgépek ott végződnek, ahol nem használják őket. Ha nem ütik be a bevételt, teljesen mindegy, hogy online vagy offline – ezt tapasztaltuk egy étteremben. Meg azt is, hogy a turistának még mindig 280 forint az euró.
Pénzügyi szektor Csányi: A bankszektor tőkéjének harmadát viheti el a mentőcsomag 
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 15:47
Az OTP bíróság előtt fogja bizonyítani, hogy a törvényeknek megfelelően járt el, tájékoztatása korrekt volt – nyilatkozta Csányi Sándor. A perek augusztusban kezdődnek. A bankszektor tőkéjének harmadát is elvihetik a kormány intézkedései. Az OTP zuhan, a forint zuhan a nyilatkozat nyomán.
Deviza / Áru Hirtelen 307, nem, már 308 forint fölött az euró, shortolna az Erste 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 09:00
Reggel a szerda délutáni szintről hirtelen felfelé indult el az euró forintárfolyama. Nagyjából ugyanekkor erősödött a dollár is. Az Erste elemzői az euró shortolását javasolják a dollárral szemben.
Deviza / Áru Már a 307-hez közelít az euró 
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 09:16
Tovább erősödött a forint a kedd délutáni szinthez képest, a szerda reggeli árfolyam átmenetileg a 307,10-et is súrolta. Tovább erősödött a dollár az euróhoz képest.
Deviza / Áru Itt a Soros-grafikon a jenről, stabil a forint 
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 09:01
Az euró/forint stabilan, 309,1 körül kezdte a napot. A „Soros-grafikon” a jen gyengülését jelzi előre az euróhoz képest. Kissé tovább erősödött a dollár, mindenki a rúpiára figyel.
Részvény / Deviza / Áru Háborús árnyékok a tőzsdéken, ugrándozó forint 
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 10:13
A maláj gép lelövése Ukrajna felett vörösbe borította a mostanában amúgy is gyengélkedő tőzsdéket. Itthon esett a négy nagy részvényből három, a forint este nagyot gyengült, reggel viszont javulgatott.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG