<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Csaknem két forinttal gyengült az euró, miután az európai pénzügyminiszterek tanácsa hozta a papírformát és egyelőre felfüggesztette a Magyarországnak járó kohéziós pénzeket. A piacot nem lepte meg a döntés, közben mindenhol javul a hangulat, az is jót tesz a hazai devizának.

Határozottan erősödött a forint az euróval és a többi devizapárjával szemben, miután az Ecofin elmeszelte Magyarországot a kohéziós pénzek ügyében - igaz, haladékot is kaptunk, vagyis ez még nem jelenti azt, hogy bukjuk az uniós pénzeket.

A forint kora délután 294 forint fölé gyengült az euróval szemben, a döntés után 292 forint környékére csúszott vissza a jegyzés. Az erősödést részben az okozta, hogy az előzetes várakozáshoz képest nem tartalmazott súlyosabb ítéletet a brüsszeli határozat, részben pedig az, hogy a nemzetközi piaci hangulat is javul hajnal óta. Az Ecofin döntése ugyan szigorú, mégis elképzelhető, hogy ha a magyar kormány eleget tesz a kifogásolt területek átalakításának, akkor mégis megkapjuk a pénzeket. Ennek esélye már csak azért is nagy, mert úgy tudni, hogy az EU/IMF hitelszerződés feltételeivel nagy az átfedés.

 

A nemzetközi piaci hangulatot jelentősen javította az újabb japán pénznyomda, a vártnál sokkal erősebb német ZEW konjunktúra-index és az öt havi csúcsra ugró amerikai kiskereskedelmi adat is. Ez utóbbi egyébként jelentősen erősítette a dollárt az euróval szemben, az EUR/USD kereszt bőven az 1,31-es szint alá került.

A részvénypiacokon is jó a hangulat, a Wall Street követte felfelé az európai irányt. A befektetők az esti Fed kamatdöntésre és az utána következő sajtótájékoztatóra várnak, innen szeretnének újabb muníciót kapni a következő napok kereskedéséhez.

 

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG